Waarom positief denken? Nou het antwoord is heel simpel, je kan er veel voordelen uit halen. Positief denken brengt kleur aan je leven al ben ik van mening dat het af en toe ook echt wel zwart-wit mag zijn! Voor mijn gevoel kan je pas echt beginnen met  positief denken als je het negatieve hebt toegelaten. Want het leven is nou eenmaal niet altijd positief en dag in-dag uit met die roze bril op lopen is ook maar zo saai. En hoe heerlijk is het om zo nu en dan te klagen over hoe k*t alles is. 

Ik was zo ongelooflijk trots om te horen dat ik mocht stoppen met therapie. Maar binnen 24 uur werd ik meteen voor de leeuwen gegooid. De thuissituatie is op zijn plats gezegd gewoon k*t met peren! Het is zwaar, het is vermoeiend, en hoe lullig het ook klinkt ik kan geen gekreun of gehuil meer aanhoren. Machteloos hebben we moeten kijken hoe mijn hubby pijn aan het lijden was. Hoe hij door zijn benen in elkaar zakte. Hoe hij lag te kreunen en te huilen van de pijn. En voor mijn eigen veiligheid sluit ik me nu wat meer op in mijn slaapkamer. Mentaal is deze situatie een echte uitdaging! En vanmiddag zat de paniek even hoog, ik heb maar 1 normale nacht slaap gehad en alles komt toch wel in een sneltreinvaart op me af. Zoals ik in mijn blog hiervoor aangaf is mijn herstel nu echt begonnen. En deze situatie laat mijn batterij snel leeglopen.

Mijn ouders maken zich ook zorgen, zij, mijn buurvrouw en een kennisje helpen waar zij kunnen. Het is moeilijk voor mij om uit deze situatie te stappen, want ook mijn kinderen hebben last van de situatie. Mijn dochter heeft de hele dag hypo’s gehad door de stress en mijn middelste zoon is al een week lang niet vooruit te branden. We hebben een kort lontje en kunnen nog weinig van elkaar verdragen. Mijn gezin gaat hier langzaam aan onderdoor. Het is confronterend om te zien dat ook de kinderen het niet trekken. Je praat met ze en je probeert ze uit de situatie te halen. De één logeert bij opa en oma en de ander is meer bij zijn vriendinnetjes. Schoolwerk en hun aandacht er bij houden is moeilijk en heel eerlijk ik kan het niet opbrengen om ook nog eens juffrouw te spelen. In plaats van rustig met de stroming mee te gaan moet ik in een rap tempo mee peddelen. En dat al een anderhalve week lang. Nu moet ik bewijzen dat mijn jaar therapie niet voor niets is geweest💪.

Ik voel me gefrustreerd en super angstig voor een terugval maar ik probeer dagelijks een break te nemen van het negatieve. Ik verleg mijn aandacht en zorg dat ik nog steeds aan mijzelf kan blijven werken, ik probeer er voor te zorgen dat positivititeit en negativiteit in balans blijven. Dit is dan ook de reden dat ik deze maand ben begonnen met de “positivity march challenge” ik deel elke dag een vraag of opdracht op mijn facebook en Instagram. Wil je hieraan meedoen? Vergeet me dan vooral niet toe te voegen. Mijn accounts kan je terug vinden onder aan de pagina👇.

Het zijn vragen/opdrachten die ik met jullie deel maar die ik ook zelf uitvoer. Ik zal mijn antwoorden met jullie delen en er komt een leuke winactie in voor! Het is een challenge die goed is voor je zelfvertrouwen, die je na laat denken over jouw dromen en doelen die je nog wilt behalen en opdrachten waar je je gelukkiger/vrolijker van zult voelen. Het is voor diegene die niet altijd alles door een roze bril kunnen bekijken en net als ik van afwisseling houden. Ik bekijk het leven namelijk ook wel eens door een paarse, blauwe of een gele bril 🕶️.


Wist je dat ?

Roze staat voor: Zoet - romantisch - vrouwelijk - zacht - charmant.
Paars staat voor: Mysterieus - spiritueel - sensueel - rijp - magisch
Blauw staat voor: Koel - kalm - intelligent - professioneel - loyaal.
Geel staat voor: Zonnig - opvallend - verlicht - waardevol - waarschuwend.De gehele challenge kan je onderaan de pagina terug vinden en ik zou het ontzettend leuk vinden als jij hier aan mee doet. Heb jij een andere mening over positief denken dan hoor ik dit heel graag. Voor één van mijn volgende blogs zat ik te denken aan een Q&A, dus mocht jij nog vragen hebben die je mij willen stellen, schroom dan vooral niet om deze door te geven.

Een lieve groet,

Cherry ❤️


Positivity march challenge-Positivity march challenge


1 MaartWaarom positief zijn ?
2 Maart

Besteed 5 minuten om na te denken over jouw dromen/doelen.
Noteer de stappen die je moet nemen om er te komen.
(bewaar je notitie)
3 MaartMaak een “feelgood” playlist, heerlijk voor als je een”off” dag hebt.
4 MaartKies een positieve mantra om de dag mee te starten.
5 MaartDraag jouw favoriete outfit vandaag.
6 MaartZijn er dromen/doelen die je op korte termijn al waar kan maken? Lees je notitie van 2 maart nog eens goed door.
7 MaartKijk in de spiegel en vertel jezelf dat JIJ er toe DOET!
8 MaartMaak een bewuste wandeling. Door stil te staan bij de omgeving en jezelf kan je alles even loslaten.
9 MaartPrint of schrijf positieve quote uit/op. Hang deze de gehele maand op je spiegel of plak hem op je bureau.
10 MaartSchrijf jezelf een liefdesbrief, doe deze in een envelop en bewaar hem tot 21 maart!
11 MaartDoe een work-out die jij leuk vindt.
12 MaartGeef jezelf vandaag 5 complimenten.
13 MaartLuister naar een interessante podcast.
14 MaartDans op jouw favoriete nummer.
15 MaartLach naar iedereen die je tegen komt. Het kost je niets en je kan er een ander een goed gevoel mee geven.
16 MaartWaar ben jij dankbaar voor?
17 MaartMediteer voor 5 minuten en focus eens op je ademhaling.
18 MaartBel iemand die je al een hele tijd niet hebt gesproken.
19 MaartHet is vandaag ” verwen je zelf” dag. Een spa dagje thuis doet wonderen voor je lichaam en geest.
20 Maart
Morgen is mijn “birthday” we gaan een taartje bakken.
LET OP HOUDT MIJN SOCIAL MEDIA IN DE GATEN, VANDAAG KOMT ER EEN WINACTIE ONLINE !
21 MaartOpen de brief die je naar jezelf hebt geschreven.
22 MaartGeef 3 mensen een compliment vandaag.
23 MaartHoe toon je liefde voor jezelf?
24 MaartVindt een DIY project om te doen.
25 MaartWaar ben jij vandaag dankbaar voor ?
26 MaartFacetime een vriendin.
27 MaartBegin een bullet journal.
28 MaartWat is jouw happy place?
29 MaartMaak je favoriete gerecht klaar.
30 MaartHeb een telefoonvrije avond, geniet van het samenzijn met je gezin of de rust en lees een boek.
31 MaartKoop een mooie bos bloemen voor jezelf.

Trending