Deze foto behoort tot Cherrysjourney en mag niet zonder toestemming gebruikt worden!.

We brachten uren lang samen door met praten, als we niet bij elkaar waren dan was het wel aan de telefoon. Gesprekken tot midden in de nacht totdat één van ons in slaap viel. We knuffelden en kusten elkaar eindeloos, het maakte niet uit waar we waren. We konden ons gewoon een hele dag verstoppen in de kamer, even ontsnappen aan de wereld en genieten van elkaars gezelschap. We verrasten elkaar met lieve sms’jes, kleine cadeautjes en spontane dates. Maar toen werden wij ouders en bleef er voor ons als koppel steeds minder tijd over.

Hoe meer kinderen we kregen, hoe minder tijd we investeerden aan ons als koppel. De wereld draaide niet meer om ons twee. Het is lastig om de passie levend te houden, terwijl je bezig bent met het groot brengen van je kinderen. Er komt extra stress en verantwoordelijkheden bij kijken. Romantiek is vaak iets wat onder aan de streep staat, want laten we eerlijk wezen je bent allang al blij als je een lange dag werken & opvoeden hebt overleefd. En als er wat tijd vrij was dan sliepen wij eerlijk gezegd allebei liever bij dan iets spannends te gaan doen.

Totdat het moment aanbrak dat ik het gevoel had dat ik helemaal niet close meer was met me partner. Het voelde niet meer als man en vrouw, maar eerder alsof ik met een broer/vriend in huis leefde. En samen droegen wij de zorg voor de kinderen. Het ouderschap slokte ons op. Het is geen groot geheim dat veel koppels relatieproblemen krijgen na het starten van een gezin. Er zullen meerdere obstakels zijn die je zal je moeten overwinnen, maar inmiddels zijn we bijna 19 jaar en 3 kinderen verder. Hoe door niet toe te geven aan de “sleur” en tijd vrij blijven te maken voor elkaar, door contact te maken, door dingen met elkaar te delen en met elkaar te blijven praten. Het is een grote vergissing om je geliefde als vanzelfsprekend te beschouwen en ervan uit te gaan dat de relatie niet dezelfde zorg en aandacht vereist als voorheen. Wil je dat de vonk blijft branden dan zal je ervoor moeten werken. Je kunt elke dag veel eenvoudige kleine dingen doen om je verbonden te voelen met de persoon van wie je houdt. Er zijn nog genoeg manieren om te blijven groeien in jullie liefde en in jullie relatie.

Vandaag deel ik een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat jij verbonden blijft met je partner.

Deze foto behoort tot Cherrysjourney en mag niet zonder toestemming gebruikt worden!.

1. Sms, bel of mail elkaar overdag om verbonden te blijven. Je dagen zien er nu heel anders uit dan voordat jullie kinderen hadden. Er zullen dagen voorkomen dat je elkaar past weer echt ziet en hoort als jullie beiden in bed stappen. Stuur een berichtje dat je aan elkaar denkt. Of bel elkaar in elkaars pauze om te kijken hoe jullie dag verloopt. Maar ook een liefdesliedje zegt zo veel. Berichten kunnen wonderen doen om de romantiek leven te houden 😉.

2. Het zit hem in de kleine dingen. De kleine dingen die je laat zien dat je om je partner geeft zijn eigenlijk de grootste gebaren waardoor we ons gelukkig en geliefd voelen. Een kopje thee dat je krijgt wanneer je moe bent, hij pakt jouw lunchpakketje in, jij strijkt zijn overhemd. Geef elkaar een complimentje. Gewoon kleine dingetjes…

3. Fysieke genegenheid. Ondanks dat de dagen druk en hectisch kunnen zijn, maak altijd tijd voor een knuffel of een kus. Maar even een tik op de kont om je vrouw eraan helpen te herinneren dat ze er mag wezen, wordt vaak ook goed ontvangen.

4. Date nights en weekendjes weg. Nu de kinderen ouder zijn kunnen wij dit met meer regelmaat inplannen en ik geniet er dan ook volop van. Gewoon alleen even man en vrouw tijd. Even geen mama en papa zijn. Probeer hoe moeilijk het ook is niet over de kinderen te praten of alle andere zaken die bij ouderschap horen. Toon echte interesse in elkaar. Plan een date night minstens 1 keer per maand. Weekendjes weg plannen wij minimaal twee keer per jaar, maar lukt het jullie meerdere keren in een jaar, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

5. Gun elkaar ook alleen tijd. De zorg voor kinderen vraagt de nodige energie. Maar samen zijn jullie een team, geeft elkaar om de beurten de tijd en ruimte om wat voor jezelf te doen en op te laden. Weer een pluspunt voor in de slaapkamer😉. Vrijen met je partner is toch veel fijner als je man of vrouw er niet bij ligt als een zeester.

6. Blijf communiceren. Check met regelmaat hoe jullie je voelen in de relatie. Waar jullie tegen aan lopen en hoe jullie dit gezamenlijk kunnen oplossen. Laat je partner weten wat je van hem-/haar nodig hebt.

Er zullen veel verschuivingen in jullie relatie plaatsvinden, maar zolang jullie er samen voor blijven werken en verbonden blijven kunnen jullie elke storm doorstaan!

Heb je nog een goede tip? Laat hem achter in de reacties!

Trending