Op 10 maart jongst leden heb ik tijdens de "positivity march challenge" de opdracht gedeeld om jezelf een liefdesbrief te schrijven. Waarom een liefdesbrief schrijven naar jezelf? Een brief aan jezelf schrijven heeft veel voordelen. Je herinnert jezelf weer wat voor speciale eigenschappen je hebt. Want heel soms vergeten we hoeveel we van ons zelf mogen houden. Vergeten we dat wij ons zelf een compliment mogen geven. Door een brief te schrijven aan jezelf wordt je weer bewust van wat je allemaal in huis hebt. Er zijn verschillende brieven die je aan jezelf kunt schrijven. Maar ik koos voor een liefdesbrief. Zuiver, positief en recht uit het hart want er is niemand die zoveel van jou houdt als jijzelf! 

Lieve ik,

Ik zeg eigenlijk nooit “ik hou van jou!”, ik zeg eigenlijk nooit “wat ben je prachtig”. Ik zeg eigenlijk nooit “ik waardeer jou” of “ik ben trots op jou”. Maar vandaag zeg ik dat wel ik zou niet weten wat ik zonder jou moet want zonder jou ben ik niemand. Jij bent de eerste die mij leerde wat liefde is. Jij bent er voor mij in goede en slechte tijden, wij samen delen geschiedenis.

De liefde die wij delen is puur en echt. Wanneer ik weer even wankel dan ben jij mijn evenwicht. Jij geeft mij kracht, jij maakt mij sterk. Ik ben niet altijd makkelijk in de omgang maar ik zie hoe hard jij altijd voor ons vecht.

Ik houdt van de twinkeling in je ogen als je lacht. Ik houdt van je behulpzaamheid, creativiteit en enthousiasme. Ik houdt ervan hoe je stem klinkt als je mij aanmoedigende woorden toefluistert. Ik houdt van je koppigheid, openhartigheid, strijdlustigheid en wilskracht.

Lieve ik, ik waardeer echt alles wat je doet. De mensen waar jij van houdt kunnen altijd op jou bouwen. Je bent beschermend, hulpvaardig en zorgzaam. Voor jouw geliefdes zal je door het vuur gaan. Ik ben trots op jou en hoe jij je in alles staande heb gehouden. Je bent bijzonder, slim en lief. Lieve ik, ik wil dat jij weet dat je altijd van jou zal houden!

Veel liefs,

Mij


 Schrijf de brief op de ouderwetste manier, gewoon met papier en pen. Een liefdesbrief is een aandenken dat je in je handen kunt houden, die je kunt herlezen en voor altijd kunt koesteren. Noem me "oldschool" maar een echte brief is voor mij nog steeds het perfecte cadeau dat je kunt krijgen. 

Een korte blog vandaag maar we zijn hier thuis nog even aan het opladen. Inmiddels gaat het met iedereen beetje voor beetje weer de goede kant op. Ik heb weer veel aantekeningen kunnen maken voor mijn volgende blogs en ben mij in het verdiepen in de doelen die ik nog graag voor mijzelf wil behalen. Blijf vooral voor nu de “positivity march challenge” volgen op mijn facebook en-/of Instagram. Vragen voor de Q&A kunnen ook nog steeds ingestuurd worden ( Zie blog 12). Tot volgende week!

Een lieve groet,

Cherry ❤️

Trending