Uitgelicht

Blog # 15 De mentale belasting van het moederschap.

Deze foto behoort tot Cherry’sjourney en mag niet zonder toestemming gebruikt worden!

Iedere moeder kan de eerste ontmoeting met haar kind als de dag van gisteren herinneren. Het moment dat je niet langer meer alleen voor jezelf zal leven is een feit. Spannend en tegelijkertijd een geweldige uitdaging. Dat kleine kikkervisje wat je nu ziet op het scherm zal groeien tot een klein ieniemienie mensje.  En wanneer je voor het eerst de hartslag hoort, maak je de afspraak met jezelf dat je het geluk van jouw kroost voor je eigen geluk zal zetten. Want dit kleine mensje dat straks op de wereld zal komen verdient alleen het allerbeste.

Maar tijdens het opvoeden kom je erachter dat het opvoeden van je kroost toch niet een al te gemakkelijke taak is. En heel gek is dat niet want niets kan je voorbereiden op het moederschap. Geen babyboek, geen advies, geen lessen! Een schrale troost  de worstelingen van het opvoeden vergeten wij alweer snel door de liefde die wij voor ons rijkdom voelen.

We hebben allemaal weleens van die dagen, die dagen dat het huilen je nader staat dan het lachen. Dat je twijfelt of je wel een goede moeder bent. Dat je zero geduld hebt en je het gevoel hebt dat je ieder moment kan ontploffen. Dat je het rondslingerde speelgoed het liefst gewoon oppakt en in de prullenbak gooit. Dat je na de zoveelste keer “mama” gewoon wil schreeuwen “NU EVEN NIET!”. Mama zijn een baan die 24/7 door draait en niet altijd even dankbaar voelt. Maak je geen zorgen, het is iets wat iedere moeder een keer tegen komt op een punt in haar leven. Moeder zijn brengt namelijk de nodige mentale belasting met zich mee. Je hersens werken constant in overdrive, je hersenen zijn constant bezig met het bijhouden van uhhhh zo’n beetje alles. Al die taken die wij op onze mentale to-do list hebben staan zijn niet bij te houden en overspoelen onze geest zo’n beetje de gehele dag. Zo (piep) vermoeiend!  En daarnaast willen natuurlijk ook nog goed presteren op werk en al het anderen dat op ons bord belandt. Moederschap vraagt behoorlijk wat van je en op geen enkele manier had je je hiervoor kunnen voorbereiden. Maar we kunnen die mentale belasting wel verminderen. Hieronder zal ik een aantal tips met jullie delen.

DELEGEREN.

In veel huishoudens wordt de mentale belasting over het algemeen door de moeder gedragen. Waarom? Wij moeders vinden het nogal lastig om de teugels los te laten. Maar om mentaal gezond te blijven is DELEGEREN een must! En zo ook het loslaten van bepaalde taken en hoe deze uitgevoerd worden. Betrek het hele gezin hierin. Niet alleen mama hoeft het huishouden te runnen, Wij wonen er tenslotte niet alleen. Daarnaast is het voor de kinderen ook goed om bepaalde taken in het huishouden te hebben. Zo weten de kinderen wat hun verantwoordelijkheid is en leren zij hoe hiermee om te gaan.

SAMENWERKEN.

Hoort ook wel een beetje bij delegeren. Maar samenwerken met je partner is heel belangrijk. Vraag duidelijk hulp als je dit nodig hebt en verdeel taken eerlijk. Mijn liefde is gelukkig heel behulpzaam, hij heeft zijn taken in huis en ik die van mij. En we doen eigenlijk zo’n beetje alles samen. Afspraken etc die noteren we op de planner met ons roosters en die van de kinderen, zo kunnen we goed inzien wie wanneer voor wat moet zorgen en verdelen we onderling.

SCHRIJF DINGEN OP.

Maak je mentale to-do list zichtbaar en geef prioriteit aan wat er op je lijstje staat. Wat moet er gebeuren? Is er iets dat kan worden verplaatst, gedelegeerd of zelfs geannuleerd? Je zal merken doordat je je mentale to-do list zichtbaar hebt gemaakt er mentaal meer rust zal komen.

METEEN DOEN.

Voer kleine taken meteen uit en voeg ze niet toe aan je mentale to-do list. Het scheelt heel veel mentale energieverspilling.

SELF-CARE.

Iets wat ik het laatste jaar steeds meer doe is een moment voor mijzelf inlassen.  Momenten voor jezelf zijn ook makkelijk te combineren. Ga met je kinderen naar een speeltuin, bibliotheek of de natuur in. Je zal merken dat je hier zelf ook weer meer energie van zal krijgen en je je weer even los kan maken van je mentale to-do list.
Niet iedere moeder heeft de luxe om er lekker op uit te gaan voor haar zelf en even afstand te nemen van alles. Daarnaast draait self-care niet alleen om even lekker naar de nagelsalon te gaan of te lunchen op een terrasje. Self-care draait ook om het voeden van je fysieke en mentale gezondheid. Maak contact met je eigen geestelijke gezondheid en blijf verbonden met wie je bent.

MAAK  CONTACT MET ANDERE MOEDERS.

Het delen van jouw moederschapsreis is zo verrijkend. Je zal snel in de gaten hebben dat jij echt niet de enige mama bent die zich van tijd tot tijd overweldigend voelt. Het is fijn om met niet oordelende moeders je hoogtepunten en dieptepunten te delen, of te sparren over hun het doen. Van elkaar kunnen we veel delen. Er zijn verschillende programma’s en groepen voor moeders lokaal en online. Hmmmm en terwijl ik dit type breng ik mijzelf weer op ideeën. Maar voorlopig voegt deze mama even geen extra’s meer aan haar lijstje hahahaha.

Zo nu ik een aantal tips met jullie gedeeld heb, ga ik mijn laptop dichtklappen. Deze mama kruipt haar bed weer in. Braaf zal ik wachten op mijn kroost die zo wakker worden en mij willen verassen met ontbijt op bed. Bedankt voor het lezen van weer een blog van mij en een hele fijne Moederdag toegewenst vandaag.

Uitgelicht

Blog #12 En zo style je je joggers!

Joggingbroeken, wie houdt er nou niet van? Tijdens de corona periode is mijn liefde voor joggingbroeken alleen maar gegroeid. Ik vond ze altijd al heerlijk comfortabel zitten om in huis lekker te loungen, en dan het allerliefst in de joggingbroeken van mijn hubby. Maar naast dat joggingbroeken comfortabel zitten zijn ze ook nog eens veelzijdig.  Je kan ze tegenwoordig ook heel stylish dragen. In je joggingbroek naar het werk? Ja dat kan gewoon! Je kan je joggingbroek namelijk dragen met een paar sneakers, met een paar stoere kistjes en ja zelfs met hakken.

Welkom bij een nieuwe blog van Cherry.

In deze blog laat ik een paar looks zien en hoe ik mijn joggers style. De meeste joggers die ik in mijn bezit heb zijn van de H&M en Zara. Ik heb ze in verschillende kleuren en modellen. Maar ik laat er vandaag maar 5 zien en natuurlijk ook joggers die wij sinds kort zelf bedrukken. Neem vooral een kijkje op DRC The brand.

DRC THE BRAND pagina

Naast mijn lookjes zal ik ook een aantal linkjes met jullie delen waar jullie kunnen shoppen. De meeste van mijn items zijn wel alweer van een jaar geleden want ja deze dame doet ook nog steeds aan de non shopping challenge. (nieuwsgierig? Lee blog#3) Maar ik heb mijn best gedaan om hier leuke andere items voor terug te vinden* veel shop plezier.

Blog #3 *2022* Een emotionele uitlaatklep

Lang leven de groepsapp😅. Ter plekken maak ik een impulsief besluit. Krabbend op mijn achterhoofd ga ik dit wel volhouden? Ik heb nog helemaal geen plan de campagne gemaakt ofzo, maar ik wil dit. Dit zou helemaal nog niet zo gek voor mij zijn😋. Cherry gaat dit gewoon doen. Benieuw naar welk besluit ik heb genomen? En hoe dit tot stand is…

Keep reading
 • Joggers H&M shop
 • Blazer Zara shop
 • T-shirt DRC the brand shop
 • Tas van Haren shop
 • Schoenen van Haren shop*
 • Bril Stradivarius shop*
 • Oorbellen Shein shop
 • Joggers h&m shop
 • T-shirt DRC the brand shop
 • Jasje Zara shop
 • Schoenen shop
 • Oorbellen Primark
 • Joggingpakken DRC the brand shop
 • Geruite overhemd Joanes store shop*
 • Beige jogger Nelly.com shop
 • Bruin/beige jordans shop
 • Rode bandana Zeeman
 • Oorbellen Primark
 • Oversized denim jacket shop*
 • Sneakers Puma shop
 • Joggers H&M shop
 • Coltrui New Yorker shop
 • Tas New Yorker shop
 • Oorbellen Primark
 • Joggers met flare Zara shop
 • Leren jas Zara shop
 • Geblokte blouse zwart-wit H&M Shop
 • Tas ComegetFashion Shop*
 • Schoenen Cherystyle shop
 • Blazer Zara shop
 • Pumps shop*
 • Zonnebril Stradivarius shop
 • Oorbellen Shein shop
 • Geblokte jas Sans Online shop
 • Zonnebril Stradivarius shop
 • Joggers H&M shop
 • Pumps Steve Madden shop
 • Coltrui New Yorker shop

Dit waren mijn lookjes.

Hoe vonden jullie deze blogpost? Dit is mijn tweede shop blogje en moet er nog een beetje mijn weg in vinden. #bloos.

Wat is jouw favoriete manier om een joggingbroek te dragen? Let me know!

Uitgelicht

Blog #10 It’s my party and I cry if I want to.

Hieperdepiep hoeraaaa happy birthday to me. Vandaag de eerste lentedag mag ik dan 36 kaarsjes uitblazen. Mijn verjaardagen zijn na het overlijden van mijn vader nooit helemaal meer het zelfde geweest. 1. Omdat hij vier dagen na mijn verjaardag is overleden. 2. De angst om op mijn 35ste te komen overlijden was ergens ook altijd wel aanwezig. MAAR nu ik de 36 aantik voel ik toch een verandering in mijzelf. Is het omdat ik over de 35 nu ben? Of is het die geweldige transformatie waar ik me in bevind? Hoe dan ook het maakt niet uit. Het is mijn dag… #ariesseason is begonnen.

Vandaag 36 random facts about Cherry en beantwoord ik een aantal vragen die zijn binnen gekomen. Veel leesplezier.

36th things about me on my 36th Birthday 🎂.

1. Mom of three 💜. Ik ben gezegend met 3 kinderen, 2 jongens van 7 en 13 en een meid van 16.
2. My heart still belongs to him 💑. Na 17 jaar nog altijd happy in LOVE! Vraag : Zijn er al trouwplannen? Haha deze vraag kreeg ik ook in blog 16 Q&A time van vorig jaar. Maar nee er zijn nog steeds geen trouwplannen. Hij is nog steeds niet op zijn knie gegaan.
3. My dad passed away when I was eleven 😢. Zijn overlijden heeft behoorlijk wat littekens achter gelaten. Elke dag is het gemis er nog steeds maar het heeft nu eindelijk echt een plekje gekregen.
4. For a long time I hated my birthday 😅. Ik vond het moeilijk om op mijn dag vrolijk te zijn! Waarom? Ga door naar nummer 5.
5. I always felt guilty celebrating life 😬 He died March 25th, you can do the math 😉. Ik vond het heel moeilijk om mijn geboortedag te vieren wetende dat 4 dagen later het weer een hele verdrietige dag was. Maar vandaag heb ik echt zo heerlijk genoten. Misschien ook omdat zijn overlijdens dag nu een andere invulling vanaf heden gaat krijgen.
6. I’m a mommy’s girl 💖. Ik ben echt wel een kind van mijn moeder. We kunnen best wel botsen en we hebben echt weleens wat uitdagingen gehad maar nee deze meid kan nog altijd niet zonder haar moeder.

Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

7. I have 2 younger brothers 👱🏽‍♂️👱🏽‍♂️. Vraag: Ben je enigst kind? Ik heb twee jongere broertjes van 34 en 31, Ik schrijf alleen niet heel veel over ze. Ze laten me zoveel mogelijk vrij in wat ik doe, bepaalde onderwerpen schrijf ik niet over omdat het ook over hun jeugd gaat. En hun willen dat gewoon voor hunzelf houden en dat respecteer ik. Maar ben een trotse zus hier hoor hey!
8. I ♡ food 🍟🍗🥘. Zo een slechte gewoonten, maar wil je een gezellige Cherry? Zorg dan voor een lekkere maaltijd en ik ben de allerleukste.
9. I’m terrified of mices 🐁. Nee ik heb serieus gewoon een fobie! Als sinds klein meisje, misschien toch maar eens onderzoeken waar dit vandaan komt? Ik ga hyperventileren, huilen en uhhhh ik laat nog net niet alles lopen wanneer ik er 1 zie😅.


10. I’m a real music junkie 🎶. Ik houdt van allerlei soorten muziek en er gaat geen dag voorbij dat ik even een van mijn lievelingsnummers blaas.
11. When I was little I wanted to become a lawyer 👩🏽‍⚖. Uiteindelijk doe ik nu iets heel anders. Ik ben op een jonge leeftijd moeder geworden en heb uiteindelijk andere keuzes gemaakt. Maar nu dat ik werk als pedagogisch medewerker kan ik me eigenlijk geen andere baan meer voorstellen. Het is zo ontzettend leuk, geen dag is het zelfde en die goud eerlijke smoeltjes laten mijn hartje iedere dag weer smelten.
12. My favourite quote: ” God gives his toughest battles to his strongest soldiers ” 💪🏽. Vraag: Wat is jouw favoriete Quote? Dit is echt wel een Quote waar ik me altijd aan vasthoud wanneer ik door een van mijn moeilijkere periodes ga. Het geeft me kracht!
13. When Mariah Carey’s song ” fantasy” comes along my alter ego comes up ! Vraag: favoriete nummer? Sinds klein meisje heb ik al wat met dit nummer 🤭. En hoe oud ik ook wordt put on some Mariah en je krijgt een hele show.
14. As a teenager I was in love with LL cool J 🤣 Vraag: High School Crush? Sorry not sorry, ik heb een zwak voor kale mannen en uhhhhhh laten we niet praten over DE man zijn lippen 💋.
15. I don’t want to get married but I love the look at wedding dresses 🤫. Vraag: Zou je willen trouwen? O lordy, weer een trouw vraag 😊. Eigenlijk heb ik altijd gezegd dat ik nooit wilde trouwen. Mijn liefde en ik hebben hier ook weleens gesprekken over gehad. Maar nu dat ik ouder wordt merk ik wel dat ik vaker naar trouwjurken kijk en er weleens over nadenk. Mijn kinderen zouden het namelijk wel heel erg graag willen.
16. I’m a lil weird, 13, 14,15, 17 and 19 will prove that 😂. Kan het niet helpen.
17. Sometimes I like to bite people for no reason 😬. Soms is het gewoon lekker om te bijten, kan het echt niet helpen.
18. Black is my happy colour🖤. Voor een lange tijd droeg ik alleen maar zwart maar sinds een periode komt er steeds meer kleur bij. Zwart is makkelijk, zwart kleed af en met zwart kan je gewoon nooit fout gaan🤣.
19. I can burp like a real big ass dude🙄. Ik weet het “een echte dame doet dit niet. Maar het kan soms zo een heerlijke opluchting geven🤷‍♀️.

20. I once cut my own eyelashes by accident🙈. Vraag: domste actie ever? Nou dan is dit toch wel echt mijn eigen wimpers knippen. Ik weet niet waar mijn verstand zat op dat moment maar die was echt even zoek! Mijn schoonzusje had ‘one by one lashes’ gezet en ik vond ze te lang. Ze prikte in mijn ooglid en waren gewoon super hinderlijk. Dus ik dacht ik knip ze wel even bij. Hahaha ze zaten helemaal perfect en hartstikke mooi. Totdat ik de wimpers ging verwijderen😂. Wat een drama en wat een geduld moet je hebben om je wimpers weer te laten groeien. Maar goed ze zijn er weer en geen ‘lashes’ meer voor deze meid!
21. Vraag: Hoe gaat het nu met jou en je mentale gezondheid? Ik kan oprecht zeggen dat het goed gaat met deze dame 😁! Ik heb het gewoon weer allemaal onder controle iets waar ik alleen maar van durfde te dromen begint nu echt realiteit te worden. In het begin was het keihard werken maar ik merk nu dat het het echt allemaal waard was. Er zijn wel dagen dat ik gevoelig ben voor bepaalde triggers maar ik weet nu hoe ik hier op moeten reageren en welke stappen ik moet ondernemen zodat deze triggers niet de overhand krijgen op mijn gesteldheid. Zo trots op mijzelf 🤭.
22.I’m a good listener but if I get excited about the topic then expect frequent interruption.🤷‍♀️ Vraag: Wat vindt jij een irritante eigenschap aan jezelf? In mijn enthousiasme kan ik dus soms mensen onderbreken, soms een beetje vaak. Ik weet het, het is bloedje irritant maar hey liever dat dan iemand die totaal ongeïnteresseerd is😉.
23. Although I love to read, I actually don’t own books 📗. Ik heb dus eigenlijk bijna geen boeken, maar ik vindt het heerlijk om te lezen. Wordt tijd om wat te gaan aanschaffen. Heb je tips? Je weet hoe je me moet contacten😀.
24. Vraag: Zie je jezelf als een moderne of traditionele moeder? Wat een super leuke vraag! Ik ben een beetje van beide denk ik. Ik ben natuurlijk een jonge moeder en ga mee met de tijd maaaaaaaaar in sommige dingen ben ik ook echt wel traditioneel. Kan nu niet zo snel op een voorbeeld komen.
25. Vraag: Wat was de mooiste dag in je leven? Sorry misschien heel cliche maar dat zijn er dan 3 en dat zijn de dagen dat mijn kinderen zijn geboren. Het blijft toch een wonderbaarlijke ervaring die je als vrouw mee mag maken.
26. I’m like a chameleon at times 🙈. Soms heb ik echt weer een beetje last van een identiteitscrisis hahaha. Nee even zonder alle gekkigheid, ik houdt ervan om van tijd tot tijd wat anders te doen met mijn haar. Mijn haar is mijn accessoire en soms moet je daar een beetje verandering inbrengen😉.
27. I talk in my sleep sometimes and wave at you to 🤚. Heel gek, ik heb het zelf vaak niet door en moet het dan horen van mijn hubby. Waarschijnlijk droom ik dan zo intens en ga ik er helemaal in op. Ik kan ook ineens gaan gillen terwijl hij alleen de afstandsbediening zoekt aan de kant van mijn bed. Dat was schijnbaar een hilarisch moment😒.
28. I love singing and dancing in the car. Queen Bee got nothing on me! 💃. Heerlijk het helpt me te ontspannen in de auto, zeker toen ik heel erg last had van mijn paniekaanvallen.
29. I love road trips 🚗. Autorijden ontspant me ik kan echt door heel Nederland rijden. Just me, the car, my radio and the road.

30. Painting is my therapy 🖌. Dit is mijn meest rustgevende hobby, iets wat ik op het moment te weinig inplan. Dat gaat dus op mijn doelen lijstje 🤭.
31. I had a major girl crush on Ciara 😍. Als ik ooit op vrouwen zou vallen dan stond Ciara boven aan mijn lijstje. In de clip promise had zij mijn hart gestolen!
32. When I was pregnant I cried just because my mom took one lil piece of popcorn 🤣 . Tijdens een zwangerschap kunnen de hormonen rare dingen met je doen🤷‍♀️.
33. I just can’t go a day without my family ♡. Heeft geen verder uitleg nodig toch ❤️.
34. I can’t watch scary movies anymore. De spanning geeft me gewoon serieuze pijn in mijn buik 🙈. 35. Vraag: Kan jij jezelf beschrijven in 1 zin? Haha die is simpel! Prettig gestoord😉. 36. Vraag: Waar haal jij je inspiratie vandaan? Alles waar ik over schrijf zijn dingen waar ik zelf tegen aan loop in het leven of wat ik heb meegemaakt. Daar haal ik voornamelijk mijn inspiratie uit. Doordat ik destijds in therapie was gegaan kwam ik ook weer in een creatieve flow. Iets met ontspannen en prikkelingen in mijn hoofd die er uit moeten zowel in bloggen, schilderen en nu ook met kleding. Daarnaast haal ik inspiratie uit de mensen om me heen en natuurlijk mijn kinderen.

Nou dat was het dan 36 random facts about Cherry 🍒 Ik hoop dat jullie er van hebben genoten en tot volgende week!

Uitgelicht

Blog #38 Self-care tips for the holidays

Hallo December!

En toen zaten we alweer in de laatste maand van het jaar. Het is ongelooflijk hoe snel de dagen weer voorbij gevlogen zijn. Nee, nee tijd drinkt geen kopje thee! De laatste maand van het jaar is voor mijn gevoel ook vaak de drukste maand van het jaar en ondanks alle gezelligheid kan het ook echt wel een stressvolle maand zijn. Vandaag deel ik dan ook een aantal self- care tips met jullie om de maand gezellig door te brengen zonder het gevoel te hebben dat je de maand moet overleven.

Foto door Oleg Magni op Pexels.com
 • Rust – Neem de rust die je nodig hebt, neem het op in je dagelijkse schema als je die hebt! Neem elke dag minstens 30 minuten voor jezelf, of je nou een dutje doet of iets anders waarvan je kalmeert. Ik vindt dit toch wel de allerbelangrijkste tip voor deze maand. Het is zo makkelijk om jezelf tijdens deze maand tot het uiterste te drijven.
 • Stel grenzen – Tijdens deze maand is het belangrijker dan ooit om NEE te zeggen en alleen jij hebt die macht! Wees bewust van wat je gevoelens en voorkeuren zijn, alleen jij weet waar jij blij van wordt.
 • Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt – Ik ben zo’n persoon die altijd alles zelf wil doen en vaak wordt mijn to-do lijstje dan onnodig te lang of doe ik echt te veel waardoor ik dus geen RUST momenten in las. Maar als ik 1 ding heb geleerd het afgelopen jaar dan is het dat hulp vragen echt niet erg is. Het is echt waar, je hoeft niet alles alleen te doen.
 • Houdt je aan je budget – Heel leuk al die cadeautjes kopen voor iedereen maar geef niet meer uit dan je je kan veroorloven. Want het kan behoorlijk wat stress geven wanneer je weet dat je de maand januari niet rond kan komen.  Het allerbelangrijkste tijdens de feestdagen is het samen zijn! En ik zie je liever elke dag een warme maaltijd eten i.p.v. water en brood.
 • Laat perfectionisme los – In mijn hoofd heb ik altijd de “perfecte kerst” gepland, heerlijk weer een hoge verwachting van mijzelf eisen. Kom het je bekend voor? Laten we het dit jaar dan samen anders doen en dit lekker los laten. Want niets in het leven is perfect. En we kunnen wel zulke mooie beelden in onze hoofd hebben maar 9 van de 10 keer gaat er toch wel weer iets niet zoals we het verwacht of gepland hebben. Op deze manier hoeven we onszelf ook niet teleur te stellen.
 • Wees dankbaar – December de maand waarin reflecteren centraal staat en een geweldige maand om stil te staan bij alles waarvoor jij dankbaar bent. Je zal zien door dankbaarheid uit te oefenen zal je een stuk gelukkiger zal zijn.

Ik hoop dat jullie wat met deze tips kunnen. De tips die ik deel met jullie zijn tips uit eigen ervaring, het kan dus zo zijn dat jij helemaal niets aan deze tips hebt. Mocht jij nog andere tips hebben? Laat deze dan in een reactie dan achter, ik lees ze graag.

Voor vandaag niet een ellelange lap tekst maar gewoon lekker kort en krachtig. komen jullie volgende week weer terug? Dan deel ik met jullie mijn 10 favoriete winter items, hoe ik deze stijl en waar deze natuurlijk te koop zijn.

Lieve groet,

Cherry

Uitgelicht

Blog #36 Licht kan niet bestaan zonder donker.

Wanneer je jezelf toestaat om emoties te voelen, is het een uitnodiging om te genezen van alles wat je in het verleden hebt meegemaakt.

“Wanneer je niet door de pijn durft te gaan zal je ook nooit echte vreugde ervaren. Emoties wegstoppen onder een valse grijns kan behoorlijk averechts werken. Het kan er voor zorgen dat je niet meer in contact staat met jezelf. ”

Voor aankomende week ben ik gevraagd om deel te nemen aan een podcast. De dame die mij heeft gevraagd; Graciella is 36 jaar jong en zij neemt je graag mee op reis door haar gedachten en ervaringen. Zij is een dame die ervan houdt om anderen te motiveren en te inspireren. Daarin kunnen wij elkaar de hand schudden. Voor mij een hele eer dat zij mij heeft benaderd. We gaan het hebben over het onderwerp therapie, wanneer en waarom ik hiervoor gekozen heb enzovoort. ( Link naar haar podcast en facebookpagina kan je terugvinden onder aan de pagina 😉)

Nu dat ik gevloerd ben door de griep en niet veel meer kan doen dan liggen, ga ik zelf ook weer even op reis door mijn eigen gedachten. Graciella heeft een deurtje bij mij geopend. En terwijl ik dit typ komt er een glimlach op me gezicht. Het voelt heel positief om hier open en rauw met iemand over te gaan kunnen praten en tegelijkertijd vindt ik het ook wel spannend. Ik zal namelijk weer een kwetsbare kant van mezelf gaan delen.

Ik kan het me namelijk nog heel goed herinneren dat ik een tijd lang elke keer zei “ik mis mezelf zo”. Soms blik ik even terug naar die periode dat ik echt het gevoel had mijzelf kwijtgeraakt te zijn. voelde gemis van het “ niet geleefde leven” maar ik miste ook het contact met mijzelf. Ik beschermde mijzelf door mij af te sluiten voor pijn en verdriet, maar daardoor sloot ik mij ook gedeeltelijk af voor positieve dingen. Er gebeurde zoveel negatiefs achter elkaar dat ik altijd op mijn hoede was en altijd dacht dat het positieve niet voor lang zou duren. Wat zat ik in een donker gat! Nu begrijp ik heel goed dat ik heel lang in een vicieuze cirkel rond ging. Want al die tijd was ik niet klaar om te helen en ik zat mijn eigen groei ontzettend in de weg. Het blijft soms zo onwerkelijk dat die kleine stapjes die ik toen nam nu zo’n groot effect hebben op mijn leven in de tijd van nu.

Voor een lange tijd waren mijn lichaam en geest niet meer met elkaar verbonden. De signalen die mijn lichaam mij eigenlijk afgaven dat het niet goed met me ging negeerde ik eigenlijk volkomen. Ik zat alleen nog maar in mijn hoofd, tot rust komen kon ik niet meer en het werd voor mij steeds moeilijker om te aarden. Na mijn stikervaring op de operatietafel en een heftige ruzie met mijn moeder wist ik dat er diepgaands echt iets moest veranderen. Ik moest door de pijn om echte vreugde eindelijk te kunnen ervaren!

Ik merk dat ik nieuwe energieën heb, mijn geest is zoveel vrediger en mijn beslissingen neem ik nu zoveel helderder. Ik ben weer bewust aan het leven. En dat allemaal door die emoties, die de pijn veroorzaakten weer op te zoeken. Die pijn zal er altijd blijven maar ze hebben niet meer zoveel impact op mij als toen. Het is nu pijn zonder kracht! Ik had zoveel energie verspild aan het verleden en het heden dat ik toen totaal geen aandacht had voor het nu.

4 September jongstleden was het precies 6 maanden geleden dat mijn ruim 1 jarig therapie traject erop zat. Vooral de eerste maanden dat ik op eigen benen stond waren ontzettend spannend. Maanden waarin ik me heel vaak onzeker heb gevoeld. Maanden waarin ik bang was om terug te vallen of zoals ik het in mijn ogen zag “falen”. Maar wauw als ik dan kijk naar waar ik nu sta ben ik zo verdomde trots. Hoe mijn denkwijze is veranderd, hoe relaxter ik ben en hoe ik nieuwe kansen weer met beide handen aanpak. Ik mezelf weer steeds meer onder mensen durf te brengen maar ook steeds meer op mijn eigen initiatief dingen onderneem.  Ik leef het leven i.p.v. dat het leven mij leeft! Ik kan nu veel rustiger om gaan met mijn gedachten, ik begrijp mijn geest steeds meer en ik weet nu hoe ik die kan trainen.

Er is een nieuwe evenwicht in mijn leven.

Zoals beloofd kan je de laatste podcast van Graciella terug vinden. Ook kan je haar terug vinden op Facebook ! Waarvan het zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen. Klik de link 😉

Lieve groetjes,

Cherry ❤️

Uitgelicht

Blog #33 Ik kraakte het af en toonde weinig liefde en affectie.

Die bikinibody komt er deze zomer niet.

Daar sta ik dan te draaien en te dralen voor de spiegel. Ik heb me erbij neergelegd die “summerbody” komt er deze zomer niet. Mocht de zomer zich zelf nog willen aankondigen!

Alhoewel ik goed op weg was heb ik door mijn eigen mindset mijn doelen niet behaald. Ik viel weer even terug in oude gewoontes en zo ook met mijn voeding. Dat brengt nu de nodige onzekerheden met zich mee omdat ik te hard oordeel over mijzelf .

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com
Een beetje triest tuur ik in mijn kledingkast, 
zoveel leuke dingen maar toch zo weinig te dragen.

Dus ik heb weer een aantal regels voor mezelf opgesteld en mijn motivatie voor mijzelf ook weer even duidelijk in kaart gebracht.

Dit keer ga ik verder met afvallen door zelfliefde! Ik merkte namelijk tijdens het afvallen dat ik een heel negatief zelfbeeld begon te krijgen. Ik kreeg een gevoel van falen en onvrede omdat ik na die -5 kilo stagneerde. Mijn lichaam, mijn tempel, daar keek ik ineens heel negatief tegen aan. Ik kraakte het af en toonde weinig liefde en affectie. Ik gooide bijna de handdoek in de ring. Ik merkte dat ik geen tijd meer inplande om te gaan sporten. Ik verborg mij steeds meer in de kleding van mijn liefde en alles moest het liefst zo wijd mogelijk zitten. En doordat ik zo baalde van mijzelf en ik dacht het gaat toch allemaal niet werken, hield ik ook zeker geen rekening meer met wat ik at.

Maar ik heb mijn kleine terugval nu geaccepteerd. Het is wat het is en opnieuw beginnen is altijd mogelijk. Nu ik minder streng ben voor mijzelf krijg ik ook weer behoeften om er weer tegen aan te gaan. Ik moest er gewoon even doorheen. En ik heb mijn motivatie weer teruggevonden.

Ik val niet af omdat ik weer in die oude spijkerbroek wil passen, of misschien wel een beetje hahaha. Maar ik val af omdat ik goed voor mijzelf wil en moet zorgen. Maar ik ook mijn kinderen weer leren dat je zeker niet moet opgeven na een kleine tegenslag. Het is niet dat ik een super strak lijf wil en nee die wespentaille hoeft van mij ook niet meer. Ik was tevreden met mijn extra rolletjes twee jaar geleden en zelfverzekerd genoeg om die ook te showen en naar die “Cherry” wil ik weer terug.

Ik heb me er bij neergelegd dat ik toch wat meer ondersteuning en feedback nodig heb. De stap om de sportschool in te gaan beangstigt me nog. Maar ik wil en ik zal gaan alleen met een extra steuntje in de rug. Me abonnement voor “naughty girl fitness” wordt weer geactiveerd en ik ga gewoon weer keihard knallen!

Hoe blijf ik dan gemotiveerd tijdens afvallen?

Ik ga opzoek naar iemand die mij hier 1 op 1 mee kan helpen. Zowel voor sportoefeningen als een voedingsschema. Mijn dagboekje haal ik weer uit de kast en ga alles weer goed bijhouden. Dit is toch wel echt een hele fijne houvast. Plannen, plannen en plannen. We gaan weer werken met weekschema’s. Tussentijdse doelen opstellen en mezelf hier natuurlijk voor belonen als ik die heb gehaald. Last but not least POSITIEF BLIJVEN!

Mocht jij tips voor mij hebben? Dan hoor ik dit heel graag! Een lieve groet, Cherry

Uitgelicht

Blog #32 Was het de wijn of heb ik weer een stap overwonnen?

Eindelijk voel ik weer dat ik leef, eindelijk kan ik weer genieten, eindelijk voel ik mij weer een zeer gelukkig mens.

Afgelopen zaterdag hadden we een verjaardag. Een dag waarop ik me goed had voorbereid. De avond ervoor op tijd naar bed en de ochtend dat ik wakker werd nam ik de tijd om eerst lekker bij te komen. Ik deed er alles aan om ontspannen de deur uit te gaan. Zonder die rode stressvlekken in mijn nek of een gespannen/paniekerig gevoel. Vandaag had ik de touwtjes in handen. Ik had een leuk outfitje voor mezelf klaargelegd, iets wat makkelijk zat, maar toch leuk oogde en wat mijn zelfvertrouwen opkrikte. Want die summerbody zit er deze zomer echt niet in. Hoe dan ook ik was er helemaal klaar voor. Met een lach zwaai ik naar mijn moedertje aan de overkant en stap super relaxed de auto in. Ik zet mijn zonnebril op en geniet van de rit naar plaats van bestemming.

Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming, zie ik de drukte, paniek voel ik vanuit mijn tenen omhoog komen. Ik adem 3 keer eerst even goed in en dan weer uit voordat ik de auto uitstap. Mijn liefde parkeert de auto iets verder op en ik blijf netjes op de stoep op hem wachten. Als hij zich weer bij ons voegt loop ik achter hem en onze jongens door de menigte heen om de jarig jet en familieleden te feliciteren. Maar al gauw zoek ik mijn weg weer naar buiten. Teveel mensen, teveel geluiden, ik snel mij gauw naar de nichtjes van mijn liefde. Zij zitten net buiten de tuin een plekje wat er voor mij prima uitziet. Een plek waar je toch van de mensen en kinderen kon genieten maar waar ik ook tegelijktijdig mijn rust vond. Ja dit plekje was helemaal prima.

Niet veel later sluiten ook mijn zwagertje en zijn partner aan. Er hangt een relaxte en ontspannen sfeer en ook mijn schouders gingen weer in relax stand. Ik klets met mensen, ik kijk naar de kinderen en voel de zon heerlijk branden op mijn iets wat witte benen voor de tijd van het jaar. Het is lang geleden dat ik zo ontspannen mij zelf heb kunnen zijn. En wat een leuke partner heeft mijn zwagertje, ik kon het goed met hem vinden. Een lieve jongen met een hart van goud is mijn indruk.

Foto door Jill Burrow op Pexels.com

Mijn zwagertje en zijn partner gaan aan de wijn en ik doe gezellig mee. Normaal drink ik maar 1 wijntje en ben ik heel voorzichtig met alcohol. Omdat ik me een lange tijd instabiel heb gevoeld ben ik bang wat mijn reactie hierop zou gaan zijn. En lette ik hierbij dus heel goed op. Maar vandaag niet, vandaag leef ik, vandaag ben ik aan het genieten. Ook mijn liefde zag dit dus we draaiden vandaag de rollen om, hij was de BOB i.p.v ik.

Tijdens het kletsen wordt mij gevraagd waarom ik eigenlijk niet in de tuin zit. En voordat ik het wist flapte ik het eruit. Heel zelfverzekerd, zonder schaamte zonder angst ” Ik heb een angststoornis en die drukte in de tuin is nu echt niets voor mij”.
Wauw dacht ik meteen, zei ik dit nu zojuist echt? Gewoon in het openbaar? Face to Face? Ja ik schrijf er heel open over maar met het zeggen tegen mensen ben ik op de een of andere manier soms nog wel terughoudend. Maar dit was anders, was het wijn? Of heb ik zojuist weer een stap overwonnen?

Het was heel fijn hoe het werd ontvangen, er waren geen rare blikken, of tientallen vragen. Vragen die ik op dat moment best wel had willen beantwoorden hoor als die er waren. Want ik wil nog steeds ten alle tijden het taboe doorbreken. Maar nee het was gewoon een dikke prima en mijn wijnglas werd weer vrolijk bijgevuld. We kletsten weer verder, genoten van de muziek, de spelende kinderen en die o zo grappige man van de snackkar.

Het heeft even geduurd voordat deze Cherry zich weer kon laten zien.

Maar Cherry is back en ze leeft weer!

Foto door Vie Studio op Pexels.com
Uitgelicht

Blog #31 vrijheid, vreugde en lichtheid.

"Wellicht gaf deze vlinder mij een aanwijzing 
om bewust te zijn van mijn eigen groei en ontwikkeling, 
maar ook om de schoonheid van het leven te zien".

‘Even moest ik terug in mijn cocon en mij afzonderen van de buitenwereld.

En in een rap tempo werd ik teruggetrokken de duisternis in maar er was nog voldoende licht om te zien. Dit keer voelt het totaal anders ! Er was zeker wel een angst aanwezig maar ergens was ik ook weer niet bang. Ik had het gevoel de controle te verliezen maar toch nog ook enigszins controle hebben. Ik weet het klinkt raar en ik vindt het ook moeilijk om onder woorden te brengen. In de eerste instantie merkte ik dat ik weer heel slecht tegen prikkels kon en dat bepaalde dagen me energielevel op een laag pitje stond. Maar met het aangeven van mijn grenzen kon ik het nog allemaal ok handelen. Toen kregen we een naar bericht te horen en dit maakte meer gevoelens bij me los dan ik zelf had verwacht. En ik wist dit moet ik even verwerken en ik moet hier even de tijd voor nemen. En alhoewel ik mijn grenzen aangaf, ik kreeg steeds meer het gevoel overvraagt te worden. Dit gaf me zo een ontzettend benauwd gevoel dat de paniekaanvallen weer kwamen opspelen. Het was eigenlijk meteen al heel duidelijk waardoor ik werd getriggerd. Ik wist meteen waar ik aan moest werken. Maar om daarmee te beginnen moest ik de “pauze” knop indrukken. Vandaar dat jullie ook even niets meer van mij hebben gehoord.

Mijn eerste week heb ik mij samen met mijn arts en liefde volledig gefocust op mijn rust pakken en de paniekaanvallen onder controle te krijgen. Dat betekende weer kalmeringsmedicijnen en goede nachtrusten creëren. Mijn arts was overigens ontzettend trots op me omdat ik het zelf allemaal nog zo helder inzag. Ik kon benoemen waar het fout was gegaan en ik ben dit keer niet over mijn eigen grenzen gestapt. En een kleine terugval na zo’n heftige periode is helemaal niet zo gek. Mijn tweede week stond in het teken van het accepteren van deze kleine terugval. Ik probeerde de positiviteit hiervan in te zien i.p.v. het negatieve. En dat lukt eigenlijk ontzettend goed. Nu de derde week probeer ik langzaam aan weer meer dingen te ondernemen. Schrijven ging in de eerste twee weken helaas niet omdat ik ook een blessure had opgelopen. Maar met wat tips en tricks en ik langzaam weer me pad aan het bewandelen ben zijn we er weer.

Ik voel weer een bepaalde rust terugkeren in mij en er zijn mensen om mij heen die hier een positieve bijdrage aan hebben geleverd. Mijn dagen heb ik veel bij huis in de tuin doorgebracht. Lekker liggen met een boek, een klein tukkie doen in de zon, gewoon kleine dingen waarvan ik weer kon ontspannen.

En toen kwam dat bijzondere moment....

Het was ons al opgevallen dat er al een aantal dagen een vlinder was die bij ons over het veld vloog. Hij ging op de tafel zitten, op de bal van de kinderen of hun picknicklaken. Maar deze dag niet. Ik zat op een stoel in het veld samen met de buurtjes, we zaten wat te kletsen terwijl de kinderen aan het spelen waren. En daar was die vlinder weer, mijn buurvrouwtje en ik vonden het toevallig dat die vlinder er weer was en hoe deze vlinder steeds dichter in de buurt kwam. En toen gebeurde het, voor mij toch een bijzonder moment; de vlinder ging op me schouder zitten. De eerste keer dacht ik gewoon toeval, ook omdat de vlinder bij me buurvrouwtje op haar schouder ging en bij haar nichtje op der hoofd. Maar de vlinder bleef meerdere keren bij me terug komen.

Dit moment bleef in mijn gedachtes hangen. Was het gewoon toeval of was het een boodschap? Wilde de vlinder een aanwijzing geven om bewust te zijn van mijn eigen groei en ontwikkeling, maar ook om de schoonheid van het leven te zien? Of kwam deze vlinder, boodschapper van de ziel een teken geven van een overleden dierbare? Normaliter zou ik hier misschien heel nuchter op hebben gereageerd maar nu we een week verder zijn en de vlinder weer aanwezig is, gaan ik toch haast denken dat er een boodschap achter zit.

De vlinder een symbool die je in verschillende culturen terug vindt. Zo geloofden de Azteken dat een vlinder eigenlijk een dierbare overledene was, die hen kwam vertellen over de gelukzaligheid van het eeuwige leven. In China staat de vlinder voor onsterfelijkheid. Voor de Maori’s was de vlinder het symbool voor de ziel. In het Christendom staat de vlinder symbool voor wedergeboorte. Maar zo zou de vlinder ook een totemdier zijn die de persoonlijke transformatie vertegenwoordigt. Transformeren van het negatieve naar het positieve, een verandering in het levenspad die we bewandelen. Ik heb een lange tijd in mijn “cocon” doorgebracht een plek waar het donker was. Op deze plek is mijn transformatie begonnen. De vlinder, de totemdier die centraal staat voor de zachtheid van het zijn en einde van een stress periode. Deze totemdier nodigt iedereen die hier een band mee heeft uit om plezier en gezelligheid in hun leven te brengen.  Zo heb ik gelezen, en eigenlijk als ik kijk naar waar ik in het leven sta kan ik mij hier heel goed in vinden en ben ik hier ook weer aan toe.

Lieve vlinder, je boodschap is duidelijk! Ik weet dat ik niet alleen ben, ik weet dat ik geduld en vertrouwen moet hebben. Alles bloeit wanneer de tijd rijp is net zoals jij van een rups naar een prachtige vlinder bent getransformeerd. Ik weet dat ik me bevindt in een transformatie en groei die niet altijd even makkelijk zal aanvoelen. Ik heb me een lange tijd op mijzelf gericht, ik heb een lange tijd naar mij zelf gezocht en het is tijd om mijn kleurrijke persoonlijkheid weer met de mens te delen. Vrijheid, Vreugde en lichtheid lieve vlinder je boodschap is duidelijk. 

Lieve groet,

Cherry

Blog #14 – 6 manieren om zijn witte overhemd te dragen.

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik een simpele witte blouse style en deel ik ook een aantal leuke shop items. Nog even en dan zit mijn non-shopping challenge erop. 
Ik kan serieus niet wachten om een paar nieuwe items te scoren. 
Maar voor nu neem ik nog even genoegen met wat ik heb en wat ik mijn hubby zijn kledingkast kan vinden. 
Want deze simpele witte blouse komt b.t.w. uit zijn kledingkast🤭.

Welkom bij een nieuwe blog van Cherry🍒

Look 1.

Hier draag ik het overhemd als overslag blouse. Het overhemd komt van de H&M en is dus een herenblouse. Ik persoonlijk vindt dit heerlijk zitten en oversized is ook nog eens in de mode😉. Ik draag de blouse op een lichte spijkerbroek met scheuren. De broek en oorbellen zijn niet meer te krijgen maar ik heb wel soortgelijke items voor jullie gevonden. Maak de outfit af met een paar pumps en je kan weer goed voor de dag komen. You know what the say “Less is more”.

Shoplinks

Look 2.

Niet Shoppen betekent creatief zijn met wat je hebt. En geloof me soms stond ik echt te tieren voor me kast en wilde ik bijna de handdoek in de ring gooien 😅. Maar als ik dan weer foto’s terug zie zoals hier rechts, dan ben ik toch behoorlijk tevreden met mijn look 😊. Hier heb ik de blouse helemaal dichtgeknoopt behalve de twee onderste knoopjes. 1 zijde heb ik mijn broek gestoken en de andere zijde heb ik los laten hangen. Om het toch een beetje een sportieve look te geven in combinatie met mijn leren jogger. .

Shoplinks

Look 3.

Door die hele challenge ben ik een stuk creatiever geworden met kledingitems 😂. Hier heb ik de blouse tot het midden dichtgeknoopt, het gedeelte wat los was heb ik opgeknoopt. Je kan de blouse i.p.v. opknopen ook in je broek steken en poffen. Maar voor een feestje vond ik dit net wat meer jus geven. Eenvoudig kan best leuk zijn. Het is maar net met welke accessoires jij je outfit af maakt 😉.

Shoplinks

Look 4.

Wie wat bewaart heeft nog wat. Deze spencer heb ik vorig jaar gekocht en wel geteld 2 keer gedragen. Nu met deze heerlijke dagen kwam hij goed van pas, niet te warm maar ook niet te koud. Uiteraard kan je er ook een maillot of legging onder dragen. Maar met 18/19 graden mag er ook wel wat been getoond worden 😀. Een paar leuke laarzen eronder en Cherry is ready to go. Het overhemd hangt trouwens voortaan in mijn eigen kast🤷‍♀️.

Shoplinks

Look 5.

Al mijn outfitjes zijn meestal wel lekker makkelijk. Maar dit is toch wel 1 van mijn favorieten. Er toch leuk uitzien maar ook lekker kunnen bewegen. Geen overbodige luxe wanneer je moet rennen en vliegen voor de boodschappen, school en andere verplichtingen van de kinderen. Hier heb ik de blouse gewoon lekker los en open hangen gecombineerd met een wit hemdje en een heerlijke losse broek. Deze sneakers met dikke zool staan trouwens op mijn shoplijstje. Ik vindt ze helemaal leuk🤭.

Shoplinks

Look 6.

Mijn laatste look is een wat chiquere look. En terwijl ik naar de foto kijk bedenk ik me dat ik hier nog wel een kettinkje aan had mogen toevoegen🤷‍♀️. Maar dat terzijde, de blouse heb ik aan de bovenkant naar binnen gevouwen en een gedeelte dichtgeknoopt. Wat overbleef van de blouse heb ik opgeknoopt. Je kan hier een mooie strikje in maken of je kan de losse uiteindes netjes naar binnen wegwerken. De blouse heb ik gecombineerd met een zwarte losse pantalon. Ready to step into the weekend 🎉.

Shoplinks

Mijn liefde wil ik bedanken voor het opofferen van zijn witte blouse. En jullie voor het lezen van mijn Blog. Iedere eerste zondag van de maand zal ik een nieuwe Fashion & Beauty Blog publiceren. 
One last thing!!! 
Zouden jullie de onderstaande poll nog voor mij willen invullen? 
Alvast thank you en een lieve groet!

Blog #13 Die TTP is toch wel verdomde handig!

Ik ben nooit echt een ster geweest in het bewaken van mijn eigen grenzen. Maar gelukkig herinnerd mijn TTP mij daar wel aan. Ben ik even blij dat ik deze nog in mijn achterzak heb zitten.

Welkom bij een nieuwe blog van Cherry.

Terwijl iedereen hier thuis nog lekker op 1 oor ligt. Zit ik met me laptop in het zonnetje. Ik probeer echt even momentjes te pakken om op te laden zover dat kan. Want wat een gekke week hebben we hier weer achter de rug. Inmiddels zijn de meeste van mijn lezers wel op de hoogte dat mijn man met de ambulance werd afgevoerd en dat wij er achter zijn gekomen dat zijn hart niet goed pompt. Wat de oorzaak is? Dat weten we nog niet maar we zitten nu in een proces en hopen snel meer duidelijkheid te hebben. De avond nadat mijn man was opgenomen, kon ik met mijn middelste naar de spoed die had een zware astma aanval. Al deze spanning is toch wel weer een trigger voor mij… maar nu ik terugkijk kan ik mezelf een schouderklopje geven.

Ja het heeft zeker wel wat van mijn energie gevraagd. En ik voel nog steeds dat ik nog niet helemaal ben opgeladen. Maar ik heb me staande weten te houden zonder mee te gaan in mijn angst. Is die TPP toch wel verdomde handig! En daarnaast kreeg ik lieve belletjes en berichten van mensen die een hand toe wilden reiken als dat nodig was/is.

Wat is een TTP? Ik heb hier al een klein stukje over geschreven in blog #15. ( verwijzing naar deze blog komt onderaan de pagina.) Maar ik zal het in deze blog ook nog even voor jullie uitleggen. Een TTP is een terugvalpreventieplan, deze heb ik vorig jaar maart moeten maken toen ik na ruim een jaar eindelijk mijn therapie kon beëindigen. In dit plan staat alles wat ik geleerd heb tijdens dit traject. Maar hierin staan ook mijn risicofactoren of zoals ik ze persoonlijk noem mijn “triggers”.  Ik heb hierin beschreven wat mijn valkuilen zijn wanneer het minder goed met mij gaat. Maar ook hoe ik hiermee kan omgaan of in het uiterste geval met wie ik contact kan opnemen. Door dit plan kan ik op tijd actie ondernemen. Alles om een terugval te voorkomen en de angst hiervoor te onderdrukken.

De afgelopen week was het voor mij meer dan nodig om mijn grenzen aan te geven. Iets waar ik niet altijd een ster in ben geweest en gaandeweg heb moeten leren.  Ik was wel een ster in het mijzelf voorbijlopen en nee zeggen tegen een ander vond ik gewoon ontzettend moeilijk. Daar is in de tussentijd wel verandering ingekomen. Nu dat ik naar mijn agenda kijk voor de aankomende week ( het is natuurlijk weer zondag) staat er ook wel meer in dan dat ik aankan. Dat betekend keuzes maken en voor mijn eigen kiezen.  Afspraken annuleren, omzetten en verplaatsen. Nu negeer ik mijn lichaam en een geest een keer niet, zij vragen om rust en die moet ik ze geven.

Nu geef ik grenzen aan zonder dat ik mij hierover schuldig hoeft te voelen!

Tip 1

Neem een stap terug van social media.

Ik nam een stap terug van mijn social media, hoe graag ik ook mijn blogs en positiviteit onder de aandacht wil brengen bij mensen, het gebruik van social media heeft toch een impact op emoties en beslissingen. Daarnaast vraagt het aandacht en energie die ik op het moment niet kon opbrengen.

Tip 2

De reactie van een ander is niet belangrijk!

Het gebeurt al heel snel dat we ons laten intimideren door de reactie van een ander. Maar jij bent jouw eigen scheidsrechter en jij moet jouw grenzen bewaken. De reactie van een ander heeft vaak met hun eigen teleurstelling of onmacht te maken. Laat hun reactie jou niet raken.

Tip 3

Wees open in je communicatie.

Communiceer je gevoelens, wees open in waarom jij op het moment je grenzen aangeeft.

Tip 4

Luister naar je lichaam! We hebben allemaal dat innerlijke stemmetje die tegen ons praat, neem deze stem serieus.

Als jij niet naar je eigen grenzen luistert waarom zal een ander dat dan doen?

Tip 5

Wees niet te streng voor jezelf!

Grenzen zijn een teken van zelfrespect. Dus wees niet zo streng voor jezelf en geef duidelijk je grenzen aan en nog belangrijker, blijf eraan werken om je grenzen te bewaken.

Tip 6

Blijf het uitoefenen!

Grenzen stellen en nee zeggen blijft een kunst op zich. Maar het is echt niet egoïstisch om grenzen aan te geven. Kijk eens om je heen. Ook de mensen in jou leven stellen grenzen. Die zijn toch echt niet allemaal egoïstisch?

Tip 7

Grenzen aangeven is een vorm van zelf zorg.

Maak van voor jezelf zorgen een prioriteit want JIJ komt ten alle tijden op de eerste plaats!

Tip 8

Last but not least; vier kleine succesjes, het maakt je sterker!

Wanneer je in een situatie je poot stijf hebt kunnen houden en je eigen grens hebt kunnen blijven bewaken? Dan mag jij zelf echt wel even een schouderklopje geven en een compliment toespreken.  Het zijn stapjes die je namelijk mee neemt in je verdere leven in de ontwikkeling naar een betere JIJ!

Zo en nu ga ik deze blog afronden, deze mama gaat lekker met haar kroost genieten van het prachtige zonnetje dat schijnt.

Much love Cherry

Blog #11 En zo kan je weer zelfverzekerder worden!

Voor een lange tijd was ik die vrouw die niet precies wist wie ze was, die niet wist wat ze waard was of wat haar passies waren, die helemaal niet zo zelfverzekerd was en dat dus ook niet aan de wereld toonde.

Maar na een aantal nieuwe gewoontes aan te nemen kan ik eindelijk mijzelf als die zelfverzekerde vrouw projecteren. Eindelijk kan ik de vrouw zijn die anderen inspireert en zelf nog dagelijks groeit.

Nieuwsgierig naar hoe me dat gelukt is? Lees dan gauw verder!


Welkom bij een nieuwe blog van Cherry! 

Kijk ik terug naar Cherry in haar tienerjaren en haar jaren twintig dan zie ik een zelfverzekerde jonge dame. Helemaal geen last van echte onzekerheden of weinig zelfvertrouwen. Ik was een meisje/jonge dame die altijd vanuit haar intuïtie handelde, ik vertrouwde hier voor de volle 100% op. Ik had totaal geen angst voor mensen en hun oordeel want ik had hier serieuze maling aan. En die kleine onzekerheden die ik dan misschien wel mocht hebben stond ik eigenlijk niet te veel bij stil. Ik kan ze mij ook serieus niet meer herinneren. Wat ik me wel kan herinneringen is dat ik gewoon tevreden met mijzelf was en nog veel belangrijker ik voelde mij op mijn gemak met mijzelf.

Maar toen kwam ik op het punt dat ik langzaam aan mijn zelfvertrouwen kwijt was geraakt. Dat was wel even slikken! Waarom was ik ineens onder de indruk van wat mensen van mij dachten? Waarom ging ik me ineens vergelijken met andere mensen? Dit was ik niet, dit was niet de Cherry die we allemaal konden.

Nu dat ik terug kijk weet ik dat het uiteindelijk allemaal te maken heeft gehad met alle situaties die in mijn leven hebben afgespeeld. Moeder worden, slechte mentale gezondheidsdagen, de bagage die ik bij me droeg en bij lange na nog niet had verwerkt en een aantal persoonlijke tegenslagen. Dit uitte allemaal in een slechte gemoedstoestand die werd gevormd door mijn eigen persoonlijke gedachtes.

Gaandeweg had ik die onzekerheid mijn leven langzaam aan laten overnemen. Gewoon omdat ik de ervaringen en uitdagingen die ik in het leven tegenkwam niet juist benaderde. Maar inmiddels heb ik de juiste technieken geleerd om weer vol zelfvertrouwen door het leven te gaan en die gaan ik nu voor jou opsommen doe er je voordeel mee.

Zelfverzekerd zijn een essentieel onderdeel van een gelukkig leven

Denk positief! De meeste zelfverzekerde vrouwen hebben vaak goede dagen omdat ze een ander kijk hebben op dingen. Zij hebben niet alleen een andere kijk op dingen maar zij kiezen er ook voor om zich te concentreren op de positieve dingen. Want wanneer je genoeg vertrouwen hebt in jezelf, genoeg vertrouwen hebt in de mensen om je heen, genoeg vertrouwen in je eigen acties, dan geloof je oprecht dat er iets goeds zal voortkomen uit wat je doet.


Duidelijke doelen en plannen hebben. Een zelfverzekerde vrouw heeft duidelijke doelen en plannen voor haarzelf gesteld. Zij weet dat dit haar zal helpen te groeien als persoon en te streven naar nieuwe dingen.

Laten we beginnen met een goede houding! Iets wat we eigenlijk allemaal weten; Houd je hoofd hoog, schouders naar achteren, houd een rechte houding aan en wees niet bang om oogcontact te maken. Heb een meer openhouding door dit te doen kom je niet alleen toegankelijker maar ook zelfverzekerder over.

Waardeer jezelf. Een zelfverzekerde vrouw kent haar waarde en ze omringt zich met mensen die haar waarde en hun eigen waarde kennen. Een vrouw met genoeg waardering voor haarzelf laat niets of niemand toe wanneer deze geen geluk of vreugde brengen in haar leven. Een zelfverzekerde vrouw gaat om met mensen die hun zelfvertrouwen opbouwen en de potentie in haar zien.

Zorgen voor jezelf. Een zelfverzekerde vrouw weet dat zij goed voor haarzelf moet zorgen om zich op haar best te voelen. Ze plant regelmatig activiteiten die de zelfzorg bevorderen, mentaal, emotioneel zowel als fysiek.

Draag de juiste Kleding. Hoe je eruit ziet en jezelf presenteert, kan ook wonderen doen voor je zelfvertrouwen. Wanneer je er goed uitziet zal je merken dat je je ook goed voelt en dit is allemaal terug te voelen in je houding.

Hulp vragen. Een zelfverzekerde vrouw kent haar eigen beperkingen en tekortkomingen. Zij weet dat het vragen om extra hulp de perfecte manier is om haar zelfbewustzijn te verbeteren als ze geen ervaring heeft om iets te doen.

Stop met vergelijken! Er is maar 1 iemand die jouw concurrent is en dat is de persoon die tegenover je staat wanneer je in de spiegel kijkt en niemand anders.

Ze twijfelt niet aan haar beslissingen, ze gaat all-in zonder angst of twijfel.

Welke van deze tips heb JIJ het meest nodig of wil je het meest aan werken om je zelfvertrouwen op te bouwen? 
Laat het me weten! Tot de volgende keer! 

Liefs Cherry 🍒

Blog #9 Klaar om een productieve week tegemoet te gaan?

Welkom bij een nieuwe blog van Cherry.

Foto door Sunsetoned op Pexels.com

Sinds een aantal maanden heb ik geen haat-liefdesverhouding meer met de Maandag. Maandag is nu echt voor mij een frisse start van de week, een nieuwe week waar nieuwe kansen liggen. En dat allemaal omdat ik mijn Zondag helemaal anders inplan. Zondag is nu  echt mijn dag om te ontspannen, tot rust te komen en tijd door te brengen met mijn gezin, voor mijn hobby’s en gewoonweg te genieten van het einde van de week. Het is ook de dag  dat ik mijn lichaam en geest reset van de voorafgaande aan de week.

Klaar om een productieve week tegemoet te gaan? Let’s go, hier is mijn Zondag routine en hopelijk heeft het hetzelfde effect voor jou ❤️!

“Hoe je je zondag doorbrengt, heeft invloed op hoe je je voelt en de rest van de week aanneemt”.
 1. Zondagen zijn geweldig om bij te praten met je favoriete planner en je to-do’s op orde te krijgen. Ik neem zowel de gezinsplanner als mijn eigen planner erbij. De gezinsplanner hangt in de keuken waar het hele gezin hem kan zien. Waarom 2 planners? In mijn persoonlijke planner staat ook de planning voor mijn blogs, instagram posts, werkdeadlines etc. Wat staat er nog meer op de planners?
  • De uren dat wij aan het werk zijn.
  • Afspraken die een van de gezinsleden hebben staan.
  • Sportactiviteiten van de kinderen.
  • Andere activiteiten zoals; verjaarden, dateavonden en ect.
  • Tijd die ik voor mijzelf inplan.
  • Een to- do list voor wat ik de aankomende week gedaan wil hebben. Uit die to- do list haal ik de taken met prioriteit. Per dag plan ik maximaal 3 van die taken in.
  Ik vind het over het algemeen leuk om mijn week op Zondag in te plannen, omdat het het begin van een nieuwe week is en ik het meest gemotiveerd ben om dingen gedaan te krijgen.
 2. Ik ben een voorstander voor maaltijden plannen!!! Zeker als je een druk gezin hebt en laten we eerlijk wezen ook nog eens op de dag zelf verzinnen wat je moet eten na een werkdag, kan soms behoorlijk stressvol zijn. Je hebt gezinnen waar er twee verschillende groentes op tafel staan omdat 1 van de gezinsleden het andere niet lust. Hier doen wij dat anders, ieders mag een gerecht uitkiezen die in het week menu wordt opgenomen. De rest bedenken mijn man en ik zelf. Dat maakt het ook gelijk een stuk makkelijker voor het inslaan van de week boodschappen. (En god nondeju boodschappen doen wordt ook steeds duurder zeg 😅.)
 3. Een schoon en opgeruimd huis. Hier zijn de kinderen op Zondagochtend verantwoordelijk voor hun eigen kamer. Ze zorgen dat deze opgeruimd is, dat de pubers hun opgestapelde kleding hebben weggeruimd, de jongste zijn rondslingerende speelgoed weer in de bakken heeft gedaan en dat alles netjes is afgestoft. Papa en mama zorgen voor de rest van het huis. De week beginnen met een schoon huis maakt zo’n enorm verschil in mijn houding om de week te beginnen. Een volledige inspanning leveren om je huis weer tot leven te brengen na een hectische week is goed besteedde tijd. Dus gooi die radio aan en ga lekker aan de slag, je zult er echt geen spijt van krijgen.
 1. Kledingvoorbereiding. Normaliter hing ik mijn kleding een avond van te voren klaar, maar met regelmaat vergat ik dit ook weleens. Dus deze tip die ik nu met jullie deel ga ik ook voor het eerst zelf uitproberen. Ik zal voor mijn werkweek 5 setjes kleding klaar hangen. Accessoires draag ik niet zoveel naar mijn werk maar die kan je natuurlijk ook al klaar leggen. Mijn twee tieners kijken zelf wat zij aantrekken, mijn man loopt lekker gemakkelijk in werkkleding, en voor mijn jongste zal ik nu ook setjes maken en ophangen. De ochtenden werken gewoon zoveel gemakkelijker als alles wat je nodig hebt al klaar ligt.
 2. Vergeet op Zondag ook zeker niet een self-care moment in te lassen! Of dat nou ’s avonds met een avond routine is of dat je in de middag lekker de tijd neemt om te wandelen. Je hele Zondag hoeft niet te bestaan aan het voorbereiden voor de aankomende week! Zondag is ook om te ontspannen. Wat zelfzorg ook voor jou is, doe het elke Zondag. En eigenlijk alle andere dagen van de week ook 😀.
 3. Last but not least 😉. GA OP TIJD NAAR BED. Een goede nachtrust is essentieel om wakker te worden en klaar te zijn om de Maandag te rocken. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je uitgerust en energiek wakker wordt, kan je concentratie en productiviteit verbeteren en je immuun functie stimuleren. Dus pak die 8 uur slaap!!!!!

Dit zijn de 6 stappen die ik onderneem op Zondag. Neem jij ook de tijd om je van tevoren voor te bereiden op de week? Laat mij in de reactie weten hoe jouw Zondagsroutine eruitziet!

Een lieve groet, Cherry 🍒

Blog #8 Ik saboteerde mijn eigen emotionele gezondheid.

In deze blog ga ik het met jullie hebben over “self care” of ook wel genoemd “me time”. Gaande weg heb ik geleerd dat het iets is wat verdomde belangrijk is

In plaats van te focussen op wat ik nodig had, lag de focus bij mij op wat mensen of de samenleving van mij verwachtten. (Of wat ik dacht dat hun van mij verwachtten.) Maar het duurde niet lang voordat ik mij overweldigend begon te voelen en steeds meer stress ervaarde. Tijd voor mezelf inlassen gebeurde steeds minder. En onderweg had ik ineens niemand meer wat te geven, niet mijzelf maar ook niet een ander! Naast de nodige bagage die ik al meedroeg was ik mijn eigen gezondheid nog verder kapot aan het maken.

Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

Self care is zorgen voor jezelf. Je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn op alle gebieden; emotioneel, spiritueel, fysiek, intellectueel en sociaal. Het betekent de tijd nemen voor dingen die je energie geven. “self care” zit in de meest kleine dingen en het verbetert je mentale en lichamelijke gezondheid. Het vermindert stress en negatieve gevoelens-/gedachtes, het bevordert relaties en wat ik toch wel het aller belangrijkst vindt; je leert meer om van jezelf te houden. Klinkt misschien suf maar in de tijd van nu zijn we geneigd om ons zelf af te beulen en zijn we verslaafd aan drukte. Door goed voor onszelf te zorgen is de kans groot dat we verbetering zien in zo’n beetje alle aspecten van ons leven.

Self care is voor een ieder totaal verschillend, kijk goed naar wat goed voor jou voelt. Waar de een behoefte aan heeft hoeft niet jouw behoefte te zijn. De één kan behoefte hebben aan rust en alleen zijn, wat ik overigens van tijd tot tijd echt heerlijk vindt. De ander kan de behoefte hebben om te bewegen. Maar je kan ook behoefte hebben aan creatief bezig zijn of erop uit willen gaan. Bij self care is het belangrijk om goed te kijken naar waar jij energie van krijgt.

Het is ok om soms een beetje egoïstisch te zijn en nee te zeggen of om je plannen te cancelen omdat jij je aan je self care routine wilt houden. Egoïstisch zijn ben je natuurlijk eigenlijk helemaal niet want je kunt tenslotte niets aan een ander geven als je zelf totaal opgebrand bent. Dus het is belangrijk dat jij voor jezelf kiest.

Self care is je nodige brandstof!
Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

Zoals ik al eerder aangaf zorg je met self care voor jezelf op verschillende gebieden:

Emotionele self care – verbeterd je mentale gezondheid. Emotionele self care helpt je om stress te beheersen, samen met psychische stoornissen zoals depressie en angst.

Ideeën voor emotionele self care:

 • Stel gezonde grenzen.
 • Leer nee te zeggen.
 • Accepteer de dingen zoals ze zijn.
 • Vermijd negativiteit
 • Houdt een bulletjournal bij.
 • Mindfulness beoefenen.
 • Creatief zijn, een heerlijke manier om je emoties uit te drukken.

Fysieke self care – Fysieke self care helpt je het bereiken van goede lichamelijke gezondheid. Je voert dagelijkse activiteiten uit die jou de energie leveren die je nodig hebt.

Ideeën voor fysieke self care:

 • Voldoende slapen.
 • Bewust eten.
 • Genoeg bewegen.
 • Geniet van de zon, neem wat vitamine d.
 • Ga de natuur in voor een wandeling.
 • Declutter je huis. Opruimen, uitzoeken, wegdoen! Een fijne manier om ruimte te creëren in je hoofd is door te gaan opruimen.
 • Neem een masker en verzorg je huid.

Spirituele self care– Spirituele self care gaat over in contact komen met je eigen waarden en wat echt belangrijk voor je is.

Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

Ideeën voor spirituele self care:

 • Tijd door brengen in de natuur.
 • Poëzie.
 • Dankbaarheidsdagboek bijhouden.
 • Meditatie beoefenen.
 • Yoga beoefenen.
 • Zeg affirmaties die je gevoel van eigenwaarde en doel gronden.

Intellectuele self care– De gewoonte om creatief je best te doen. Intellectuele self care is belangrijk om je hersenen te stimuleren en je kennis te vergroten

Ideeën voor intellectuele self care:

 • Nieuwe uitdagende hobby oppakken.
 • Lezen.
 • Puzzelen.
 • Bekijk een documentaire.
 • Lees inspirerende citaten.

Sociale self care– Sociale self care is belangrijk om positieve en gezonde relaties te ontwikkelen.

Ideeën voor sociale self care:

 • Bel een vriend of vriendin.
 • Stop met het omgaan met degenen die je ondermijnen of machteloos maken.
 • Maak een afspraak om met een goede vriend(in) te lunchen of dineren.

Self care inplannen in een druk schema is niet zo moeilijk want het zit hem echt in de kleine dingen. Boven heb ik al een aantal tips gedeeld maar er zijn er echt nog zoveel meer. Op zondagavond kijk ik altijd in mijn planner en kijk ik hoe ons gezinsschema eruitziet voor de aankomende week. Ik zorg dat ik momenten voor me zelf vrij maak. Al is het maar een half uurtje op een dag, al neem ik de tijd voor een heerlijke avond routine. Zolang ik elke dag maar iets doe waar ik mijn eigen batterij weer mee mee kan opladen.

Start caring for yourself!

Een lieve groet,

Cherry🍒

Vergeet me niet toe te voegen op Instagram of facebook.

Blog #7 *2022* “Maar zelfs gewoon liggen als een zeester kon ik niet meer opbrengen”.

Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

We stappen weer uit onze comfortzone, zo preuts als ik ben ga ik het vandaag hebben over mentale gezondheidsproblemen en seks. Want helaas pindakaas ook je seksleven kan hierdoor een behoorlijke knauw oplopen. Gelukkig geld dit niet voor iedereen maar het is wel een veel voorkomend probleem die eigenlijk bijna niet wordt besproken. In mijn eerdere blogs heb ik al een aantal onderwerpen aangesneden waar ik mee te maken heb gehad tijdens mijn depressie. Vandaag gaan ik een stapje verder zit je er klaar voor? Welkom bij een nieuwe blog van Cherry.


Wanneer je last heb van mentale gezondheidsproblemen wordt vaak het plezier uit uhhhh zo’n beetje alles gehaald 😒. Dingen zijn niet meer interessant genoeg en ergens van genieten dat lukt niet. In mijn vorige blog heb ik al beschreven dat het onderhouden van relaties een hele opgave was voor mij tijdens mijn depressie. Ik nam afstand van mensen en mensen namen afstand van mij. Maar niet mijn geliefde, mijn geliefde bleef altijd aan mijn zijde. Deze moeilijke periode doorstond ik niet alleen. Hoewel er nog altijd een verbinding was, was het verlangen naar hem en fysiek contact hebben een hele tijd afwezig. Want seks is plezier en plezier dat mocht ik niet hebben van mijn depressie. Het negatieve beeld dat ik over mijzelf had kreeg ook zijn plek in de slaapkamer en lag tussen mij en mijn partner in. Seks kost energie, energie die ik niet had. Wanneer ik op een slechte dag ( en dat waren er best veel) de badkamer had gehaald dan had ik al een hele overwinning behaald. Nee lekker vozen zat er bij ons niet in.

Ik hoor je denken !!!! Die arme man 🙈. Ik vond het ook echt verschrikkelijk maar ik kon er echt niets aan doen. De hele situatie maakte mij ook super onzeker. Ik had al zoveel negatieve gedachtes over mijzelf en faalde ik er ook nog eens in om een goede vrouw te zijn, een slechte geliefde, die niet eens de verbintenis met haar man aan kon gaan. Ik vond het verschrikkelijk dat mijn man misschien het idee had dat ik hem afwees, dat hij misschien dacht dat ik hem niet meer wilde beminnen. Dat hij zich ongewenst voelde als partner of nog erger dat hij misschien wel dacht dat ik niet meer van hem hield. Maar zelfs gewoon liggen als een zeester kon ik niet meer opbrengen. Voor mijn angststoornis deed deze periode ook niet veel goeds! Zo nu en dan was ik weleens bang dat hij misschien zijn plezier wel buiten de deur zou gaan zoeken. Het is niet meer dan normaal dat veel relaties op dit punt stuk lopen. Want voor beide partners komt er op dit punt nog meer frustratie bij kijken. Gelukkig voor mij, was ons liefde sterk genoeg en heeft onze liefde deze verschrikkelijke dieptepunt ook overwonnen. Wij hadden allebei nog altijd wel de vertrouwen erin in dat deze periode uiteindelijk ook wel weer aan zijn eind zou komen. En dat deze verschrikkelijke ziekte onze liefde niet kapot kon krijgen.

Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

Hoe verder ik in het traject kwam met mijn therapie, hoe meer ik ging beseffen dat het weer tijd werd om de opwinding op te zoeken. Maar ik moest beginnen bij de basis. Wat houdt de basis in? Gezond eten, voldoende lichaamsbeweging en ik heb zelfs een tijdje aan meditatie gedaan. Naast dit alles was een goede slaap schema ook zeker heel belangrijk. Want hoe beter mijn gezondheid werd hoe meer de geslachtsdrift toe zou nemen werd gezegd.

Toen ik de basis weer onder de knie had moest ik ook de passie weer terug vinden.. maar hoe doe je dit? Hieronder 5 tips die misschien handig kunnen zijn😉

 1. Wees geduldig- Dit is in mijn ogen de eerste en toch wel de allerbelangrijkste tip. Wees geduldig in en uit bed. Het zal even duren voordat je seksleven weer wordt zoals het vroeger was. Wat ook meer dan normaal is. Zorg dat er ruimte is om jezelf weer in het nieuwe normaal te vestigen. Je zal merken dat je weer van seks gaat genieten en dat seks eigenlijk een heel bevredigend iets is.
 2. Gelukshormonen- Als je seks hebt komen er gelukshormonen vrij, deze gelukshormonen kunnen mensen met een depressie heel goed gebruiken. Hoe kan je ervoor zorgen dat je toch een beetje in de mood komt? Begin eerst met de kleinere intimiteitsmomenten. Denk hierbij aan elkaars hand vasthouden, elkaar knuffelen en elkaar zoenen. Omdat iemand met een depressie vaak denkt dat hij of zij geen liefde en aandacht waard zijn is dit een mooie zorghandeling om te laten blijken dat zij dit wel waard zijn. Je kan je partner bijvoorbeeld ook een massage geven. En vaak is dit voorspel van het voorspel.
 3. Communicatie- Communicatie is heel belangrijk. Blijf met elkaar praten en maak het bespreekbaar wanneer je ziet dat een partner zich terugtrekt. (Let wel op dat de partner zich niet schuldig gaat voelen dan is er weer een drempel waar die partner overheen moet). Maar niet alleen daarom is communicatie belangrijk praat met elkaar over seks. Stuur elkaar bijvoorbeeld sms’jes of appjes die gaan over seks zodat de partner met depressie alvast in de juiste mood kan komen. Je zal zien wanneer je de hele dag over seks praat je verlangen ernaar zal groeien.
 4. Maak tijd voor elkaar vrij– Dit is ook wel heel belangrijk tijdens deze lastige periode. Ik vond het heerlijk als we samen even alles konden ontvluchten. Een weekendje weg, gewoon even alle aandacht op elkaar.
 5. Doe of draag dingen waardoor je je sexy voelt- Dit is niet altijd even makkelijk aangezien het soms dagen kan duren voordat je weer uit het donker komt. Maar wanneer het zo is doe dan iets meer moeite, je zal zien dat het ook effect heeft op je zelfvertrouwen.

Gelukkig is deze nare periode weer voorbij en voel ik mij weer op en top vrouw. Ben ik weer zeker van mijzelf en kan ik weer contact maken met mijn liefde, emotioneel en fysiek.

En daarmee sluit ik mij blog af. Ik hoop dat jullie volgende week weer terugkeren.

Een lieve groet,

Cherry 🍒

Blog #6 *2022* Rommel is een trigger!

Een opgeruimd huis is ook belangrijk voor je mentale gezondheid.

Daar gaat ze weer zeggen ze dan, heb je nou weer je spullen anders neergezet? Een plank is toch om spullen op te zetten of te leggen, waarom hangt die er anders. We zijn niet allemaal zo perfect als jou!

Zojuist heb ik met jullie een aantal opmerkingen gedeeld die hier in huis regelmatig naar mijn hoofd worden geslingerd. Maar mijn huis is mijn heiligdom, mijn toevluchtsoord, mijn haven waar ik tot rust moet kunnen komen. De plek waar ik moet kunnen ontsnappen van de dagelijkse drukte.

“Rommel in mijn huis is rommel in mijn hoofd!”

Mijn gezin verklaart mij 9 van de 10 keer voor gek!  Eens In de zoveel tijd moet ik schuiven met de spullen in mijn huis of dat nou is in de woonkamer, de keuken, mijn slaapkamer of een andere ruimte. (De kamers van de kinderen laat ik zoveel mogelijk met rust, er zijn natuurlijk grenzen). Voor mijn gevoel is de ruimte dan niet meer in balans, het voelt niet goed aan. Er zijn dan teveel prikkels die binnenkomen en die voor onrust zorgen. Ik krijg last van bepaalde spanningen en die kunnen zorgen voor conflicten in mijn gezin. Wat weer uit tot negatieve energie in huis. Omdat hun hier niet gevoelig voor zijn voel ik me vaak onbegrepen. Een opgeruimde ruimte zoals ik dat fijn vindt wordt gezien als perfectionisme door mijn pubers. Terwijl het mij juist rust geeft. Een plank die er hangt en waar wat accessoires op staan is om die accessoires te tonen. Niet om er spullen op te gooien die daar niet thuis horen. Die spullen roepen bij mij weer irritaties op. Het is nou niet zo dat mijn huis helemaal strak moet zijn en er nergens wat mag liggen. Want in mijn huis moet wel gewoon geleefd worden maar ik moet me niet overweldigend voelen, het moet geen trigger zijn voor mijn angststoornis, ik moet me kunnen ontspannen net zoals zij dat moeten kunnen! We zijn een druk gezin en chaos mag er zijn maar wel georganiseerd 😉.

Hoe zorg je voor een opgeruimd huis? Mijn huis is gelukkig niet een grote puinhoop, maar een groot gezin betekend ook veel spullen. En dan heb je ook nog die vervelende Rommel hotspots die aanwezig zijn 😅. Je kent ze wel van die plekken waar altijd wel rommel wordt verzameld en die je mateloos irriteren. Pak deze hotspots meteen aan! Waarom wordt dit steeds een terugkerende rommel hotspot? Wat is de oplossing om dit gebied vrij te houden? Een rommellade daarentegen mag niet ontbreken in je huis. Hier kan je dan de spullen in doen die gewoon nergens anders thuis horen. Bestudeer al je kasten– Een opgeruimd huis komt vaak neer op opslag. Worden de spullen uit je kasten effectief gebruikt? Orden je kasten opnieuw en kijk naar wat er weg kan. Koop je iets nieuws? Gooi dan meteen iets vergelijkbaars weg. Dit kan natuurlijk niet bij al je spullen maar wel bij: kleding, speelgoed, spelletjes, boeken en tijdschriften. Hier hebben we namelijk allemaal teveel kleding, een van de redenen dat ik aan het begin van het jaar heb besloten tot eind mei niet meer te shoppen. Meer hierover kan je terug lezen in Blog #3 *2022* Een emotionele uitlaatklep. ( klik op de titel) Voor de kinderen ben ik iets minder streng maar als ik naar die volle wasmanden elke keer kijk dan hebben ze echt meer dan genoeg. Ruim dingen meteen na gebruik op– Vanaf het moment dat ze klein zijn leer je het je kinderen al aan, voordat je ergens anders mee gaat spelen ruim je eerst op waarmee je bezig bent. Echter gebeurd dat met drie kinderen hier in huis niet altijd. En moet ik eerlijk bekennen dat ik dit ook niet altijd doe maar het zal zeker wel een hoop prikkels schelen. Zorg voor voldoende licht in je huis- Je zal hier misschien niet zo snel bij stil staan maar donkere hoeken in je huis kunnen somber en rommelig aanvoelen. Schoonmaakschema- Dit is iets wat ik zelf weer ga inbrengen. Ik heb het des tijds een periode gebruikt toen ik nog thuis zat maar nu dat ik weer werk eigenlijk niet meer. Dit wil ik weer vorm geven op onze familie planner. Een weekschema voorkomt rommelophoping en je hoeft in je vrije weekend niet het hele weekend te staan opruimen. Want niemand heeft tijd voor dat 😀.Hoe minder spullen je hebt, hoe beter je je eigenlijk voelt.

Zo en nu ga ik mijn laptop dicht klappen. Toevallig heb ik de afgelopen twee dagen mijn kamer onder handen genomen. Mijn lades en kasten weer uitgezocht, spullen weggedaan en mijn hubby heeft een mooi hoekje in gericht waar ik ongestoord te werk kan. De creativiteit stroomt weer over. Er komen leuke dingen aan en daarnaast ga ik bedenken welke volgende ruimte in mijn huis mijn project voor de voorjaarsvakantie zal worden.

Een lieve groet,

cherry 🍒

%d bloggers liken dit: