Vandaag is er een nieuwe Daily prompt. Ja, ik ben een beetje laat. We zitten al op vrijdag in plaats van woensdag, maar mijn website was even uit de lucht. Het ging weer even helemaal mis, alsof de druk in mijn hoofd weer toe aan het nemen is in plaats van afnemen. En dat merkte ik in alles wat ik probeerde te doen. Maar goed, daar gaan we…

Wat is je favoriete moment van de dag?

Mijn favoriete moment van de dag is op dit moment het moment dat ik me even goed voel. Dit kan ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds zijn. Ik kan nu niet zo heel erg kieskeurig zijn. Het zijn de momenten waarop de IIH mij even niet in zijn macht heeft. Het zijn de momenten waarop ik even kan lachen zonder de steken in mijn hoofd, de druk in mijn schedel of wazig zicht. Het zijn de momenten waarop ik die hinderlijke tintelingen in mijn tenen even niet voel. Het zijn de momenten waarop ik gewoon een gesprek kan voeren zonder haperingen of te lang na moeten denken over de woorden die ik over mijn lippen wil laten glijden. Het zijn de momenten waarop ik een liedje kan aanzetten, hierop kan dansen of meezingen. Ik ademde muziek en nu kan ik dat bijna niet verdragen. Het zijn de momenten waarop ik mijn hoofd op mijn kussen kan leggen en meteen in slaap kan vallen, in plaats van te woelen en te draaien om een houding te vinden waarbij ik, als ik mijn ogen dicht doe, niet het gevoel heb op een dronken manschip te zitten. Het zijn de momenten waarop ik gewoon een wandeling kan maken zonder dat ik het gevoel heb dat mijn benen me in de steek zullen laten. Ja, dit zijn momenteel mijn favoriete momenten op een dag.
Het kunnen genieten van het gelach van mijn kinderen en een gesprek met hen kunnen aangaan. De momenten waarop ik hen niet hoef te onderbreken omdat ze te snel praten en mijn hoofd het niet kan bijhouden. De momenten waarop ik mijn concentratie erbij kan houden om naar hun verhaal over de dag te luisteren.
Ik geniet nu nog meer van deze momenten.
Voorheen was mijn favoriete moment de nacht/vroege ochtend. En ja, in de nacht moet je slapen, maar de nacht is zo magisch en rustgevend. Ik geniet van de stilte en het even alleen kunnen zijn met mijn gedachten. Je hoort amper een auto of andere geluiden die je gedurende de dag hoort. Alleen de insecten en het gefluister van de bladeren. Ik kijk ook altijd even bij mijn kinderen in de kamer en observeer hoe vredig zij liggen te slapen. Op zulke momenten vult mijn hart zich met zoveel extra liefde voor hen. In de nacht schrijf ik ook het best in mijn dagboek. Ik kan dan hele pagina’s vol schrijven. Zou het komen doordat er overdag zoveel prikkels van buitenaf zijn? Daar ga ik eens over nadenken…
Maar ook de vroege ochtend geeft mij altijd een rustig en kalm gevoel. Het zien opkomen van de zon en de vogeltjes die met hun blije gezang jou een goedemorgen wensen.
Mijn favoriete moment van de dag? Is het moment dat ik met mijn gezin samen zit, of de kinderen kibbelen met elkaar of niet, hun allemaal in mijn omgeving is waar ik ook ben altijd het beste moment!

Trending