Water helpt je op gewicht te blijven, water reinigt je lichaam en water zorgt voor een gezonde huid. 

Het grootste voordeel van water drinken is dat het geen calorieën bevat! Van de dagelijkse calorieën krijgen mensen gemiddeld 20% binnen via dranken. Maar door water te drinken laat je vaak andere calorierijke dranken staan. Het is niet makkelijk om af te vallen, maar calorierijke dranken vervangen door water is een van de makkelijkste manieren om je dagelijkse calorie inname te verminderen.


Ik was totaal geen water drinker maar dit lukt mij nu steeds beter.  Ik was ook iemand die gewoon vergat om te drinken. Omdat ik iemand was die vergat te drinken heb ik op aanraden van mijn dochter een waterapp op mijn telefoon geïnstalleerd. De waterapp geeft me een melding als het tijd is voor een glas water en je kan meteen bijhouden hoeveel water je hebt gedronken. Naar aanleiding van mijn geslacht, lichaamstype, gewicht en leeftijd heeft de app het aantal ml wat ik op een dag binnen moet krijgen aanbevolen. Want teveel water drinken is ook niet goed voor je. Je kunt dan watervergiftiging krijgen. En een watervergiftiging kan leiden tot: Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, een opgeblazen gevoel. Maar als het ernstig is, zijn er de volgende symptomen: Verwarring, stuipen of zelfs coma. De afgelopen week heb ik de app niet gebruikt en ik merk meteen dat ik minder op een dag drink. Dus de app houdt ik voorlopig nog op mijn telefoon. Ook zal ik een waterfles aanschaffen voor op mijn werk daar drink ik namelijk het minst.

Er zijn verschillende apps te vinden die je in playstore of app store kan vinden. Ikzelf gebruik “waterful”.

De voordelen van waterdrinken tijdens afvallen:


  • Het drinken van water helpt je stofwisseling versnellen.
  • Het drinken van water remt de eetlust. Drink dus voordat je gaat eten een glas water.
  • Het drinken van water zorgt ervoor dat je energielevel op pijl blijft in tegenstelling tot calorierijke dranken.
  • Water heeft een ontgiftende werking.
  • Water drinken versterkt je immuunsysteem.

Ben jij ook iemand die water drinken maar “saai” vindt? Of het lastig vindt om voldoende te drinken? Naast dat je een app kan downloaden, kan je voor jezelf ook dagelijks je hoeveelheid water klaar zetten in bijvoorbeeld flessen of kannen. Je kan dan zien hoeveel je nog moet drinken om jouw doel te bereiken. Je water kan je opleuken door middel van het geven van een smaakje. Denk hierbij aan (diepvries) fruit, kruiden of komkommer. Wat ik ook weleens doe is echt 1 druppel suikervrije RAAK limonade in de citroensmaak toevoegen. Ik dronk mijn limonade altijd al waterig en dat ene druppeltje geeft voor mij net genoeg flavour. Zorg dat je je water altijd bij de hand hebt. Thuis of buitenhuis water in het zicht zorgt dat je er ook meer aan herinnert wordt om te drinken. En je water kan je natuurlijk ook af en toe afwisselen met een kopje thee of een kopje koffie( let wel op de hoeveelheid cafeïne wat je binnenkrijgt).

Alleen water drinken is niet genoeg om af te vallen! Dat wil ik nog wel even duidelijk maken. Water drinken bij afvallen is een hulp middel. Maar je zal toch ook echt een aanpassing in je voeding moeten maken en moeten bewegen.

Een tip van mij:


Bouw je waterinname rustig op. Als je in één keer van een halve liter naar 2 liter per dag gaat, zal je heel wat toiletbezoekjes afleggen. Je lichaam is er nou eenmaal niet gewend om zoveel water op te nemen. Probeer het bijvoorbeeld op te bouwen door iedere dag een glas meer te drinken.


The journey continues,  

Lieve groet,

Cherry ❤️

Trending