Site pictogram Cherry's journey

Blog #11 En zo kan je weer zelfverzekerder worden!

Voor een lange tijd was ik die vrouw die niet precies wist wie ze was, die niet wist wat ze waard was of wat haar passies waren, die helemaal niet zo zelfverzekerd was en dat dus ook niet aan de wereld toonde.

Maar na een aantal nieuwe gewoontes aan te nemen kan ik eindelijk mijzelf als die zelfverzekerde vrouw projecteren. Eindelijk kan ik de vrouw zijn die anderen inspireert en zelf nog dagelijks groeit.

Nieuwsgierig naar hoe me dat gelukt is? Lees dan gauw verder!


Welkom bij een nieuwe blog van Cherry! 

Kijk ik terug naar Cherry in haar tienerjaren en haar jaren twintig dan zie ik een zelfverzekerde jonge dame. Helemaal geen last van echte onzekerheden of weinig zelfvertrouwen. Ik was een meisje/jonge dame die altijd vanuit haar intuïtie handelde, ik vertrouwde hier voor de volle 100% op. Ik had totaal geen angst voor mensen en hun oordeel want ik had hier serieuze maling aan. En die kleine onzekerheden die ik dan misschien wel mocht hebben stond ik eigenlijk niet te veel bij stil. Ik kan ze mij ook serieus niet meer herinneren. Wat ik me wel kan herinneringen is dat ik gewoon tevreden met mijzelf was en nog veel belangrijker ik voelde mij op mijn gemak met mijzelf.

Maar toen kwam ik op het punt dat ik langzaam aan mijn zelfvertrouwen kwijt was geraakt. Dat was wel even slikken! Waarom was ik ineens onder de indruk van wat mensen van mij dachten? Waarom ging ik me ineens vergelijken met andere mensen? Dit was ik niet, dit was niet de Cherry die we allemaal konden.

Nu dat ik terug kijk weet ik dat het uiteindelijk allemaal te maken heeft gehad met alle situaties die in mijn leven hebben afgespeeld. Moeder worden, slechte mentale gezondheidsdagen, de bagage die ik bij me droeg en bij lange na nog niet had verwerkt en een aantal persoonlijke tegenslagen. Dit uitte allemaal in een slechte gemoedstoestand die werd gevormd door mijn eigen persoonlijke gedachtes.

Gaandeweg had ik die onzekerheid mijn leven langzaam aan laten overnemen. Gewoon omdat ik de ervaringen en uitdagingen die ik in het leven tegenkwam niet juist benaderde. Maar inmiddels heb ik de juiste technieken geleerd om weer vol zelfvertrouwen door het leven te gaan en die gaan ik nu voor jou opsommen doe er je voordeel mee.

Zelfverzekerd zijn een essentieel onderdeel van een gelukkig leven

Denk positief! De meeste zelfverzekerde vrouwen hebben vaak goede dagen omdat ze een ander kijk hebben op dingen. Zij hebben niet alleen een andere kijk op dingen maar zij kiezen er ook voor om zich te concentreren op de positieve dingen. Want wanneer je genoeg vertrouwen hebt in jezelf, genoeg vertrouwen hebt in de mensen om je heen, genoeg vertrouwen in je eigen acties, dan geloof je oprecht dat er iets goeds zal voortkomen uit wat je doet.


Duidelijke doelen en plannen hebben. Een zelfverzekerde vrouw heeft duidelijke doelen en plannen voor haarzelf gesteld. Zij weet dat dit haar zal helpen te groeien als persoon en te streven naar nieuwe dingen.

Laten we beginnen met een goede houding! Iets wat we eigenlijk allemaal weten; Houd je hoofd hoog, schouders naar achteren, houd een rechte houding aan en wees niet bang om oogcontact te maken. Heb een meer openhouding door dit te doen kom je niet alleen toegankelijker maar ook zelfverzekerder over.

Waardeer jezelf. Een zelfverzekerde vrouw kent haar waarde en ze omringt zich met mensen die haar waarde en hun eigen waarde kennen. Een vrouw met genoeg waardering voor haarzelf laat niets of niemand toe wanneer deze geen geluk of vreugde brengen in haar leven. Een zelfverzekerde vrouw gaat om met mensen die hun zelfvertrouwen opbouwen en de potentie in haar zien.

Zorgen voor jezelf. Een zelfverzekerde vrouw weet dat zij goed voor haarzelf moet zorgen om zich op haar best te voelen. Ze plant regelmatig activiteiten die de zelfzorg bevorderen, mentaal, emotioneel zowel als fysiek.

Draag de juiste Kleding. Hoe je eruit ziet en jezelf presenteert, kan ook wonderen doen voor je zelfvertrouwen. Wanneer je er goed uitziet zal je merken dat je je ook goed voelt en dit is allemaal terug te voelen in je houding.

Hulp vragen. Een zelfverzekerde vrouw kent haar eigen beperkingen en tekortkomingen. Zij weet dat het vragen om extra hulp de perfecte manier is om haar zelfbewustzijn te verbeteren als ze geen ervaring heeft om iets te doen.

Stop met vergelijken! Er is maar 1 iemand die jouw concurrent is en dat is de persoon die tegenover je staat wanneer je in de spiegel kijkt en niemand anders.

Ze twijfelt niet aan haar beslissingen, ze gaat all-in zonder angst of twijfel.

Welke van deze tips heb JIJ het meest nodig of wil je het meest aan werken om je zelfvertrouwen op te bouwen? 
Laat het me weten! Tot de volgende keer! 

Liefs Cherry 🍒

Mobiele versie afsluiten