Hallo December!

En toen zaten we alweer in de laatste maand van het jaar. Het is ongelooflijk hoe snel de dagen weer voorbij gevlogen zijn. Nee, nee tijd drinkt geen kopje thee! De laatste maand van het jaar is voor mijn gevoel ook vaak de drukste maand van het jaar en ondanks alle gezelligheid kan het ook echt wel een stressvolle maand zijn. Vandaag deel ik dan ook een aantal self- care tips met jullie om de maand gezellig door te brengen zonder het gevoel te hebben dat je de maand moet overleven.

Foto door Oleg Magni op Pexels.com
  • Rust – Neem de rust die je nodig hebt, neem het op in je dagelijkse schema als je die hebt! Neem elke dag minstens 30 minuten voor jezelf, of je nou een dutje doet of iets anders waarvan je kalmeert. Ik vindt dit toch wel de allerbelangrijkste tip voor deze maand. Het is zo makkelijk om jezelf tijdens deze maand tot het uiterste te drijven.
  • Stel grenzen – Tijdens deze maand is het belangrijker dan ooit om NEE te zeggen en alleen jij hebt die macht! Wees bewust van wat je gevoelens en voorkeuren zijn, alleen jij weet waar jij blij van wordt.
  • Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt – Ik ben zo’n persoon die altijd alles zelf wil doen en vaak wordt mijn to-do lijstje dan onnodig te lang of doe ik echt te veel waardoor ik dus geen RUST momenten in las. Maar als ik 1 ding heb geleerd het afgelopen jaar dan is het dat hulp vragen echt niet erg is. Het is echt waar, je hoeft niet alles alleen te doen.
  • Houdt je aan je budget – Heel leuk al die cadeautjes kopen voor iedereen maar geef niet meer uit dan je je kan veroorloven. Want het kan behoorlijk wat stress geven wanneer je weet dat je de maand januari niet rond kan komen.  Het allerbelangrijkste tijdens de feestdagen is het samen zijn! En ik zie je liever elke dag een warme maaltijd eten i.p.v. water en brood.
  • Laat perfectionisme los – In mijn hoofd heb ik altijd de “perfecte kerst” gepland, heerlijk weer een hoge verwachting van mijzelf eisen. Kom het je bekend voor? Laten we het dit jaar dan samen anders doen en dit lekker los laten. Want niets in het leven is perfect. En we kunnen wel zulke mooie beelden in onze hoofd hebben maar 9 van de 10 keer gaat er toch wel weer iets niet zoals we het verwacht of gepland hebben. Op deze manier hoeven we onszelf ook niet teleur te stellen.
  • Wees dankbaar – December de maand waarin reflecteren centraal staat en een geweldige maand om stil te staan bij alles waarvoor jij dankbaar bent. Je zal zien door dankbaarheid uit te oefenen zal je een stuk gelukkiger zal zijn.

Ik hoop dat jullie wat met deze tips kunnen. De tips die ik deel met jullie zijn tips uit eigen ervaring, het kan dus zo zijn dat jij helemaal niets aan deze tips hebt. Mocht jij nog andere tips hebben? Laat deze dan in een reactie dan achter, ik lees ze graag.

Voor vandaag niet een ellelange lap tekst maar gewoon lekker kort en krachtig. komen jullie volgende week weer terug? Dan deel ik met jullie mijn 10 favoriete winter items, hoe ik deze stijl en waar deze natuurlijk te koop zijn.

Lieve groet,

Cherry

Trending