Site pictogram Cherry's journey

Blog #24 Onze relatie zo mooi maar soms ook zo ingewikkeld.

Advertenties
Foto door alleksana op Pexels.com

Moederdag


Wakker worden met een ontbijtje, zelf gemaakte cadeautjes en op deze dag tonen de kinderen hun liefde extra!

Moederdag, de één ziet het als een commercieel iets en de ander vindt het een mooie dag om zijn of haar moeder extra aandacht te geven!

Maar Moederdag draait niet om dure cadeaus of grote bossen bloemen, al worden we er wel mee om onze oren geslagen. Maar in mijn ogen draait Moederdag om de aandacht die je haar schenkt. Ik moet wel bekennen dat ik altijd stiekem uitkijk naar de knutselwerken van mijn kinderen. Maar waar je een moeder het meest blij mee kan maken is aandacht, aandacht die zij dubbel en dwars verdient. Aandacht die jij altijd van je moeder hebt gehad en zal blijven krijgen zolang zij leeft. Je moeder die altijd geïnteresseerd zal blijven in jouw leven. Die van jou houdt ongeacht wat je ook fout doet. De vrouw waar jij altijd gewoon jezelf bij kan zijn.

Ik vier Moederdag en waarom? Om mijn moeder er extra aan te herinneren dat ik al haar wijze lessen, haar vriendschap en haar liefde nog altijd waardeer. En dat de liefde altijd nog wederzijds is. Want laten we heel eerlijk wezen, in het drukke leven dat we leven vergeten we soms onze waardering te uiten of doen we dit te weinig.  In ieder geval ik wel want heel eerlijk het gezinsleven kan me soms behoorlijk opslokken.

Ik wil haar laten weten dat ik haar dankbaar ben!  Het is misschien lekker cliché maar zonder deze vrouw was ik er niet geweest ze heeft me het leven gegeven. Zij was er tijdens het maken van mijn eerste stapjes, zij was daar om mijn hand vast te houden bij mijn eerste bevalling.  Zij is er altijd als ik een luisterend oor nodig heb of een schouder om op te leunen. Onze relatie zo mooi maar ook soms zo ingewikkeld. Maar ik weet dat ik altijd op haar kan bouwen,  ik kan nog altijd aankloppen wanneer ik advies heb. En ondanks haar situatie waar zij mijn gezin kan helpen helpt zij. Mijn moeder is niet alleen een geweldige moeder, mijn moeder is ook een geweldige oma! Mama deze ode is aan jou! Niemand weet waar je vandaan komt, niemand weet wat je allemaal al hebt overwonnen maar voor mij ben jij nog altijd de Beste!

Ik besef me al te goed dat voor sommige mensen Moederdag ook een pijnlijke dag kan zijn.  Een herinnering aan het verlies van een belangrijke vrouw in je leven, vrouwen die hun kind zijn verloren, vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen, vrouwen die door omstandigheden geen contact meer hebben met hun kind of moeder. Ik hoop oprecht dat deze mensen ook genoeg aandacht op deze dag krijgen van hun naasten.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Lieve groet,

Cherry ❤️

Mobiele versie afsluiten