Het is woensdag en dat betekend dat ik jullie weer even meeneem in mijn weightloss journey. Hoe staat het ervoor? Uhmmmm heel eerlijk dit kan echt beter! De afgelopen twee weken heb ik zoals je misschien in blog#22 hebt gelezen echt in mijn bubbel geleefd en heb ik me niet goed aan mijn eigen planning gehouden. Maar het cola afkicken gaat echt super! Dat is één ding wat ik wel heb doorgezet. De eerste week had ik wel echt even bijverschijnselen. Ik kreeg last van lichte hoofdpijnaanvallen en intense suikercravings. Maar ook me huid deed even gek. Gelukkig trekt dat nu allemaal bij. Ik kan mij eigenlijk heel goed aan die één glas per dag houden maar er zijn nu zelfs momenten dat die ene glas niet eens hoeft omdat ik het na één slok gewoon niet lekker meer vindt proeven. Hier loop ik dus goed mee op schema.

Foto door Henri Mathieu-Saint-Laurent op Pexels.com

Het bewegen gaat eigenlijk ook wel goed, wanneer ik niet achter het scherm sta te springen en te schudden probeer ik wel echt aan één stuk door een goede wandeling te maken. Mijn stappenteller staat op 10000 en dat gaat eigenlijk heel goed. Voorlopig laat ik deze nog even zo staan voordat ik deze opschroef. Ook heeft manlief voor het hele gezin skeelers aangeschaft dus we zijn allemaal lekker in beweging. Voor aankomende week maak ik weer een nieuw schema om de ochtend lekker te starten met ” naughty girl fitness” en op de ochtenden dat het niet haalbaar is wil ik voor die dag lekker afsluiten met een goede wandeling. En als het zonnetje weer begint te schijnen kunnen we ook weer de fiets uit de schuur halen. Het bewegen komt voor mijn eigen gevoel dus wel goed!

Maar het allerbelangrijkste op het moment is toch wel echt mijn voeding. Ik heb de afgelopen twee weken wel geprobeerd op te letten met wat ik eet maar aan mijn schema houden heb ik niet gedaan. En heb ik gister nog heerlijk een bak chips gegeten omdat het toch al niet ging zoals het moest. Voor aankomende week heb ik dan ook een nieuwe schema gemaakt. Ook ben ik benaderd door Yasmeen die terug te vinden is op instagram onder de naam healthy_lifestyle_by_yas. Een leuke dame die veel deelt over lifestyle en één en al positiviteit uitstraalt. Maar voordat ik één van haar producten aanschaf probeer ik het eerst op deze manier. Ook deel ik een aantal tips met jullie waardoor het makkelijker wordt om aan een schema te houden. In ieder geval dat hoop ik, ik ga ze aankomende week zelf ook uitproberen en volgende week zal ik het weer met jullie evalueren. Hebben jullie nog tips of recepten drop ze dan in een reactie.

  • Goede voorbereiding, zorg dat je al je boodschappen op tijd in huis hebt, tref voorbereidingen voor snacks en maaltijden op drukke dagen.
  • Houdt je vooruitgang bij, het motiveert je om door te gaan.
  • Wees niet te streng voor jezelf, ik heb me de afgelopen week niet heel erg aan mijn schema gehouden. Oke dan zal ik dus minder snel afvallen maar ik begin nu wel te wennen aan deze manier.
  • In plaats van zelf een schema op te stellen kan je het ook op maat laten maken maar ik ben iemand die altijd alles eerst zelf wil proberen.
  • Samen sta je sterker! Mijn gezin weet dat ik me niet oké voel met dit gewicht. Mijn dochter heeft me dan ook echt wel gesteund in het cola afkicken en het aanleren van water drinken.

Hierbij mijn weekschema, zoals je misschien al hebt opgemerkt zie je dat er bij twee dagen onder diner een ‘x’ staat. Dit zijn de dagen dat de kinderen een maaltijd mogen kiezen. Ik eet dan met hun mee maar zal dan alleen vlees en groenten eten.

Zal mijn weegschaal volgende week weer in tranen uitbarsten? to be continued…

Liefs Cherry ❤️

Trending