pexels-photo-843266.jpeg
Photo by Ylanite Koppens on Pexels.com

Wat motiveert je?

Vandaag kreeg ik deze vraag op mijn beeldscherm te zien. En een beetje cliché misschien, en ik denk dat meer moeders en/of vaders hetzelfde zullen antwoorden, maar dat is toch wel allereerst mijn gezin. Zij motiveren mij elke dag weer om op te staan en door te gaan met het behalen van mijn persoonlijke doelen. Ik wil hen laten zien dat je nooit te oud bent om te leren, dat je ondanks de tegenslagen van het leven niet moet opgeven, want waar een wil is, is een weg. Daarnaast hoop ik dat mijn kinderen, net als ik, hun drijfveer zien als hun eigen superkracht en dat we niet zonder deze kracht in de wereld kunnen.

Het zijn de mensen die in mij geloven. Oh, en eigenlijk ook wel een beetje de mensen die niet in mij geloven. Om het mooi in balans te houden.

black choker on beige scarf

Ik vind het fijn om mensen te inspireren, te helpen en te ondersteunen. Het delen van meer liefde en het verbinden van mensen is een innerlijke drang die ik dagelijks met me meedraag. En elke dag dat het me lukt, voel ik me een gelukkig mens. Ik heb dan een van mijn persoonlijke doelen bereikt.

Nog een reden waarom ik altijd gemotiveerd blijf, is omdat ik iemand ben die altijd uitdaging nodig heeft. Wanneer ik niet gemotiveerd ben, weet ik dat ik naar mijn doelen moet kijken. Misschien moet ik deze bijstellen of moet ik een andere manier vinden om ze te behalen. Of misschien is het een doel dat niet meer past bij de fase van mijn leven en zal ik een andere uitdaging of doel moeten zoeken. Wanneer ik een van mijn doelen heb behaald, zorg ik eigenlijk ook altijd voor een kleine beloning. Oh, en een beetje erkenning is eigenlijk ook heel fijn. Want dat motiveert me ook weer om verder te gaan.

Ik vind het belangrijk om me altijd te blijven ontwikkelen met de drijfveren die bij mij horen. Alleen zo kan ik gemotiveerd door het leven blijven gaan.

Trending