Deze foto behoort tot Cherrysjourney en mag alleen met schriftelijke toestemming door andere gebruikt worden.

De meeste mensen denken dat geluk wordt bepaald door wat er om je heen gebeurd.

Vaak zoeken we geluk in de dingen die ons plezier geven. En daar is helemaal niets mis mee, maar plezier en geluk zijn twee verschillende dingen. En dat maakt het soms dan ook wel erg verwarrend.

Maar wat is geluk dan?

Nou de waarheid is dat geluk wordt bepaald door wat er in je omgaat. Geluk komt van binnenuit. Geluk is een staat van welzijn.

Een nieuwe maand is aangebroken, zo ook een nieuw thema voor Cherrysjourney. Motherhood mei was een geweldige ervaring en er zal nog 1 live volgen, maar ik ben blij dat ik mijn niet – mama’s ook weer mee kan nemen op reis. Het nieuwe thema voor Cherrysjourney is “Happiness June” dus houdt mijn socials in de gaten😉.

Soms heb ik van die momenten en vraag ik mijzelf ben ik gelukkig? En wat voor gewoontes en eigenschappen tonen mensen die echt gelukkig zijn? Eigenschappen die ervoor zorgen dat die gelukhormonen worden gevoed. Vandaag deel ik een aantal gewoontes -/eigenschappen die ik terug zie bij gelukkige mensen. Gewoontes -/eigenschappen die eenieder van ons zichzelf kunnen aanleren.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een gelukkig persoon is dat hij of zij GELUKKIG is met ZICHZELF. Iets waar ik zelf nog erg lerende in ben. Maar gelukkige mensen hebben een onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf en accepteren zichzelf zoals ze zijn. Gelukkig mensen praten en denken alleen maar positief over zichzelf. Hun gewoonte van zelfliefde staat hen niet toe om zichzelf te beledigen. Ze weten dus waar ze een grens moeten trekken tussen harde liefde en zelf vriendelijkheid. Zij accepteren hun zwakte punten en focussen zich op hun sterke punten wat leidt tot zelfvertrouwen. Gelukkige mensen omarmen hun unieke zelf en vergelijken zich niet met anderen. Als je begint te vergelijken, creëer je vaak onnodige behoeftes, het maakt dan niet uit wat je doet of wat je bereikt, je zult nooit gelukkig zijn. Besteed je tijd aan het leven in het moment in plaats van het te verspillen door jezelf te vergelijken met anderen.

Gelukkige mensen zijn DANKBAAR. Zij vinden vreugde in de gewone dingen en zijn gelukkig met wat ze hebben. Gelukkige mensen zoeken hun geluk niet in materie. Gelukkige mensen hechten meer waarde aan het toevoegen van ervaringen aan hun leven. Zij accepteren de dingen zoals ze zijn i.p.v. erover te klagen. Ze zijn zich ervan bewust waaraan zij hun energie besteden.

Wanneer je je ogen opent voor de kleine wonderen om je heen, wordt het leven rijk aan ervaringen en dan is elke dag opwindend en gelukkig.

Wil jij je concentreren op de positieve dingen in het leven? Schrijf dan elke dag 3 dingen op waarvoor jij dankbaar bent. Je zal zien wat voor gelukkig persoon jij eigenlijk bent.

Deze foto behoort tot Cherrysjourney en mag alleen met schriftelijke toestemming door andere gebruikt worden.

Gelukkige mensen zijn lief voor anderen en geven ook veel liefde. Ze juichen andere mensen toe in hun leven en zijn blij voor andere mensen. Daarnaast houden gelukkige mensen ook goed hun sociale kring in de gaten. Zij hoeven niet heel veel vrienden te hebben, ze hebben liever een klein groepje gelukkige vrienden, die een positieve bijdragen leveren aan hun leven. Dan vrienden die veel negativiteit vragen. Gelukkige mensen weten wanneer je in een relatie moet blijven en wanneer het belangrijk is om los te laten. Gelukkige mensen kunnen ook heel goed alleen zijn en genieten van hun eigen gezelschap. Ze besteden aandacht aan zelfzorg en vinden het niet eng om alleen op date te gaan.

Gelukkige mensen richten zich op POSITIVITEIT. Dat betekent absoluut niet dat de geest van een gelukkig iemand niet kan afdwalen naar het negatieve. Maar gelukkige mensen weten wel heel goed van zichzelf dat zij de controle en de macht hebben om te beslissen hoe zij de situaties in hun leven benaderen. Zij weten dat het leven wordt aangetrokken door de energie waarin je geest zich bevindt.

Het is natuurlijk volstrekt onrealistisch dat iemand altijd gelukkig is. We blijven ten slotte allemaal mensen wat betekend dat we vaak een ritje in de achtbaan van emoties maken en  deze zullen voelen. Maar deze gewoontes-/ eigenschappen kunnen je wel helpen om je leven aangenamer te maken. Begin klein, met slechts één gewoonte, en streef elke dag naar kleine veranderingen en positieve gedachten. Het is altijd de moeite waard om je te concentreren op je geluk en je algemene mentale welzijn!

En nu mijn vraag aan jou! Wat zijn de gewoontes -/eigenschappen die jou hebben geholpen een gelukkiger leven te leiden? Laat het me weten in de comments hieronder, ik hoor graag van je!

Trending