Welkom bij een nieuwe blog van Cherry.

Foto door Sunsetoned op Pexels.com

Sinds een aantal maanden heb ik geen haat-liefdesverhouding meer met de Maandag. Maandag is nu echt voor mij een frisse start van de week, een nieuwe week waar nieuwe kansen liggen. En dat allemaal omdat ik mijn Zondag helemaal anders inplan. Zondag is nu  echt mijn dag om te ontspannen, tot rust te komen en tijd door te brengen met mijn gezin, voor mijn hobby’s en gewoonweg te genieten van het einde van de week. Het is ook de dag  dat ik mijn lichaam en geest reset van de voorafgaande aan de week.

Klaar om een productieve week tegemoet te gaan? Let’s go, hier is mijn Zondag routine en hopelijk heeft het hetzelfde effect voor jou ❤️!

“Hoe je je zondag doorbrengt, heeft invloed op hoe je je voelt en de rest van de week aanneemt”.
 1. Zondagen zijn geweldig om bij te praten met je favoriete planner en je to-do’s op orde te krijgen. Ik neem zowel de gezinsplanner als mijn eigen planner erbij. De gezinsplanner hangt in de keuken waar het hele gezin hem kan zien. Waarom 2 planners? In mijn persoonlijke planner staat ook de planning voor mijn blogs, instagram posts, werkdeadlines etc. Wat staat er nog meer op de planners?
  • De uren dat wij aan het werk zijn.
  • Afspraken die een van de gezinsleden hebben staan.
  • Sportactiviteiten van de kinderen.
  • Andere activiteiten zoals; verjaarden, dateavonden en ect.
  • Tijd die ik voor mijzelf inplan.
  • Een to- do list voor wat ik de aankomende week gedaan wil hebben. Uit die to- do list haal ik de taken met prioriteit. Per dag plan ik maximaal 3 van die taken in.
  Ik vind het over het algemeen leuk om mijn week op Zondag in te plannen, omdat het het begin van een nieuwe week is en ik het meest gemotiveerd ben om dingen gedaan te krijgen.
 2. Ik ben een voorstander voor maaltijden plannen!!! Zeker als je een druk gezin hebt en laten we eerlijk wezen ook nog eens op de dag zelf verzinnen wat je moet eten na een werkdag, kan soms behoorlijk stressvol zijn. Je hebt gezinnen waar er twee verschillende groentes op tafel staan omdat 1 van de gezinsleden het andere niet lust. Hier doen wij dat anders, ieders mag een gerecht uitkiezen die in het week menu wordt opgenomen. De rest bedenken mijn man en ik zelf. Dat maakt het ook gelijk een stuk makkelijker voor het inslaan van de week boodschappen. (En god nondeju boodschappen doen wordt ook steeds duurder zeg 😅.)
 3. Een schoon en opgeruimd huis. Hier zijn de kinderen op Zondagochtend verantwoordelijk voor hun eigen kamer. Ze zorgen dat deze opgeruimd is, dat de pubers hun opgestapelde kleding hebben weggeruimd, de jongste zijn rondslingerende speelgoed weer in de bakken heeft gedaan en dat alles netjes is afgestoft. Papa en mama zorgen voor de rest van het huis. De week beginnen met een schoon huis maakt zo’n enorm verschil in mijn houding om de week te beginnen. Een volledige inspanning leveren om je huis weer tot leven te brengen na een hectische week is goed besteedde tijd. Dus gooi die radio aan en ga lekker aan de slag, je zult er echt geen spijt van krijgen.
 1. Kledingvoorbereiding. Normaliter hing ik mijn kleding een avond van te voren klaar, maar met regelmaat vergat ik dit ook weleens. Dus deze tip die ik nu met jullie deel ga ik ook voor het eerst zelf uitproberen. Ik zal voor mijn werkweek 5 setjes kleding klaar hangen. Accessoires draag ik niet zoveel naar mijn werk maar die kan je natuurlijk ook al klaar leggen. Mijn twee tieners kijken zelf wat zij aantrekken, mijn man loopt lekker gemakkelijk in werkkleding, en voor mijn jongste zal ik nu ook setjes maken en ophangen. De ochtenden werken gewoon zoveel gemakkelijker als alles wat je nodig hebt al klaar ligt.
 2. Vergeet op Zondag ook zeker niet een self-care moment in te lassen! Of dat nou ’s avonds met een avond routine is of dat je in de middag lekker de tijd neemt om te wandelen. Je hele Zondag hoeft niet te bestaan aan het voorbereiden voor de aankomende week! Zondag is ook om te ontspannen. Wat zelfzorg ook voor jou is, doe het elke Zondag. En eigenlijk alle andere dagen van de week ook 😀.
 3. Last but not least 😉. GA OP TIJD NAAR BED. Een goede nachtrust is essentieel om wakker te worden en klaar te zijn om de Maandag te rocken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je uitgerust en energiek wakker wordt, kan je concentratie en productiviteit verbeteren en je immuun functie stimuleren. Dus pak die 8 uur slaap!!!!!

Dit zijn de 6 stappen die ik onderneem op Zondag. Neem jij ook de tijd om je van tevoren voor te bereiden op de week? Laat mij in de reactie weten hoe jouw Zondagsroutine eruitziet!

Een lieve groet, Cherry 🍒

Trending