Get to know me better!

Question and answer time. Een paar weken geleden heb ik jullie de gelegenheid gegeven om mij vragen te stellen. Ik heb hele leuke en verschillende vragen binnen gekregen. Uit deze vragen heb ik er een aantal gepikt die ik zo uitgebreid mogelijk zal beantwoorden. Veel leesplezier 😉

Vraag 1: Waarom ben je begonnen met bloggen en wat wil je hier mee bereiken?

Ik vond het altijd al heerlijk om van me af te schrijven. En tijdens mijn therapie ben ik begonnen met het bijhouden van een journal. Ik merkte dat dit mij een bepaalde vrijheid gaf. Een oud collega zei mij een aantal jaar geleden: ” Je kan een boek schrijven over alles wat jullie hebben meegemaakt!”. Wel het is geen boek maar ik wil wel mijn verhaal delen en hopelijk kan ik naast dat ik hier mijzelf mee help ook iemand anders helpen. Dat ik begon met mijn blog liep ik al tegen het einde van mijn therapie. Maar ik zal nog regelmatig over mentale gezondheid schrijven. Depressie is de meest voorkomende psychische aandoening wereldwijd. Maar nog altijd schamen wij ons hiervoor om er openlijk over te praten dit vanwege angst om veroordeeld te worden. Omstanders weten zich er geen raad mee, of zijn bang dat ze ‘aangestoken’ of meegesleurd worden. Een depressie is ook moeilijk te begrijpen maar ik hoop doormiddel van mijn verhaal dat omstanders meer begrip kunnen opbrengen en dat mensen met een psychische aandoening zich niet langer meer schamen.

Vraag 2: Dans je onder de douche?

Deze vraag vond ik echt heel grappig en moest ook even hardop lachen😋 De mensen die mij echt kennen weten dat ik van dansen houd. Binnen of op straat dat maakt mij echt niet uit. Dus ja ik dans onder de douche! Soms maak ik er een hele optreden van en ben ik Queen Bee onder de showers.

Vraag 3: Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Dat is een hele goede vraag. Over 5 jaar ben ik 40 jaar en dan hoop ik toch echt wel wat doelen bereikt te hebben die ik op mijn lijstje heb staan. Eén daarvan is weer een opleiding volgen. Kindercoach of life coach gaat mijn voorkeur naar uit. Tegen die tijd hoop ik mijn diploma wel in mijn zak te hebben. En zou ik hiermee wat voor mijzelf op willen zetten. Maar een moeder-dochter bedrijfje in uiterlijke verzorging sluiten we ook niet uit. Ik ben voor mezelf aan het uitpluizen wat ik echt nog wil, wat mijn doelen en dromen zijn en welke stappen ik moet nemen om deze te behalen. Daar komt nog een bloggie over😉.

Vraag 6: Wil je ons meenemen is het proces als je gaat afvallen en lekkere gezonde recepten delen?

Yes dit wil ik zeker doen. Ik wilde eigenlijk in maart beginnen. Maar door de operatie van mijn man en mijn zoon die totaal niet lekker ging heb ik dit uitgesteld. Ik ben nog best wel zoekende in dit soort situaties in het verdelen van mijn energie. Ik heb nu geleerd om in deze periodes niet meer van mij zelf te vragen dan dat nodig is. Dus ik heb het een maandje doorgeschoven. Maar starten gaan we in ieder geval 💪!

Vraag 4: Ben jij iemand die vergeeft en vergeet je of vergeef en onthoud je?

Hier moest ik heel even over nadenken. In principe ben ik wel een vergevingsgezind persoon. Ik probeer altijd wel een excuus ergens voor te verzinnen. Maar als iemand me echt heeft gekwetst kan ik dat niet zomaar vergeten. Dat moet slijten en in het ergste geval als dat gevoel me zo ernstig in de weg zit dan neem ik afstand. Blijft dat gevoel dan nog steeds heel erg dan is contact verbreken voor mij de enige oplossing. In mijn ogen zou het onze relatie (in welke vorm dat ook is) niet veel goeds doen.

vraag 7:Hoe gaat het nu met je ?  En hoe gaat het nu je met je dat je geen therapie meer hebt?

Ik kan eindelijk zeggen dat het goed met me gaat. Ik heb hard gewerkt om hier te komen. Ik heb alles weer voor mijzelf op een rijtje. Ik zit niet langer meer in de ziektewet en kan steeds meer me weg terugvinden in me werk. Dat ik geen therapie meer heb is wel wennen. Het werd toch een deel van me leven een jaar lang. Nu houdt ik meer vrije tijd over wat ik hieraan besteed.

Sommige dagen vindt ik het nog wel spannend hoor. Zeker de afgelopen periode. De angst voor een terugval was groot en die moest ik een plekje geven. Want dat merkte je wel heel erg terug in mijn gedrag. Mijn zelfvertrouwen moet nog een beetje groeien 😚. Maar alles op zijn tijd. Ik ben al heel trots met wat ik nu heb bereikt.

Vraag 5: Ik vroeg ik me af welke therapie je hebt gevolgd?

Ik heb verschillende soorten therapie gevolg. Hierover kan je meer terug lezen in blog 11, deze bestaat uit twee delen. Klik op de tekst hieronder om hier meer over te lezen.

Blog #11 Ontspan en ervaar je lichaam

“In therapie gaan was het beste wat ik heb kunnen doen”. Zoveel om over te schrijven maar toch ook weer niet, 01:15 het is allang al bedtijd en ik zit nog in me eentje in de woonkamer op de…

vraag 8:Wat houd je echt tegen om niet te vertrekken uit je huidige woonplaats?

Dat antwoord is heel simpel! Mijn kinderen en mijn man. Maar voornamelijk mijn kinderen, hun leven is hier, hun vrienden, opa, oma en ooms zijn hier. Daar zouden we echt alleen met ons gezin zijn. Ze zijn dit al zo gewend, oma, opa en ooms die zo binnen komen wippen. Maar ook hun die zo even bij oma en opa langs kunnen gaan zonder daarvoor eerst te hoeven reizen, nu doen ze een paar stappen en dan zijn ze er. Thuis hebben we het weleens besproken hoor. Mijn middelste zoon zou namelijk heel graag naar Den-Haag willen verhuizen, maar daar voel ik dan weer niets voor. Terwijl mijn man zo alles ingepakt zou hebben en nog liever vandaag dan morgen terug gaat naar zijn geboortestad. Hij voelt er weer niets voor om naar Arnhem te verhuizen. Dus ja.. voorlopig wonen wij nog hier haha.

Vraag 9:Hebben de corona maatregelen ook effect gehad of een rol gespeeld tijdens je herstel periode? positief of negatief?

Jazeker, zowel positief als negatief. Het was tijdens de lockdown heel erg moeilijk om mij terug te trekken. We zaten voortdurend op elkaars lip, zeker als mijn man aan het werk was. Thuisscholing was op sommige dagen echt een hel. Maar ik heb echt heel veel hulp gehad van lieve mensen om mee heen zodat het allemaal dragelijker werd. Uit mijn bed komen was de eerste periode heel erg zwaar, ik sleurde mezelf door de dag en keek al uit naar het moment om weer terug onder me deken te kruipen. Nu kan ik me niet voorstellen dat ik het zo somber inzag dat ik mijn leven gewoon niet meer zag zitten. Ik besteedde heel weinig aandacht aan mijn uiterlijk en liep het liefst de hele dag in mijn badjas. Ik was constant emotioneel en dan had ik ook nog last van paniekaanvallen tussendoor. Maar toen ik door die fase heen was kon ik door de lockdown en minder verplichtingen hebben wel meer tijd besteden om aan mezelf te werken. Ik ben zo ontzettend blij dat ik me niet heb overgegeven aan die zwarte gedachtes want ik verdien zoveel meer en zo ook mijn gezin!

vraag 10: Als je iets aan jezelf kon veranderen wat zou dat zijn?

Net als iedere andere vrouw heb ik ook zo mijn onzekerheden. En net zoals elke andere vrouw klaag ik hier weleens over…. Maar qua innerlijk zal ik niets aan mezelf willen veranderen. Alles wat ik mee heb gemaakt maakt mij zoals ik ben en daar mag ik tevreden mee zijn. Als ik daar wat aan zou veranderen zou je een hele andere Cherry krijgen. Qua uiterlijk ben ik ook redelijk tevreden met mijzelf ook nu met mijn maatje meer. Het mag alleen allemaal wat steviger hier ga ik dus wel aan werken.

Last but not least…

Vraag 11: Wanneer gaan jij en je vriend nou trouwen?

Haha, ik besef me dat ik in mijn blogs meestal schrijf over mijn man of mijn hubby. Maar in principe is het al 16 jaar lang mijn vriend😃. Ik weet niet wanneer wij in het huwelijksbootje stappen. We hebben het hier weleens over gehad maar ik schreeuwde altijd : “trouwen hoeft niet voor mij!”. En dit schreeuwden ik ook net zo hard naar mensen in onze omgeving. Ik voelde er gewoonweg niets voor. Nu dat ik ouder wordt ga ik hier wel meer anders over nadenken dan dat ik toen deed. Maar ik trouw niet ” voor de leuk”. ( mijn gezin weet wat ik hiermee bedoel) Dus wie weet in de toekomst… Als hij uiteraard na zolang de boot af houden nog wel op zijn knieën wilt gaan voor mij😜 .

Staat jouw gestelde vraag er niet tussen, maar ben jij wel benieuwd wat het antwoord hierop was geweest? Laat dat dan in een reactie of via het contactformulier weten. Tot de volgende blog ❤️

2021-04-04T20:30:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

de volgende blog online komt

Trending