Lang leven de groepsapp😅. Ter plekken maak ik een impulsief besluit. Krabbend op mijn achterhoofd ga ik dit wel volhouden? Ik heb nog helemaal geen plan de campagne gemaakt ofzo, maar ik wil dit. Dit zou helemaal nog niet zo gek voor mij zijn😋. Cherry gaat dit gewoon doen. Benieuw naar welk besluit ik heb genomen? En hoe dit tot stand is gekomen? Lees dan gauw verder😉.

Hoe het allemaal tot stand kwam?

9 januari deel ik in de groepsapp met mijn vriendinnetjes een link waar je items van Ivy Park kan scoren met korting. Onder het mom van sharing is caring hahaha. Zelf houdt ik het netjes en laat deze shop ronde aan mijzelf voorbij gaan. Ik heb Adidas de afgelopen periode genoeg gesponsord. 1 van de meiden geeft aan dat zij het hele jaar 2022 niet online mag shoppen. Uiteraard zijn we allemaal nieuwsgierig waarom zij dit besluit heeft genomen. Ze geeft aan dat zij in het jaar 2021 heel veel geld heeft uitgegeven aan online shoppen. Iets wat ik eigenlijk meteen herken.  In 2021 ben ik fysiek heel weinig in winkels geweest maar de pakketjes bleven binnen komen, was het niet voor mijzelf dan was het wel voor één van de gezinsleden. Ik probeer het nog een beetje goed te praten en vraag me af of het ook komt door de corona situatie. En zij verwoord het heel mooi:

Online shoppen is toch soort van emotionele uitlaatklep, door de corona kan je minder nieuwe dingen ervaren.

Ik zeg eigenlijk meteen dat ik haar in deze soort van challenge wil volgen. Zij mag dan niet meer online shoppen een heel jaar lang, maar mag eventueel nog wel fysiek naar de winkels.  In de eerste instantie zeg ik dat ik met haar mee zal doen tot eind maart 2022. Maar terwijl ik dit zeg denk ik meteen ik moet dit nog even verder uitwerken. Zij heeft als doel een nieuwe keuken….. Maar wat wordt mijn doel? Ik zet het voor mijzelf op papier zodat ik alles concreet in beeld krijg. Ik heb een kledingkast vol en zoals de meeste vrouwen dat hebben hangen er ook nog genoeg dingen met een prijskaartje eraan. Ik heb het afgelopen jaar ook best veel items weggegeven of weggedaan en nog altijd hangt er meer dan genoeg. Ik kan dit langer dan drie maanden volhouden.

En dan heb ik het! Tot eind mei 2022, geen kleding, geen accessoires en geen schoenen voor mijzelf. Niet online maar ook niet fysiek. Met een uitzondering voor mijn verjaardag met een max bedrag van € 100,- . Nee deze dame doet aan NON-SHOPPING aankomende maanden. Het geld wat ik hierdoor over houdt leg ik apart bij mijn persoonlijke spaarpot mijn stiefvader 😀. Het geld wat ik overhoudt kan ik weer gaan investeren in 1 van mijn doelen voor 2022. ( Zodra de tijd daar is zal ik dit uiteraard ook met jullie delen.)

Voordelen van deze non shopping challenge:

 • Geld besparen
 • De instroom van spullen stopt.  Ik kan gelijk kijken wat ik wel draag en wat ik niet draag .
 • Tijd voor een feestje 🎉. Doordat je ontdekt wat er weg kan, kan je deze items verzamelen en een leuke kledingruil organiseren met je besties.

Hoe ga ik het aanpakken?

 • Mijn gezin op de hoogte brengen van mijn challenge.
 • Bepalen hoe lang ik dit wil doen.
 • Het verkleinen van de verleiding tot kopen; afmelden van nieuwsbrieven, winkels waar ik graag shop voorlopig niet volgen op social media. Alle shop apps gaan van mijn telefoon.
 • In plaats van de pinpas te gebruiken ga ik weer over naar contant geld in mijn portemonnee.
 • Stel een beloning in. In dit geval gaat mijn potje naar 1 van mijn 2 doelen.
 • Ik mag 1 uitzondering maken met mijn verjaardag.
 • Wanneer ik iets cadeau krijg dan is dit toegestaan. Maar ik mag hier uiteraard zelf niet om vragen!
 • Cadeaubonnen mogen uitgegeven worden maar als ze bij een non kledingwinkel uitgegeven kunnen worden dan doe ik dit.

Er is wel een kleine valkuil, shop ik niet voor mijzelf dan shop ik wel voor mijn kinderen. Hier gaat dus ook de rem op. Voor nu hebben ze alles wat ze nodig hebben en redden ze het echt wel tot de lente. Dus eind maart zal ik weer even hun garderobe door spitten.

Ik denk dat het de eerste weken best nog wel een uitdaging gaat worden. Maar als zie wat mijn gezin allemaal heeft is deze challenge helemaal zo gek nog niet en kunnen we behoorlijk wat centen besparen. In mei zal ik kijken hoe het is gegaan en of ik dit nog verder door kan en zal trekken tot het einde van het jaar.  Mijn andere vriendin heeft zich ook aangesloten zij begint met drie maanden. Alleen maar fijn 😃. Kunnen we elkaar ook nog een beetje helpen wanneer we in de verleiding komen. Samen staan we sterk! Want Cherry ging al weer dansen toen ik hoorde dat de winkels open gingen😂. Ik moest even snel omschakelen want mijn centen zullen voorlopig niet meer uitgegeven worden aan mijn grootste verslaving.

Denk je nou ook deze challenge is ook helemaal iets voor mij? Laat dan een berichtje achter. Het lijkt me hartstikke leuk om contact te houden en onze voortgang van deze challenge met elkaar te delen

Wish me luck,

veel liefs Cherry ❤️

Trending