"Wellicht gaf deze vlinder mij een aanwijzing 
om bewust te zijn van mijn eigen groei en ontwikkeling, 
maar ook om de schoonheid van het leven te zien".

‘Even moest ik terug in mijn cocon en mij afzonderen van de buitenwereld.

En in een rap tempo werd ik teruggetrokken de duisternis in maar er was nog voldoende licht om te zien. Dit keer voelt het totaal anders ! Er was zeker wel een angst aanwezig maar ergens was ik ook weer niet bang. Ik had het gevoel de controle te verliezen maar toch nog ook enigszins controle hebben. Ik weet het klinkt raar en ik vindt het ook moeilijk om onder woorden te brengen. In de eerste instantie merkte ik dat ik weer heel slecht tegen prikkels kon en dat bepaalde dagen me energielevel op een laag pitje stond. Maar met het aangeven van mijn grenzen kon ik het nog allemaal ok handelen. Toen kregen we een naar bericht te horen en dit maakte meer gevoelens bij me los dan ik zelf had verwacht. En ik wist dit moet ik even verwerken en ik moet hier even de tijd voor nemen. En alhoewel ik mijn grenzen aangaf, ik kreeg steeds meer het gevoel overvraagt te worden. Dit gaf me zo een ontzettend benauwd gevoel dat de paniekaanvallen weer kwamen opspelen. Het was eigenlijk meteen al heel duidelijk waardoor ik werd getriggerd. Ik wist meteen waar ik aan moest werken. Maar om daarmee te beginnen moest ik de “pauze” knop indrukken. Vandaar dat jullie ook even niets meer van mij hebben gehoord.

Mijn eerste week heb ik mij samen met mijn arts en liefde volledig gefocust op mijn rust pakken en de paniekaanvallen onder controle te krijgen. Dat betekende weer kalmeringsmedicijnen en goede nachtrusten creëren. Mijn arts was overigens ontzettend trots op me omdat ik het zelf allemaal nog zo helder inzag. Ik kon benoemen waar het fout was gegaan en ik ben dit keer niet over mijn eigen grenzen gestapt. En een kleine terugval na zo’n heftige periode is helemaal niet zo gek. Mijn tweede week stond in het teken van het accepteren van deze kleine terugval. Ik probeerde de positiviteit hiervan in te zien i.p.v. het negatieve. En dat lukt eigenlijk ontzettend goed. Nu de derde week probeer ik langzaam aan weer meer dingen te ondernemen. Schrijven ging in de eerste twee weken helaas niet omdat ik ook een blessure had opgelopen. Maar met wat tips en tricks en ik langzaam weer me pad aan het bewandelen ben zijn we er weer.

Ik voel weer een bepaalde rust terugkeren in mij en er zijn mensen om mij heen die hier een positieve bijdrage aan hebben geleverd. Mijn dagen heb ik veel bij huis in de tuin doorgebracht. Lekker liggen met een boek, een klein tukkie doen in de zon, gewoon kleine dingen waarvan ik weer kon ontspannen.

En toen kwam dat bijzondere moment....

Het was ons al opgevallen dat er al een aantal dagen een vlinder was die bij ons over het veld vloog. Hij ging op de tafel zitten, op de bal van de kinderen of hun picknicklaken. Maar deze dag niet. Ik zat op een stoel in het veld samen met de buurtjes, we zaten wat te kletsen terwijl de kinderen aan het spelen waren. En daar was die vlinder weer, mijn buurvrouwtje en ik vonden het toevallig dat die vlinder er weer was en hoe deze vlinder steeds dichter in de buurt kwam. En toen gebeurde het, voor mij toch een bijzonder moment; de vlinder ging op me schouder zitten. De eerste keer dacht ik gewoon toeval, ook omdat de vlinder bij me buurvrouwtje op haar schouder ging en bij haar nichtje op der hoofd. Maar de vlinder bleef meerdere keren bij me terug komen.

Dit moment bleef in mijn gedachtes hangen. Was het gewoon toeval of was het een boodschap? Wilde de vlinder een aanwijzing geven om bewust te zijn van mijn eigen groei en ontwikkeling, maar ook om de schoonheid van het leven te zien? Of kwam deze vlinder, boodschapper van de ziel een teken geven van een overleden dierbare? Normaliter zou ik hier misschien heel nuchter op hebben gereageerd maar nu we een week verder zijn en de vlinder weer aanwezig is, gaan ik toch haast denken dat er een boodschap achter zit.

De vlinder een symbool die je in verschillende culturen terug vindt. Zo geloofden de Azteken dat een vlinder eigenlijk een dierbare overledene was, die hen kwam vertellen over de gelukzaligheid van het eeuwige leven. In China staat de vlinder voor onsterfelijkheid. Voor de Maori’s was de vlinder het symbool voor de ziel. In het Christendom staat de vlinder symbool voor wedergeboorte. Maar zo zou de vlinder ook een totemdier zijn die de persoonlijke transformatie vertegenwoordigt. Transformeren van het negatieve naar het positieve, een verandering in het levenspad die we bewandelen. Ik heb een lange tijd in mijn “cocon” doorgebracht een plek waar het donker was. Op deze plek is mijn transformatie begonnen. De vlinder, de totemdier die centraal staat voor de zachtheid van het zijn en einde van een stress periode. Deze totemdier nodigt iedereen die hier een band mee heeft uit om plezier en gezelligheid in hun leven te brengen.  Zo heb ik gelezen, en eigenlijk als ik kijk naar waar ik in het leven sta kan ik mij hier heel goed in vinden en ben ik hier ook weer aan toe.

Lieve vlinder, je boodschap is duidelijk! Ik weet dat ik niet alleen ben, ik weet dat ik geduld en vertrouwen moet hebben. Alles bloeit wanneer de tijd rijp is net zoals jij van een rups naar een prachtige vlinder bent getransformeerd. Ik weet dat ik me bevindt in een transformatie en groei die niet altijd even makkelijk zal aanvoelen. Ik heb me een lange tijd op mijzelf gericht, ik heb een lange tijd naar mij zelf gezocht en het is tijd om mijn kleurrijke persoonlijkheid weer met de mens te delen.  Vrijheid, Vreugde en lichtheid lieve vlinder je boodschap is duidelijk. 

Lieve groet,

Cherry

Trending