Die bikinibody komt er deze zomer niet.

Daar sta ik dan te draaien en te dralen voor de spiegel. Ik heb me erbij neergelegd die “summerbody” komt er deze zomer niet. Mocht de zomer zich zelf nog willen aankondigen!

Alhoewel ik goed op weg was heb ik door mijn eigen mindset mijn doelen niet behaald. Ik viel weer even terug in oude gewoontes en zo ook met mijn voeding. Dat brengt nu de nodige onzekerheden met zich mee omdat ik te hard oordeel over mijzelf .

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com
Een beetje triest tuur ik in mijn kledingkast, 
zoveel leuke dingen maar toch zo weinig te dragen.

Dus ik heb weer een aantal regels voor mezelf opgesteld en mijn motivatie voor mijzelf ook weer even duidelijk in kaart gebracht.

Dit keer ga ik verder met afvallen door zelfliefde! Ik merkte namelijk tijdens het afvallen dat ik een heel negatief zelfbeeld begon te krijgen. Ik kreeg een gevoel van falen en onvrede omdat ik na die -5 kilo stagneerde. Mijn lichaam, mijn tempel, daar keek ik ineens heel negatief tegen aan. Ik kraakte het af en toonde weinig liefde en affectie. Ik gooide bijna de handdoek in de ring. Ik merkte dat ik geen tijd meer inplande om te gaan sporten. Ik verborg mij steeds meer in de kleding van mijn liefde en alles moest het liefst zo wijd mogelijk zitten. En doordat ik zo baalde van mijzelf en ik dacht het gaat toch allemaal niet werken, hield ik ook zeker geen rekening meer met wat ik at.

Maar ik heb mijn kleine terugval nu geaccepteerd. Het is wat het is en opnieuw beginnen is altijd mogelijk. Nu ik minder streng ben voor mijzelf krijg ik ook weer behoeften om er weer tegen aan te gaan. Ik moest er gewoon even doorheen. En ik heb mijn motivatie weer teruggevonden.

Ik val niet af omdat ik weer in die oude spijkerbroek wil passen, of misschien wel een beetje hahaha. Maar ik val af omdat ik goed voor mijzelf wil en moet zorgen. Maar ik ook mijn kinderen weer leren dat je zeker niet moet opgeven na een kleine tegenslag. Het is niet dat ik een super strak lijf wil en nee die wespentaille hoeft van mij ook niet meer. Ik was tevreden met mijn extra rolletjes twee jaar geleden en zelfverzekerd genoeg om die ook te showen en naar die “Cherry” wil ik weer terug.

Ik heb me er bij neergelegd dat ik toch wat meer ondersteuning en feedback nodig heb. De stap om de sportschool in te gaan beangstigt me nog. Maar ik wil en ik zal gaan alleen met een extra steuntje in de rug. Me abonnement voor “naughty girl fitness” wordt weer geactiveerd en ik ga gewoon weer keihard knallen!

Hoe blijf ik dan gemotiveerd tijdens afvallen?

Ik ga opzoek naar iemand die mij hier 1 op 1 mee kan helpen. Zowel voor sportoefeningen als een voedingsschema. Mijn dagboekje haal ik weer uit de kast en ga alles weer goed bijhouden. Dit is toch wel echt een hele fijne houvast. Plannen, plannen en plannen. We gaan weer werken met weekschema’s. Tussentijdse doelen opstellen en mezelf hier natuurlijk voor belonen als ik die heb gehaald. Last but not least POSITIEF BLIJVEN!

Mocht jij tips voor mij hebben? Dan hoor ik dit heel graag! Een lieve groet, Cherry

Trending