Uitgelicht

Blog #36 Licht kan niet bestaan zonder donker.

Wanneer je jezelf toestaat om emoties te voelen, is het een uitnodiging om te genezen van alles wat je in het verleden hebt meegemaakt.

“Wanneer je niet door de pijn durft te gaan zal je ook nooit echte vreugde ervaren. Emoties wegstoppen onder een valse grijns kan behoorlijk averechts werken. Het kan er voor zorgen dat je niet meer in contact staat met jezelf. ”

Voor aankomende week ben ik gevraagd om deel te nemen aan een podcast. De dame die mij heeft gevraagd; Graciella is 36 jaar jong en zij neemt je graag mee op reis door haar gedachten en ervaringen. Zij is een dame die ervan houdt om anderen te motiveren en te inspireren. Daarin kunnen wij elkaar de hand schudden. Voor mij een hele eer dat zij mij heeft benaderd. We gaan het hebben over het onderwerp therapie, wanneer en waarom ik hiervoor gekozen heb enzovoort. ( Link naar haar podcast en facebookpagina kan je terugvinden onder aan de pagina 😉)

Nu dat ik gevloerd ben door de griep en niet veel meer kan doen dan liggen, ga ik zelf ook weer even op reis door mijn eigen gedachten. Graciella heeft een deurtje bij mij geopend. En terwijl ik dit typ komt er een glimlach op me gezicht. Het voelt heel positief om hier open en rauw met iemand over te gaan kunnen praten en tegelijkertijd vindt ik het ook wel spannend. Ik zal namelijk weer een kwetsbare kant van mezelf gaan delen.

Ik kan het me namelijk nog heel goed herinneren dat ik een tijd lang elke keer zei “ik mis mezelf zo”. Soms blik ik even terug naar die periode dat ik echt het gevoel had mijzelf kwijtgeraakt te zijn. voelde gemis van het “ niet geleefde leven” maar ik miste ook het contact met mijzelf. Ik beschermde mijzelf door mij af te sluiten voor pijn en verdriet, maar daardoor sloot ik mij ook gedeeltelijk af voor positieve dingen. Er gebeurde zoveel negatiefs achter elkaar dat ik altijd op mijn hoede was en altijd dacht dat het positieve niet voor lang zou duren. Wat zat ik in een donker gat! Nu begrijp ik heel goed dat ik heel lang in een vicieuze cirkel rond ging. Want al die tijd was ik niet klaar om te helen en ik zat mijn eigen groei ontzettend in de weg. Het blijft soms zo onwerkelijk dat die kleine stapjes die ik toen nam nu zo’n groot effect hebben op mijn leven in de tijd van nu.

Voor een lange tijd waren mijn lichaam en geest niet meer met elkaar verbonden. De signalen die mijn lichaam mij eigenlijk afgaven dat het niet goed met me ging negeerde ik eigenlijk volkomen. Ik zat alleen nog maar in mijn hoofd, tot rust komen kon ik niet meer en het werd voor mij steeds moeilijker om te aarden. Na mijn stikervaring op de operatietafel en een heftige ruzie met mijn moeder wist ik dat er diepgaands echt iets moest veranderen. Ik moest door de pijn om echte vreugde eindelijk te kunnen ervaren!

Ik merk dat ik nieuwe energieën heb, mijn geest is zoveel vrediger en mijn beslissingen neem ik nu zoveel helderder. Ik ben weer bewust aan het leven. En dat allemaal door die emoties, die de pijn veroorzaakten weer op te zoeken. Die pijn zal er altijd blijven maar ze hebben niet meer zoveel impact op mij als toen. Het is nu pijn zonder kracht! Ik had zoveel energie verspild aan het verleden en het heden dat ik toen totaal geen aandacht had voor het nu.

4 September jongstleden was het precies 6 maanden geleden dat mijn ruim 1 jarig therapie traject erop zat. Vooral de eerste maanden dat ik op eigen benen stond waren ontzettend spannend. Maanden waarin ik me heel vaak onzeker heb gevoeld. Maanden waarin ik bang was om terug te vallen of zoals ik het in mijn ogen zag “falen”. Maar wauw als ik dan kijk naar waar ik nu sta ben ik zo verdomde trots. Hoe mijn denkwijze is veranderd, hoe relaxter ik ben en hoe ik nieuwe kansen weer met beide handen aanpak. Ik mezelf weer steeds meer onder mensen durf te brengen maar ook steeds meer op mijn eigen initiatief dingen onderneem.  Ik leef het leven i.p.v. dat het leven mij leeft! Ik kan nu veel rustiger om gaan met mijn gedachten, ik begrijp mijn geest steeds meer en ik weet nu hoe ik die kan trainen.

Er is een nieuwe evenwicht in mijn leven.

Zoals beloofd kan je de laatste podcast van Graciella terug vinden. Ook kan je haar terug vinden op Facebook ! Waarvan het zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen. Klik de link 😉

Lieve groetjes,

Cherry ❤️

Uitgelicht

Blog #33 Ik kraakte het af en toonde weinig liefde en affectie.

Die bikinibody komt er deze zomer niet.

Daar sta ik dan te draaien en te dralen voor de spiegel. Ik heb me erbij neergelegd die “summerbody” komt er deze zomer niet. Mocht de zomer zich zelf nog willen aankondigen!

Alhoewel ik goed op weg was heb ik door mijn eigen mindset mijn doelen niet behaald. Ik viel weer even terug in oude gewoontes en zo ook met mijn voeding. Dat brengt nu de nodige onzekerheden met zich mee omdat ik te hard oordeel over mijzelf .

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com
Een beetje triest tuur ik in mijn kledingkast, 
zoveel leuke dingen maar toch zo weinig te dragen.

Dus ik heb weer een aantal regels voor mezelf opgesteld en mijn motivatie voor mijzelf ook weer even duidelijk in kaart gebracht.

Dit keer ga ik verder met afvallen door zelfliefde! Ik merkte namelijk tijdens het afvallen dat ik een heel negatief zelfbeeld begon te krijgen. Ik kreeg een gevoel van falen en onvrede omdat ik na die -5 kilo stagneerde. Mijn lichaam, mijn tempel, daar keek ik ineens heel negatief tegen aan. Ik kraakte het af en toonde weinig liefde en affectie. Ik gooide bijna de handdoek in de ring. Ik merkte dat ik geen tijd meer inplande om te gaan sporten. Ik verborg mij steeds meer in de kleding van mijn liefde en alles moest het liefst zo wijd mogelijk zitten. En doordat ik zo baalde van mijzelf en ik dacht het gaat toch allemaal niet werken, hield ik ook zeker geen rekening meer met wat ik at.

Maar ik heb mijn kleine terugval nu geaccepteerd. Het is wat het is en opnieuw beginnen is altijd mogelijk. Nu ik minder streng ben voor mijzelf krijg ik ook weer behoeften om er weer tegen aan te gaan. Ik moest er gewoon even doorheen. En ik heb mijn motivatie weer teruggevonden.

Ik val niet af omdat ik weer in die oude spijkerbroek wil passen, of misschien wel een beetje hahaha. Maar ik val af omdat ik goed voor mijzelf wil en moet zorgen. Maar ik ook mijn kinderen weer leren dat je zeker niet moet opgeven na een kleine tegenslag. Het is niet dat ik een super strak lijf wil en nee die wespentaille hoeft van mij ook niet meer. Ik was tevreden met mijn extra rolletjes twee jaar geleden en zelfverzekerd genoeg om die ook te showen en naar die “Cherry” wil ik weer terug.

Ik heb me er bij neergelegd dat ik toch wat meer ondersteuning en feedback nodig heb. De stap om de sportschool in te gaan beangstigt me nog. Maar ik wil en ik zal gaan alleen met een extra steuntje in de rug. Me abonnement voor “naughty girl fitness” wordt weer geactiveerd en ik ga gewoon weer keihard knallen!

Hoe blijf ik dan gemotiveerd tijdens afvallen?

Ik ga opzoek naar iemand die mij hier 1 op 1 mee kan helpen. Zowel voor sportoefeningen als een voedingsschema. Mijn dagboekje haal ik weer uit de kast en ga alles weer goed bijhouden. Dit is toch wel echt een hele fijne houvast. Plannen, plannen en plannen. We gaan weer werken met weekschema’s. Tussentijdse doelen opstellen en mezelf hier natuurlijk voor belonen als ik die heb gehaald. Last but not least POSITIEF BLIJVEN!

Mocht jij tips voor mij hebben? Dan hoor ik dit heel graag! Een lieve groet, Cherry

Uitgelicht

Blog #32 Was het de wijn of heb ik weer een stap overwonnen?

Eindelijk voel ik weer dat ik leef, eindelijk kan ik weer genieten, eindelijk voel ik mij weer een zeer gelukkig mens.

Afgelopen zaterdag hadden we een verjaardag. Een dag waarop ik me goed had voorbereid. De avond ervoor op tijd naar bed en de ochtend dat ik wakker werd nam ik de tijd om eerst lekker bij te komen. Ik deed er alles aan om ontspannen de deur uit te gaan. Zonder die rode stressvlekken in mijn nek of een gespannen/paniekerig gevoel. Vandaag had ik de touwtjes in handen. Ik had een leuk outfitje voor mezelf klaargelegd, iets wat makkelijk zat, maar toch leuk oogde en wat mijn zelfvertrouwen opkrikte. Want die summerbody zit er deze zomer echt niet in. Hoe dan ook ik was er helemaal klaar voor. Met een lach zwaai ik naar mijn moedertje aan de overkant en stap super relaxed de auto in. Ik zet mijn zonnebril op en geniet van de rit naar plaats van bestemming.

Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming, zie ik de drukte, paniek voel ik vanuit mijn tenen omhoog komen. Ik adem 3 keer eerst even goed in en dan weer uit voordat ik de auto uitstap. Mijn liefde parkeert de auto iets verder op en ik blijf netjes op de stoep op hem wachten. Als hij zich weer bij ons voegt loop ik achter hem en onze jongens door de menigte heen om de jarig jet en familieleden te feliciteren. Maar al gauw zoek ik mijn weg weer naar buiten. Teveel mensen, teveel geluiden, ik snel mij gauw naar de nichtjes van mijn liefde. Zij zitten net buiten de tuin een plekje wat er voor mij prima uitziet. Een plek waar je toch van de mensen en kinderen kon genieten maar waar ik ook tegelijktijdig mijn rust vond. Ja dit plekje was helemaal prima.

Niet veel later sluiten ook mijn zwagertje en zijn partner aan. Er hangt een relaxte en ontspannen sfeer en ook mijn schouders gingen weer in relax stand. Ik klets met mensen, ik kijk naar de kinderen en voel de zon heerlijk branden op mijn iets wat witte benen voor de tijd van het jaar. Het is lang geleden dat ik zo ontspannen mij zelf heb kunnen zijn. En wat een leuke partner heeft mijn zwagertje, ik kon het goed met hem vinden. Een lieve jongen met een hart van goud is mijn indruk.

Foto door Jill Burrow op Pexels.com

Mijn zwagertje en zijn partner gaan aan de wijn en ik doe gezellig mee. Normaal drink ik maar 1 wijntje en ben ik heel voorzichtig met alcohol. Omdat ik me een lange tijd instabiel heb gevoeld ben ik bang wat mijn reactie hierop zou gaan zijn. En lette ik hierbij dus heel goed op. Maar vandaag niet, vandaag leef ik, vandaag ben ik aan het genieten. Ook mijn liefde zag dit dus we draaiden vandaag de rollen om, hij was de BOB i.p.v ik.

Tijdens het kletsen wordt mij gevraagd waarom ik eigenlijk niet in de tuin zit. En voordat ik het wist flapte ik het eruit. Heel zelfverzekerd, zonder schaamte zonder angst ” Ik heb een angststoornis en die drukte in de tuin is nu echt niets voor mij”.
Wauw dacht ik meteen, zei ik dit nu zojuist echt? Gewoon in het openbaar? Face to Face? Ja ik schrijf er heel open over maar met het zeggen tegen mensen ben ik op de een of andere manier soms nog wel terughoudend. Maar dit was anders, was het wijn? Of heb ik zojuist weer een stap overwonnen?

Het was heel fijn hoe het werd ontvangen, er waren geen rare blikken, of tientallen vragen. Vragen die ik op dat moment best wel had willen beantwoorden hoor als die er waren. Want ik wil nog steeds ten alle tijden het taboe doorbreken. Maar nee het was gewoon een dikke prima en mijn wijnglas werd weer vrolijk bijgevuld. We kletsten weer verder, genoten van de muziek, de spelende kinderen en die o zo grappige man van de snackkar.

Het heeft even geduurd voordat deze Cherry zich weer kon laten zien.

Maar Cherry is back en ze leeft weer!

Foto door Vie Studio op Pexels.com
Uitgelicht

Blog #31 vrijheid, vreugde en lichtheid.

"Wellicht gaf deze vlinder mij een aanwijzing 
om bewust te zijn van mijn eigen groei en ontwikkeling, 
maar ook om de schoonheid van het leven te zien".

‘Even moest ik terug in mijn cocon en mij afzonderen van de buitenwereld.

En in een rap tempo werd ik teruggetrokken de duisternis in maar er was nog voldoende licht om te zien. Dit keer voelt het totaal anders ! Er was zeker wel een angst aanwezig maar ergens was ik ook weer niet bang. Ik had het gevoel de controle te verliezen maar toch nog ook enigszins controle hebben. Ik weet het klinkt raar en ik vindt het ook moeilijk om onder woorden te brengen. In de eerste instantie merkte ik dat ik weer heel slecht tegen prikkels kon en dat bepaalde dagen me energielevel op een laag pitje stond. Maar met het aangeven van mijn grenzen kon ik het nog allemaal ok handelen. Toen kregen we een naar bericht te horen en dit maakte meer gevoelens bij me los dan ik zelf had verwacht. En ik wist dit moet ik even verwerken en ik moet hier even de tijd voor nemen. En alhoewel ik mijn grenzen aangaf, ik kreeg steeds meer het gevoel overvraagt te worden. Dit gaf me zo een ontzettend benauwd gevoel dat de paniekaanvallen weer kwamen opspelen. Het was eigenlijk meteen al heel duidelijk waardoor ik werd getriggerd. Ik wist meteen waar ik aan moest werken. Maar om daarmee te beginnen moest ik de “pauze” knop indrukken. Vandaar dat jullie ook even niets meer van mij hebben gehoord.

Mijn eerste week heb ik mij samen met mijn arts en liefde volledig gefocust op mijn rust pakken en de paniekaanvallen onder controle te krijgen. Dat betekende weer kalmeringsmedicijnen en goede nachtrusten creëren. Mijn arts was overigens ontzettend trots op me omdat ik het zelf allemaal nog zo helder inzag. Ik kon benoemen waar het fout was gegaan en ik ben dit keer niet over mijn eigen grenzen gestapt. En een kleine terugval na zo’n heftige periode is helemaal niet zo gek. Mijn tweede week stond in het teken van het accepteren van deze kleine terugval. Ik probeerde de positiviteit hiervan in te zien i.p.v. het negatieve. En dat lukt eigenlijk ontzettend goed. Nu de derde week probeer ik langzaam aan weer meer dingen te ondernemen. Schrijven ging in de eerste twee weken helaas niet omdat ik ook een blessure had opgelopen. Maar met wat tips en tricks en ik langzaam weer me pad aan het bewandelen ben zijn we er weer.

Ik voel weer een bepaalde rust terugkeren in mij en er zijn mensen om mij heen die hier een positieve bijdrage aan hebben geleverd. Mijn dagen heb ik veel bij huis in de tuin doorgebracht. Lekker liggen met een boek, een klein tukkie doen in de zon, gewoon kleine dingen waarvan ik weer kon ontspannen.

En toen kwam dat bijzondere moment....

Het was ons al opgevallen dat er al een aantal dagen een vlinder was die bij ons over het veld vloog. Hij ging op de tafel zitten, op de bal van de kinderen of hun picknicklaken. Maar deze dag niet. Ik zat op een stoel in het veld samen met de buurtjes, we zaten wat te kletsen terwijl de kinderen aan het spelen waren. En daar was die vlinder weer, mijn buurvrouwtje en ik vonden het toevallig dat die vlinder er weer was en hoe deze vlinder steeds dichter in de buurt kwam. En toen gebeurde het, voor mij toch een bijzonder moment; de vlinder ging op me schouder zitten. De eerste keer dacht ik gewoon toeval, ook omdat de vlinder bij me buurvrouwtje op haar schouder ging en bij haar nichtje op der hoofd. Maar de vlinder bleef meerdere keren bij me terug komen.

Dit moment bleef in mijn gedachtes hangen. Was het gewoon toeval of was het een boodschap? Wilde de vlinder een aanwijzing geven om bewust te zijn van mijn eigen groei en ontwikkeling, maar ook om de schoonheid van het leven te zien? Of kwam deze vlinder, boodschapper van de ziel een teken geven van een overleden dierbare? Normaliter zou ik hier misschien heel nuchter op hebben gereageerd maar nu we een week verder zijn en de vlinder weer aanwezig is, gaan ik toch haast denken dat er een boodschap achter zit.

De vlinder een symbool die je in verschillende culturen terug vindt. Zo geloofden de Azteken dat een vlinder eigenlijk een dierbare overledene was, die hen kwam vertellen over de gelukzaligheid van het eeuwige leven. In China staat de vlinder voor onsterfelijkheid. Voor de Maori’s was de vlinder het symbool voor de ziel. In het Christendom staat de vlinder symbool voor wedergeboorte. Maar zo zou de vlinder ook een totemdier zijn die de persoonlijke transformatie vertegenwoordigt. Transformeren van het negatieve naar het positieve, een verandering in het levenspad die we bewandelen. Ik heb een lange tijd in mijn “cocon” doorgebracht een plek waar het donker was. Op deze plek is mijn transformatie begonnen. De vlinder, de totemdier die centraal staat voor de zachtheid van het zijn en einde van een stress periode. Deze totemdier nodigt iedereen die hier een band mee heeft uit om plezier en gezelligheid in hun leven te brengen.  Zo heb ik gelezen, en eigenlijk als ik kijk naar waar ik in het leven sta kan ik mij hier heel goed in vinden en ben ik hier ook weer aan toe.

Lieve vlinder, je boodschap is duidelijk! Ik weet dat ik niet alleen ben, ik weet dat ik geduld en vertrouwen moet hebben. Alles bloeit wanneer de tijd rijp is net zoals jij van een rups naar een prachtige vlinder bent getransformeerd. Ik weet dat ik me bevindt in een transformatie en groei die niet altijd even makkelijk zal aanvoelen. Ik heb me een lange tijd op mijzelf gericht, ik heb een lange tijd naar mij zelf gezocht en het is tijd om mijn kleurrijke persoonlijkheid weer met de mens te delen. Vrijheid, Vreugde en lichtheid lieve vlinder je boodschap is duidelijk. 

Lieve groet,

Cherry

Blog #37 Mama Me-Time

Terwijl de regen tegen het raam tikt en ik hier lig in de badjas van mijn hubby rolt er een traan over mijn wang. Ik wilde schrijven over de podcast waaraan ik had mogen deelnemen. Ik wilde schrijven over wat voor positieve week ik had gehad afgelopen week. Over hoe het gaat met mijn doelen en welke kant ik in wil slaan met mijn pagina en blogs. Maar nee, dat gaat mij vandaag gewoon niet lukken. Vandaag blog ik met mijn moeder hart.

Op het moment vindt ik het maar een ondankbaar beroep, mama zijn. De zoveelste ruzie met mijn puber en ik merk dat het mij niet in de koude kleren gaat zitten. Tijd voor deze mama om wat voor haar zelf te plannen en er even tussenuit te gaan en lekker op te laden. Even geen zorgen en verzorgen maar gewoon even alleen aandacht voor mijzelf.

Moeder zijn kan soms echt ontzettend zwaar zijn en daarom mogen wij mama’s dus ook best weleens egoïstisch zijn. We zijn namelijk niet alleen moeders en werkneemsters maar ook gewoon vrouwen. Mama me- time is nodig!! En eigenlijk moet ik het veel vaker in gaan plannen. Gewoon even de tijd om je hoofd lekker leeg te maken en niet naar dat gekibbel van de kinderen te hoeven luisteren. Waar je even niet wordt geconfronteerd met een kamer waar jouw gehele servies in is verzameld en de schone was die jij net op het bed had gelegd op de grond is gebonkt.


Mama me-time kan je op verschillende manieren indelen en ik kies ervoor om er even tussen uit te gaan. Maar er zijn ook mama’s die deze keuze niet hebben dan kan jij jouw mama-me time gewoon anders invullen. Zolang jij maar even de tijd voor jezelf neemt en dan bedoel ik niet die 5 a 10 minuten rust moment die je eindelijk een keer ongestoord op het toilet kan doorbrengen.  Mama- me time hoef je ook niet alleen door te brengen, je kan deze tijd ook doorbrengen met je partner, een vriendin of moeder. Zolang jij maar ontspant en doet wat jij wilt doen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je behoefte hebt aan mama-me time geef hier dan ook zeker aan toe! Mama me- time heeft ook invloed op jouw gezondheid en voorkomt een mommy burnout.

Hier een aantal mama-me time tips:

 • Neem s ‘avonds  een warme douche of ga lekker in bad. Vergeet vooral niet om van te voren een ontspannende masker te nemen of gebruik te maken van een lekkere scrub.
 • Neem de tijd om in een dagboek of bulletjournal te schrijven.
 • Lees een boek of magazine en vergeet vooral niet om daar een bakje ijs bij te nemen.
 • Plan je eigen filmavond.
 • Even lekker onderuit en online shoppen, verwen jezelf.
 • Powernappies zijn zo belangrijk even 20 minuten opladen doet wonderen.
 • Ga er op uit met een vriendin, je moeder of partner.
 • Koop een mooi bosje bloemen voor jezelf, je hebt het verdient.
 • Trek even alleen de natuur in.
 • Plan regelmatig je eigen me-time in in je agenda !

Zo en nu ik dit weer uit me systeem heb gaan ik mijn weg naar de badkamer maar eens zoeken. Ga ik genieten van een heerlijke warme douche en daarna plan ik mijn mama-me time momenten voor de rest van de maand in 😊 Heb jij nog leuke mama-me time ideeën laat het mij dan vooral weten.

O en mocht je een podcast willen luisteren klik dan vooral op de link hieronder. Het gaat over therapie en de taboe hier omheen.

Lieve groet,

Cherry ❤️

Blog #35 Update

Tijd voor een nieuwe bloggie. Vandaag een persoonlijke update over hoe het met mij gaat, mijn nieuwe baan en mijn gezin.

Twee pubers opvoeden is op het moment wel echt een hele uitdaging. Een van 16 en een van 12 en samen maken zij mij sommige dagen echt helemaal gek. Terwijl ik dit schrijf moet ik er ook wel om lachen. De een pubert heftiger dan de ander. En liggen zijn niet met elkaar In de clinch, dan is het wel met hun vader of met mij. Ik wordt soms helemaal gek van die onderlinge ruzies want uiteindelijk staan manlief en ik ook weer recht tegen over elkaar. Opvoeden komt helaas niet met een handboek. De communicatie tussen mij en mijn dochter verloopt op het moment niet heel makkelijk.  En dat vindt deze mam wel  heel erg zonde, ze zet zich nu heel erg tegen mij af en ik kan totaal niks goed doen in haar ogen. Of beter geschreven zo voelt het voor mij.  Maar ik weet dat het andersom net zo voelt. Toen ik 16 was had ik een hele leuke band met mijn moeder. Geloof me ik was alles behalve makkelijke maar ik kon wel overal met haar over praten. Maar mijn meisje en ik kunnen binnen 5 minuten van lachen naar elkaar bijna In de haren vliegen gaan.  

Veel van onze gesprekken lopen uit op een discussie of een flinke ruzie. ik begrijp het ze voelt zich een hele dame en ze denkt dat ze alles al weet over de wereld en dat ze alles al heeft gezien en meegemaakt. En ik weet ook dat ze alles zelf moet ontdekken maar soms wil ik haar ook voor bepaalde dingen behoeden. Ik bedoel welke moeder wil dat nou niet… maar in haar ogen ben ik te bemoeizuchtig, vraag ik te veel en ben ik eigenlijk gewoon reten irritant op het moment. En ik niet alleen! Zo ook mijn man en haar twee broertjes.  Haar kamer loop ik al niet heel vaak meer binnen, even zoals vanouds bij der op bed liggen is niet meer cool en ik moet vooral niet vergeten de deur goed achter mijn kont dicht te doen!!! Mijn zoon is ook opstandig maar in een hele andere mate. Tuurlijk het laatste woord wil hij graag laten horen en ook hij denkt dat hij eeuwig gelijk heeft. Maar de discussies slaan niet over in ruzies. Hem moet ik gewoon maar lekker laten met zijn PlayStation en mobieltje. En als hij zin heeft in wat aandacht komt hij mij nog wel zelf opzoeken voor een spelletje of lekker samen hangen op de bank. Misschien zijn mijn dochter en ik ook wel te veel van hetzelfde, temparementvol en laten ons niet zo snel de les lezen.

Ondanks de puber taferelen gaat het eigenlijk nog steeds hartstikke goed met mij. Ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn nieuwe baan en ik kom weer vrolijk thuis. Ik voel me zoveel meer ontspannen en zoveel relaxter. Achteraf denk ik wel steeds vaker misschien had ik deze switch al eerder moeten maken voor mijn eigen gesteldheid.

Want niet zo lang geleden kregen wij een niet zo leuk bericht te horen en ik sta nog steeds stevig in mijn schoenen. Dit bericht maakte verschillende emoties bij mij los, de oude Cherry zou deze emoties negeren of zich door deze emoties laten opslokken. Maar de nieuwe Cherry nam de tijd om deze te accepteren, te relativeren en te verwerken. Bloggen liep ik helemaal mee vast, maar de handdoek in de ring gooien zit er nog steeds niet in! Ik moet het alleen even anders aanpakken, ondertussen heb ik een overzicht gemaakt over verschillende onderwerpen waar ik nog over wil schrijven. En moet ik toch maar eens aankloppen bij de persoon die mij toen dat ik net startte al een helpende hand had aangeboden. Maar Cherry blijft Cherry eerst zelf doen en ondervinden. Ook wilde ik natuurlijk beginnen met vloggen, en omdat ik een echte doener ben en niet altijd een denker. Bedacht ik mij bij het filmen van mijn eerste vlog, dat ik dit eigenlijk nog helemaal niet met mijn gezin heb besproken. Hoe staan zij hier tegenover? En is het ok als ik hun in mijn vlogs betrek? Dit is dus een puntje dat hoog aan mijn lijst staat om te bespreken. In plaats van altijd alles tegelijkertijd aan willen pakken en mezelf teveel op de hals te halen, doe ik dit nu allemaal stapsgewijs. Ik merk echt dat ik ben gegroeid ik ben veranderd en voor mijzelf in een positieve zin. Alles hoeft voor mij niet meer zo perfect te zijn, ik kan mijn perfectionisme steeds meer loslaten. Ik kan steeds beter omgaan met mijn triggers en weet steeds beter wat ik wel en niet kan doen door naar mijn lichaam en geest te luisteren. Heerlijk deze transformatie en ook al voelt het soms dat ik even stil sta,  als ik dan terugkijk en naar waar ik nu ben dan ben ik toch wel reten trots op mijzelf.

Lieve lezers,

Bedankt weer dat jullie een kijkje hebben genomen in mijn online dagboek.

Tot de volgende blog.

Blog #34 Alleen door mijzelf hieraan over te geven kan ik komen waar ik wil zijn.

Gemotiveerd om het oude los te laten en mij te focussen op het nieuwe. Ik weet wat ik wil en ik weet wat ik niet wil. Maar mijn binnenwereld matched nog niet helemaal met mijn buitenwereld. En dat brengt de afgelopen drie weken wel wat frustraties met zich mee. Het voelt alsof ik heen en weer geslingerd wordt.

Wanneer ik kijk in de spiegel zie ik Cherry, maar het is niet meer dezelfde Cherry van een aantal maanden geleden. Ja aan de buitenkant misschien maar niet van binnen. Van binnen ben ik bezig met een hele grote verandering en als ik diep in mijn ogen kijk  dan zie ik dit ook!

Ik ben gelukkig, ik ben gelukkig met de stappen die ik heb ondernomen, ik ben gelukkig dat ik op de juiste weg ben. Het is heel duidelijk wat voor soort leven ik wil en wat mijn verlangens zijn. Maar ik voel dat ik nog niet helemaal ben waar ik wil zijn. En dat brengt wat frustraties met zich mee. Ik heb het gevoel vast te lopen. Het lukt mij niet om mijn creativiteit te uiten en ik merk dat ik hier wat onrustig van wordt.

Ik merk dat ik mensen voor mijn eigen veiligheid op afstand heb gehouden. Mensen waarbij ik NU heb gemerkt dat als ik niets van mij laat horen dat ik ook zeker niets van hun hoor. Voorheen kon ik mij hier heel druk om maken, ik voelde me een slecht persoon, te druk met mijzelf, te egoïstisch maar nu doe ik dat niet meer. De energie die ik daarin stak door te denken wat ik dacht kan ik nu veel beter gebruiken door goed te luisteren naar wat mijn eigen behoeftes zijn. Er zijn mensen die mijn fase zullen begrijpen en er zijn mensen die dat niet kunnen begrijpen zo simpel is het. En dat is allemaal oké, ik ben gewoon een ander pad ingeslagen. Ik besef dat ik aan het veranderen ben en dat niet iedereen binnen deze verandering past.

Ik leer mijzelf te bewegen in die nieuwe richting en alles wat ik de afgelopen periode heb meegemaakt is hiervoor een goede leerschool geweest. En nu sta ik gewoon even te wachten, te wachten tot mijn potentie zich verder kan uiten. Ik ben niet meer aan het overleven maar ik ben aan het leven voor het leven.

In deze fase ben ik ook af en toe bang dat oude patronen zich weer komen aankondigen.  Een angst die eigenlijk heel normaal is, een angst die er mag zijn alleen aan mij de taak om deze angst het roer niet over te laten nemen.  En dat is zeker ook niet mijn bedoeling want ik heb nog steeds vertrouwen in het proces en besef ik me heel goed dat dit een fase is die bij mijn transformatie hoort. Ik leer mijzelf nu aan dat ik niet meer zal nemen, maar ook zeker niet meer zal geven dan nodig is. Alles om in balans te blijven. Ik omarm deze transformatie met alle onzekerheid van dien.

Want alleen door mijzelf hieraan over te geven kan ik komen waar ik wil zijn.

Blog #30 Self care

Hoe kan je een ander iets van jezelf geven als je helemaal opgebrand ben?


Even was ik geschockeerd, hoe bedoel je ik ben geen superwoman? Mijn therapeut wees me even keihard op de feiten.

Van mijzelf moest ik er altijd staan voor alles en iedereen. Ik ging voor de titels; supermama, supervrouw, superzus, superdochter, supervriendin, superwerknemer en ga zo maar door. Ik was altijd druk, druk, druk en continu bezig. Tijd voor mezelf inlassen gebeurde steeds minder. En onderweg had ik ineens niemand meer wat te geven, niet mijzelf maar ook niet een ander! Vandaag schrijf ik over “self care” ook wel genoemd “me time”. En waarom is het zo belangrijk?

Foto door Tima Miroshnichenko op Pexels.com

Foto door RODNAE Productions op Pexels.com

Echt lekker in je vel zitten begint bij structureel aandacht geven aan jezelf.


Zorgen voor jezelf ook wel genoemd “self care” zit in de kleine dingen en het verbetert je mentale en lichamelijke gezondheid. Het vermindert stress en negatieve gevoelens-/gedachtes, het bevordert relaties en wat ik toch wel het aller belangrijkst vindt; je leert meer om van jezelf te houden. Klinkt misschien suf maar in de tijd van nu zijn we geneigd om ons zelf af te beulen en zijn we verslaafd aan drukte. Door goed voor onszelf te zorgen is de kans groot dat we verbetering zien in zo’n beetje alle aspecten van ons leven.

Self care is voor iedereen totaal verschillend, kijk goed naar wat goed voor jou voelt. Waar de een behoefte aan heeft hoeft niet jouw behoefte te zijn. De één kan behoefte hebben aan rust en alleen zijn, wat ik overigens van tijd tot tijd echt heerlijk vindt. De ander kan de behoefte hebben om te bewegen, lekker wandelen in het bos staat bij op nummer 1! Maar je kan ook behoefte hebben aan creatief bezig zijn of erop uit willen gaan. Bij self care is het belangrijk om goed te kijken naar waar jij energie van krijgt. Self care is je nodige brandstof! Dus het is ok om soms een beetje egoïstisch te zijn en nee te zeggen of om je plannen te cancelen omdat jij je aan je self care routine houdt. Je kunt tenslotte niets aan een ander geven als je totaal opgebrand bent.

Heb je het idee dat self-care inplannen moeilijk is? Dat hoeft echt niet. Met de volgende tips wordt je al een heel eind op weg geholpen. En je kan altijd nog mee doen met mijn “30 day self care”challenge die morgen (dinsdag 1juni) start.

Tips:

 • Maak op zondag een “to do” lijstje voor de rest van de week. Kijk hierbij ook naar momenten waar jij tijd vrij kan maken voor jou zelf.
 • Ga de natuur in voor een wandeling.
 • Uit jezelf op een creatieve manier. Maak tijd vrij voor jouw talent of hobby en geniet van het moment dat je hiermee bezig bent.
 • Declutter je huis. Opruimen, uitzoeken, wegdoen! Een fijne manier om ruimte te creëren in je hoofd is door te gaan opruimen.
 • Neem een masker en verzorg je huid.
 • Zet alle prikkels uit en neem de tijd om lekker te lezen.
 • Binge watch je favoriete serie!
 • Bel een vriend of vriendin.
 • Eet wat lekkers.
 • Dans, zet je favoriete nummer op en ga even lekker helemaal los.
 • Ga een keer op tijd slapen.

Dit is een kleine greep van een aantal tips, op internet kan je er nog zoveel meer vinden. Maar je komt ze ook tegen in mijn “30 day” challenge. Start caring for yourself!

Een lieve groet,

Cherry

Vergeet me niet toe te voegen op Instagram of facebook. Iedere dag van de maand juni zal ik een reminder sturen.

Blog #29 Slechte mentale gezondheidsdagen.

Ik heb het aan voelen komen, mijn weekje vrij kwam als geroepen. Er is te veel binnen gekomen positief en negatief. En jemig wat zuigt het een energie. De vermoeidheid neemt weer in grote mate toe. Het is tijd om op te laden.


Ik had gisteren last van een totale “off day” en niets voelde goed aan. Ik voelde het al een beetje aankomen. Sinds vorige week zaterdag gaat het even niet zo lekker met mij. Mentaal lagen er weer slechte dagen op de loer. Mijn slaapritme is weer ver te zoeken en sociale contacten vermeed ik zover het kon de afgelopen week. Ik belde en appte met kennissen en vriendinnen maar thuis wilde ik gewoon lekker op mijzelf zijn. Een onrustig gevoel en een nieuwsbericht die mijn onrust verklaarde. Maar tegelijktijdig toch een trigger is geweest voor mij. Er is een donkere wolk aanwezig en deze signalen doet mijn liefde niet negeren. Hij hield mij nauwlettend de afgelopen week in de gaten.  En zelf doe ik ook heel hard me best om weer wat zonnestralen door die donkere wolk te krijgen.

Vandaag zijn we dan ook samen in de auto gestapt en heeft hij mij naar Arnhem gereden, de plek waar ik altijd toch weer tot rust kom. We hebben mijn vaders graf bezocht en op de weg terug naar huis voelde ik mij gelukkig weer een stuk lichter. Ik was ontspannen en had weer nieuwe energie opgedaan.

Wat kan je doen als je mentaal een slechte dag hebt? Hier een aantal tips die mij helpen:

 • Wees extra lief en voorzichtig met jezelf. Het is niet jouw schuld dat je een slechte dag/dagen hebt. Hoe frustrerend het ook is maar accepteer het.
 • Maak contact, met je partner, een familielid of een vriend/vriendin. Misschien voel je beter na een gesprek met een persoon die je ondersteuning kan geven.
 • Maak je geest leeg, schrijf je gevoelens en gedachtes op. Dit helpt je om op een plek te komen waar je gedachten niet zo overweldigend aanvoelen in je hoofd en ze logischer worden zodra je het op papier hebt.
 • Bekijk je terugvalpreventieplan heb je deze niet dan kan je voor jezelf ook een zorgplan maken. Een persoonlijk zelfzorgplan kan je helpen om jezelf weer op te vrolijken. Een template van een zorgplan ontvangen? Via mijn contactformulier kan je die opvragen.
 • Neem een break van social media. Sociale media kunnen hard zijn voor je mentale gezondheid, omdat er zoveel negatieve dingen rondzweven. Ben je hier gevoelig voor dan is dit zeker een aanrader.
 • Ga weg van stressvolle situaties en annuleer niet-dringende verplichtingen.  Het is goed om plannen te annuleren als je geestelijke gezondheid slecht is.
 • Gun jezelf rust en slaap. Rusten geeft ons lichaam en geest tijd om te herstellen. We onderschatten vaak het belang van rust en het verschil dat een paar minuten rust kan maken bij het herstellen van het evenwicht.
 • Ga naar buiten. Ik snap het, je huis verlaten als je niet uit bed wilt komen, laat staan kleren aantrekken kan een grote vraag zijn op zo’n dag. Het is goed als je er geen zin inhebt, maar als je dat wel doet, zul je er waarschijnlijk geen spijt van krijgen.
 • Vindt positieve afleiding. Probeer te doen wat je aan het lachen maakt. Of dat nu de hele dag in je pyjama zit en muziek luistert, of een lang warm bad neemt of bingewatcht naar je favoriete tv-programma. Ik zelf vindt het lekker om verschillende blogs te lezen, nieuwe week content te maken voor mijn Instagram, te schilderen of muziek luisteren.

Er zijn nog genoeg tips en er ontbreken er vast nog een aantal op mijn lijstje. Wil jij deze aanvullen laat het mij dan weten in een reactie 😊

Mocht je een langere reeks slechte dagen hebben en houdt dit minimaal twee weken aan.   Zoek dan a.u.b. professionele hulp.

Een lieve groet,

Cherry ❤️

Blog #28 Afvallen wordt een stuk makkelijker door water te drinken!

Water helpt je op gewicht te blijven, water reinigt je lichaam en water zorgt voor een gezonde huid. 

Het grootste voordeel van water drinken is dat het geen calorieën bevat! Van de dagelijkse calorieën krijgen mensen gemiddeld 20% binnen via dranken. Maar door water te drinken laat je vaak andere calorierijke dranken staan. Het is niet makkelijk om af te vallen, maar calorierijke dranken vervangen door water is een van de makkelijkste manieren om je dagelijkse calorie inname te verminderen.


Ik was totaal geen water drinker maar dit lukt mij nu steeds beter.  Ik was ook iemand die gewoon vergat om te drinken. Omdat ik iemand was die vergat te drinken heb ik op aanraden van mijn dochter een waterapp op mijn telefoon geïnstalleerd. De waterapp geeft me een melding als het tijd is voor een glas water en je kan meteen bijhouden hoeveel water je hebt gedronken. Naar aanleiding van mijn geslacht, lichaamstype, gewicht en leeftijd heeft de app het aantal ml wat ik op een dag binnen moet krijgen aanbevolen. Want teveel water drinken is ook niet goed voor je. Je kunt dan watervergiftiging krijgen. En een watervergiftiging kan leiden tot: Hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, een opgeblazen gevoel. Maar als het ernstig is, zijn er de volgende symptomen: Verwarring, stuipen of zelfs coma. De afgelopen week heb ik de app niet gebruikt en ik merk meteen dat ik minder op een dag drink. Dus de app houdt ik voorlopig nog op mijn telefoon. Ook zal ik een waterfles aanschaffen voor op mijn werk daar drink ik namelijk het minst.

Er zijn verschillende apps te vinden die je in playstore of app store kan vinden. Ikzelf gebruik “waterful”.

De voordelen van waterdrinken tijdens afvallen:


 • Het drinken van water helpt je stofwisseling versnellen.
 • Het drinken van water remt de eetlust. Drink dus voordat je gaat eten een glas water.
 • Het drinken van water zorgt ervoor dat je energielevel op pijl blijft in tegenstelling tot calorierijke dranken.
 • Water heeft een ontgiftende werking.
 • Water drinken versterkt je immuunsysteem.

Ben jij ook iemand die water drinken maar “saai” vindt? Of het lastig vindt om voldoende te drinken? Naast dat je een app kan downloaden, kan je voor jezelf ook dagelijks je hoeveelheid water klaar zetten in bijvoorbeeld flessen of kannen. Je kan dan zien hoeveel je nog moet drinken om jouw doel te bereiken. Je water kan je opleuken door middel van het geven van een smaakje. Denk hierbij aan (diepvries) fruit, kruiden of komkommer. Wat ik ook weleens doe is echt 1 druppel suikervrije RAAK limonade in de citroensmaak toevoegen. Ik dronk mijn limonade altijd al waterig en dat ene druppeltje geeft voor mij net genoeg flavour. Zorg dat je je water altijd bij de hand hebt. Thuis of buitenhuis water in het zicht zorgt dat je er ook meer aan herinnert wordt om te drinken. En je water kan je natuurlijk ook af en toe afwisselen met een kopje thee of een kopje koffie( let wel op de hoeveelheid cafeïne wat je binnenkrijgt).

Alleen water drinken is niet genoeg om af te vallen! Dat wil ik nog wel even duidelijk maken. Water drinken bij afvallen is een hulp middel. Maar je zal toch ook echt een aanpassing in je voeding moeten maken en moeten bewegen.

Een tip van mij:


Bouw je waterinname rustig op. Als je in één keer van een halve liter naar 2 liter per dag gaat, zal je heel wat toiletbezoekjes afleggen. Je lichaam is er nou eenmaal niet gewend om zoveel water op te nemen. Probeer het bijvoorbeeld op te bouwen door iedere dag een glas meer te drinken.


The journey continues,  

Lieve groet,

Cherry ❤️