Met tranen die prikten in mijn ogen begon ik aan mijn brief. Mijn Moederdag gaat niet zoals ik het voor ogen had. Cadeaus zijn een luxe en een ontbijtje op bed daar teken ik stiekem wel een beetje voor. Maar echt moeten hoeft het voor mij niet. Als jij mij vraagt wat ik nou eigenlijk echt wil voor Moederdag? Dan is dat gewoon een dagje met me kroost. Een dagje vrij van hun gekibbel en dat de kinderen erbij stil staan wat hun mama nou eigenlijk allemaal voor hun doet. Helaas is dat deze Moederdag mislukt😅. Dochterlief wilde liever vandaag bij haar vriendje zijn en de jongens kibbelden er op los. Volgend jaar proberen we het gewoon weer.

En nu richt ik mij op jou!

Hallo daar mede mama,

We hebben er zelf voor gekozen maar dat betekend niet dat we niet mogen zeggen dat moederschap een moeilijke klus is. Wat zeg ik ? Het is zelfs de zwaarste baan die er is. Maar vergeet niet hoe sterk jij bent! Vanaf de eerste dag dat je kind geboren wordt is het pijnlijk, emotioneel en mentaal uitputtend. Er groeide gewoon een ander mens in jou. Je hebt er voor  gekozen om jouw hart voor de rest van jouw leven buiten je lichaam te laten lopen. Dat vergt moed, dat vergt kracht.

Vrouw wat ben jij dapper!

Slapeloze nachten voor ik weet niet hoeveel jaar en een opgeruimd huis wat altijd maar voor korte duur is. Elke dag weer heb jij je handen vol. Strijd om huiswerk maken, onderhandelingen tijdens het avondeten om jouw kind toch zijn bord leeg te laten eten. Uitgejouwd worden omdat je kind weer eens wat kwijt is geraakt. Of aan moeten zien hoe jouw kinds hart voor de eerste keer wordt gebroken. Wij moeders moeten veel trotseren, want vergeet ook niet de uitgezakte borsten, haaruitval en/-of striae. Gisteren zei een aanstaande vader heel mooi “nu pas zie ik in hoe zwaar het is om een vrouw te zijn”.

Hey mama, ook al voelt moederschap soms als ondankbaar werk en voel je je niet gewaardeerd, weet dat jouw baan echt de allerbelangrijkste baan is die er er maar kan zijn. Jij bent precies de moeder die jouw kind nodig heeft. Zelfs op de dagen dat je even uit onmacht staat te schreeuwen.

Vrouw wat ben ik ongelooflijk trots op jou!

Vaak wordt er vergeten wat een moeder nou eigenlijk allemaal doormaakt. Iedere fase waar je kind doorheen gaat, staat er voor jou als mama ook weer een uitdaging te wachten. Maar elke uitdaging ga jij weer samen met je kind aan. Je offert je slaap, tijd, energie en geld op allemaal voor je kind zonder er bij na te denken. Want dat is wat wij moeders doen. De momenten van frustratie en teleurstelling worden overheerst door momenten van geluk , de lach van je kind en de onvoorwaardelijke liefde. Als moeder zijnde heb ik super veel respect voor mijn mede moeders en al het werk dat zij doen.

Voor iemand ben jij de wereld en vandaag wordt je geëerd. 

Happy Mothersday.

Deze brief is voor al mijn mede mama’s of misschien had ik zelf deze woorden wel even nodig. Al hoewel ik hoop dat jij er wat mee kan. Uiteindelijk heb ik mijn dag met een heerlijk etentje afgesloten en waren mijn jongens weer super gezellig. Just another ordinary momlife day.

Trending