Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com

Ik begin niet aan een streng of ingewikkeld dieet. Daar ben ik gewoonweg niet voor weggelegd dan rol ik liever verder door het leven 😅.

Woehoeeeee, ik heb de moed gevonden hoor. Ik gaan het eindelijk doen! En nee ik ga niet alleen zweten, mijn vriendinnen doen gezellig mee. Wat is het fijn als je die kan betrekken bij jouw journey en dat zij ook wel overal voor te porren zijn. Ook al wonen we verspreid en kunnen we nu niet teveel bij elkaar over de vloer komen, we zijn creatief genoeg om toch met elkaar te gaan sporten. Grote kans dat er een zuurstoftank aan te pas moet komen maar ik heb er ontzettend veel zin in. Mijn doel was hier vandaag mee te beginnen, agendapunt aangemaakt, zoommeeting ingelast. Maar natuurlijk moest er weer wat gebeuren… want wij hadden weer fijn last van een lekkage in de kamer. Dus deze heb ik helaas een dagje moeten opschuiven omdat we hier ruim tot in de middag mee bezig zijn geweest.

Naast dat ik weer ga beginnen met bewegen ga ik ook weer beginnen met op mijn voeding letten. Mijn eerste stap hiervoor is het bijhouden van een voedingsdagboek. Dit doe ik in de eerste instantie een week lang van woensdag tot woensdag. Hier zal ik de gehele week gedetailleerd in beschrijven wat ik eet en drink. Waarom? Om inzicht te krijgen in mijn eetgewoontes en verbeterpunten. Na deze week zal ik dit dagboekje niet gelijk aan de kant schuiven want het zal de eerste periode een handige hulpmiddel zijn. Het bijhouden van een dagboek kan in een schriftje maar er zijn ook verschillende apps hiervoor

Wat noteer ik in mijn voedingsdagboek?

Alles wat ik eet en drink en ook de hoeveelheden hiervan. Naast de hoeveelheden schrijf ik ook op hoe laat ik wat heb gegeten of gedronken. Maar ook schrijf ik mijn beweegmomenten meteen op. Aan het einde van de dag ga ik dan kijken wat ik allemaal genuttigd heb en dit vul ik in mijn eetmeter. Ik zelf gebruik de app eetmeter omdat we deze ook gebruiken voor mijn dochter haar koolhydraten tellen. Aan einde dag heb ik dus een overzicht van het aantal kcal wat ik heb genuttigd maar ook het aantal kcal wat ik heb verbrand door mijn beweging. Als ik uitga van het aantal kcal wat ik binnen mag krijgen van het voedingscentrum is dit 1900-2000 kcal. Maar omdat ik wil afvallen op een normale manier ga ik voor 1500 kcal per dag ongeveer. Maar dat is nu niet mijn focuspunt! Mijn focuspunt is inzicht krijgen!

Let op het bijhouden van een voedingsdagboek kan heel confronterend zijn. Wees daarom niet te streng voor jezelf het moet wel leuk blijven! En het is alleen maar om inzicht te krijgen en om te kijken waar je eventueel aanpassingen kan doen. Heb je een verstoorde relatie met eten ? Dan raadt ik je deze methode af. Hoewel het leuk moet blijven moet je het wel serieus nemen, het vraagt namelijk wel wat van je tijd en aandacht. Aan het einde van deze week kijk je naar de niet zo gezonde keuzes die je hebt gemaakt en die je eventueel weg had kunnen laten markeer deze! Je zal snel een patroon ontdekken. Benieuwd naar die van mij? Dit kan je volgende week woensdag teruglezen. Ook zal ik met jullie delen wat de volgende stappen zullen zijn die ik ga ondernemen n.a.v. het bijhouden van het dagboek.

Ben jij iemand die ook niet helemaal tevreden is op voedingsgebied of misschien net als mij ook wat wil afvallen? En begin je ook met een voedingsdagboek ? Laat dan een reactie achter. Elkaar steunen en ervaringen met elkaar wisselen draagt bij aan beter resultaat.

Mijn weight loss journey blogs zullen vanaf vandaag elke woensdag gepubliceerd worden.

Lieve groet,

Cherry ❤️

2021-04-11T19:00:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

de Blog “Help mijn dochter is geen klein meisje meer!” online komt.

Trending