Wij vrouwen kunnen soms behoorlijk hard zijn voor ons zelf. Als we niet voldoen aan onze eigen persoonlijke verwachtingen hebben we de neiging om onszelf te ontmoedigen en naar beneden te halen. En laten we eerlijk zijn, de tijd waarin we nu leven maakt het ook niet makkelijker voor ons. We worden steeds meer onder druk gezet om “perfect” te zijn mede door social media en televisie.

Er zijn genoeg dames zowel jong als oud die weleens met de volgende gedachtes hebben gelopen; Ik ben niet genoeg, niet rijk genoeg, niet dun genoeg, niet mooi genoeg, niet slim genoeg en ga zo maar door. Deze gedachtes maken het verdomde lastig om jezelf te zijn en daardoor vergeten we weleens hoe speciaal wij eigenlijk zijn. Tijdens een aflevering van echte meisjes in de jungle zag ik hier ook weer een mooi voorbeeld van voorbij komen. Jill een in mijn ogen lekkere nuchtere meid die helemaal haar zelf is maar onzeker werd van de “perfecte” poppetjes om haar heen. En ik kon alleen maar denken meis waarom? Je bent perfect zoals je bent. Gewoon lekker echt en menig vrouw in Nederland staan op zoals jij dat die ochtend deed!

Het is je vast ook wel opgevallen dat mensen steeds vaker aan zich zelf laten “sleutelen”? Begrijp me echt niet verkeerd hoor ieder zijn ding. Maar is dit nou de boodschap die we meegeven aan de jonge meiden onder ons? Je hoort ze steeds jonger praten over fillers, botox en allerlei andere ingrepen. Ik vindt het persoonlijk behoorlijk shocking. Leren we onze meiden tegenwoordig niet meer dat je mooi bent zoals je bent met al je gebreken die er bij komen kijken? Leren we onze kinderen niet meer dat je moet houden van jezelf zoals je bent, voor mij wel één van de belangrijkste lessen in het leven die we ze kunnen leren! Want het mooiste wat je kan zijn is toch gewoon jezelf? Worstelen met een laag zelfbeeld en twijfelen aan jezelf komt steeds vaker voor. Maar wist jij dat je zelfvertrouwen een enorme invloed heeft op elk gebied in je leven? Denk hierbij aan; je geluk, je relaties, je carrière en je gezondheid.

Vandaag ben ik hier om dat stemmetje in je hoofd een halt toe te roepen! En dat wil ik doen met ” I am She”. I am She is een sweater lijn van DRC (zie kopje boven in het menu) die een positieve affirmatie bevat. Hiermee wil ik de dames weer in hun kracht zetten. We verdienen namelijk allemaal gemoedsrust, innerlijke vreugde, vertrouwen en een overvloed aan eigenwaarde en eigenliefde. Deze sweater is perfect om te dragen op de dagen dat je weer eens veel te streng bent voor jezelf. En je jezelf weer voor de gek houdt en denkt dat anderen mooier, beter en gelukkiger zijn.

Een positieve affirmatie is een uitspraak die je gebruikt om een negatieve gedachte uit te dagen. Ze kunnen worden gebruikt om je gevoel van eigenwaarde te vergroten, je helpen je doelen te bereiken en/of je helpen angst te overwinnen. Alleen omdat je iets negatiefs over jezelf of over je leven hebt geloofd, wil nog niet zeggen dat er enige waarheid in zit. Affirmaties zijn er om je eraan te herinneren wat je sterke punten zijn en helpen die negatieve innerlijke zelfcriticus te beheersen. Affirmaties zijn geen magische woorden en werken niet meteen. Zoals met alles, vereist het toewijding, inspanning en een open hart. Er zijn zo veel verschillende manieren om affirmaties te gebruiken. Zorg dat je de juiste affirmaties vindt en dat die affirmaties echt bij jou passen.  Probeer ze hardop uit te spreken, op te schrijven, ze in je hoofd te reciteren als een mantra of te dragen 😉.

We zullen nooit echt gelukkig zijn als we niet echt gelukkig zijn met onszelf. Heel erg bedankt voor het langskomen, ik waardeer iedereen die de tijd neemt om te lezen en het tot het einde halen!

Alle foto’s in deze blog behoren tot Cherry’s Journey en mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor andere doeleinden gebruikt worden.

Trending