Wat te doen met je kinderen tijdens de kerstvakantie.

Niet 1, niet 2, maar 3 hele weken kerstvakantie. En als kersje op de taart gaan we ook weer over op een volledige lock down. Maar toch kijkt deze mama er nu al naar uit. Even heerlijk thuis met mijn kroost. Op den duur zal het in deze omstandigheden wel een uitdaging worden. En om de vakantie door te komen zonder naar het gezang “ik verveel me” te luisteren heb ik een aantal activiteiten op een rijtje gezet.


Kerstlichtjes hunt,

Trek je wandelschoenen aan of stap gezellig in de auto en ga samen de kerstverlichtingen bij jou in de omgeving bekijken. Het is een leuke en eenvoudige activiteit, voor groot en klein. En om de “hunt” op te leuken kan je deze lijst gebruiken.Spelletjesmiddag,

Hier zijn de kinderen gek op spelletjes spelen en vooral mijn oudste zoon. Niet is het alleen gezellig om samen spelletjes te spelen, maar het is ook nog eens goed om te doen want je kinderen leren er ook van. De fanatiekelingen aan mijn tafel leren bijvoorbeeld om te gaan met verlies en tegenslag en geloof me dat geldt voor groot en klein😅! Spelletjes die hier in de top 5 staan zijn: monopoly, mens erger je niet, rummikub, 30 seconds en pictionary.

Thuisbioscoop,

We kunnen dan wel niet naar de bioscoop maar we kunnen de bioscoop wel naar huis halen! Maak het lekker donker in huis en zorg voor een goede chillplek. Lekker onderuit op de bank of gooi kussens en matrassen neer in de woonkamer. Vergeet vooral de bak popcorn niet of wat mijn kids heel lekker vinden warme nachos met een dip sausje.

Bakken,

Laat ik nou net met 4 mensen in huis wonen die dit ontzettend leuk vinden en er voor mij niets anders op zit dan samen met hun de keuken in te duiken. En tegen cakejes, taartjes of koekjes zegt deze mama sowieso geen NEE. Je kan natuurlijk koekjes maken in verschillende vormen, cupcakes met kerstbomen, maar wat dacht je van een leuk koekhuisje van wafels? Of heerlijke oliebollen 😁. Op Pinterest wordt je overspoeld met leuke leuke ideeën. Binnenkort kan je mij hier ook op terug vinden, to be continued😉.

Schermtijd uitbreiden,

Dit is misschien een beetje een loedermoeder actie🙈. Maar in de vakanties ben ik zeker voor schermtijd uitbreiden. Want deze mama heeft ook momenten voor haarzelf nodig in de vakantie. Even geen poppetjes die in de woonkamer rondzwerven waar ik mijn nek bijna over breek of van die rare kreetjes en klankjes die door mijn woonkamer echoën. Gewoon even de woonkamer voor mijzelf en de kids en hun scherm in hun kamer. Even geen irritante stemmetjes van hun YouTube filmpjes, nee gewoon even totale rust!

Knutselen,

Op Pinterest wordt je overspoeld met leuke knutselwerkjes voor de feestdagen, maar helaas mijn drie kinderen houden niet van knutselen. Maar schilderen en tekenen dat is een passie die ik met hun deel. Dit zullen we dan ook zeker deze vakantie doen, lekker de eettafel vrij maken en alle tekenspullen op tafel. Zo komen ook weer de leukste gesprekken aan bod met jong en oud. En action gaat ook gewoon weer doen aan click en collect, dus je kan gewoon nog materiaal halen. Viva la Action!

Lekker naar buiten,

Terwijl de pubers het prima vinden om zichzelf in hun kamer op te sluiten, is de jongste echt een stuiterbal die naar buiten moet. Gelukkig kan hij nog wel blijven sporten en gaan de zwemlessen door. Maar dan alsnog zal hij genoeg energie overhouden😅. Dus elke dag stuur ik hem minimaal een uurtje naar buiten. Gelukkig is het voor mijn buitenkind ook totaal geen straf. En daarnaast kunnen we ook heerlijk genieten van ons uitje samen in het bos. Samen even lekker natuur snuiven en alle prikkels weer even verwerken. Terwijl hij klimt, klautert of bouwt, kan mama gewoon even zitten, genieten van de rust en van mijn kind die zich o zo heerlijk zelf vermaakt.

Opruimen,

Niets is zo fijn als een opgeruimd huis. En de kids kunnen hier prima bij helpen! Wij maken er hier gewoon een feestje van. Wij zetten een heerlijk muziekje aan, dansen, zingen en zoeken samen hun spullen uit. Speelgoed wordt gesorteerd, kledingkasten uitgemest en eventueel wat aanpassingen aan hun interieur. Zo kunnen we weer heerlijk fris het nieuwe jaar in. En raar maar waar, het blijft me iedere keer weer verbazen, wanneer de kamers weer zijn aangepakt kunnen de kids hier weer uren achter elkaar vertoeven. Een mooie win-win situatie zo kan ik even ongestoord wat voor mezelf doen. 😉

Dit is wat er op ons lijstje staat voor de aankomende 3 weken. En de volgende dingen vinden wij ook wel erg leuk:

  • Vetbollen of pindaslingers maken, lekker voor de vogels en leuk om te doen.
  • Restaurantje, de kinderen mogen een 3 gangenmenu in elkaar flansen. Heb je jonge kinderen ondersteun ze hier dan uiteraard in.
  • Kamperen in de woonkamer, er is niets leuker dan een slaapfeestje met zijn allen.

Ik denk dat wij hier wel prima de vakantie mee doorkomen en ik hoop dat jij en kroost er ook wat aan zal hebben. En mocht je nog super leuke ideeën hebben laat het me vooral weten. In deze rare tijd is het fijn om elkaar door deze weken heen te slepen en het de kinderen toch naar hun zin te maken. Ik bedank je weer voor je tijd en het lezen van mijn blog.

Een lieve groet,

Cherry ❤️

Volgende week: Looking back at 2021 & mijn allereerste vlog !

Trending