Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

We stappen weer uit onze comfortzone, zo preuts als ik ben ga ik het vandaag hebben over mentale gezondheidsproblemen en seks. Want helaas pindakaas ook je seksleven kan hierdoor een behoorlijke knauw oplopen. Gelukkig geld dit niet voor iedereen maar het is wel een veel voorkomend probleem die eigenlijk bijna niet wordt besproken. In mijn eerdere blogs heb ik al een aantal onderwerpen aangesneden waar ik mee te maken heb gehad tijdens mijn depressie. Vandaag gaan ik een stapje verder zit je er klaar voor? Welkom bij een nieuwe blog van Cherry.


Wanneer je last heb van mentale gezondheidsproblemen wordt vaak het plezier uit uhhhh zo’n beetje alles gehaald 😒. Dingen zijn niet meer interessant genoeg en ergens van genieten dat lukt niet. In mijn vorige blog heb ik al beschreven dat het onderhouden van relaties een hele opgave was voor mij tijdens mijn depressie. Ik nam afstand van mensen en mensen namen afstand van mij. Maar niet mijn geliefde, mijn geliefde bleef altijd aan mijn zijde. Deze moeilijke periode doorstond ik niet alleen. Hoewel er nog altijd een verbinding was, was het verlangen naar hem en fysiek contact hebben een hele tijd afwezig. Want seks is plezier en plezier dat mocht ik niet hebben van mijn depressie. Het negatieve beeld dat ik over mijzelf had kreeg ook zijn plek in de slaapkamer en lag tussen mij en mijn partner in. Seks kost energie, energie die ik niet had. Wanneer ik op een slechte dag ( en dat waren er best veel) de badkamer had gehaald dan had ik al een hele overwinning behaald. Nee lekker vozen zat er bij ons niet in.

Ik hoor je denken !!!! Die arme man 🙈. Ik vond het ook echt verschrikkelijk maar ik kon er echt niets aan doen. De hele situatie maakte mij ook super onzeker. Ik had al zoveel negatieve gedachtes over mijzelf en faalde ik er ook nog eens in om een goede vrouw te zijn, een slechte geliefde, die niet eens de verbintenis met haar man aan kon gaan. Ik vond het verschrikkelijk dat mijn man misschien het idee had dat ik hem afwees, dat hij misschien dacht dat ik hem niet meer wilde beminnen. Dat hij zich ongewenst voelde als partner of nog erger dat hij misschien wel dacht dat ik niet meer van hem hield. Maar zelfs gewoon liggen als een zeester kon ik niet meer opbrengen. Voor mijn angststoornis deed deze periode ook niet veel goeds! Zo nu en dan was ik weleens bang dat hij misschien zijn plezier wel buiten de deur zou gaan zoeken. Het is niet meer dan normaal dat veel relaties op dit punt stuk lopen. Want voor beide partners komt er op dit punt nog meer frustratie bij kijken. Gelukkig voor mij, was ons liefde sterk genoeg en heeft onze liefde deze verschrikkelijke dieptepunt ook overwonnen. Wij hadden allebei nog altijd wel de vertrouwen erin in dat deze periode uiteindelijk ook wel weer aan zijn eind zou komen. En dat deze verschrikkelijke ziekte onze liefde niet kapot kon krijgen.

Alle foto’s die zijn geplaatst in deze blog behoren tot Cherrysjourney. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming gedeeld worden.

Hoe verder ik in het traject kwam met mijn therapie, hoe meer ik ging beseffen dat het weer tijd werd om de opwinding op te zoeken. Maar ik moest beginnen bij de basis. Wat houdt de basis in? Gezond eten, voldoende lichaamsbeweging en ik heb zelfs een tijdje aan meditatie gedaan. Naast dit alles was een goede slaap schema ook zeker heel belangrijk. Want hoe beter mijn gezondheid werd hoe meer de geslachtsdrift toe zou nemen werd gezegd.

Toen ik de basis weer onder de knie had moest ik ook de passie weer terug vinden.. maar hoe doe je dit? Hieronder 5 tips die misschien handig kunnen zijn😉

  1. Wees geduldig- Dit is in mijn ogen de eerste en toch wel de allerbelangrijkste tip. Wees geduldig in en uit bed. Het zal even duren voordat je seksleven weer wordt zoals het vroeger was. Wat ook meer dan normaal is. Zorg dat er ruimte is om jezelf weer in het nieuwe normaal te vestigen. Je zal merken dat je weer van seks gaat genieten en dat seks eigenlijk een heel bevredigend iets is.
  2. Gelukshormonen- Als je seks hebt komen er gelukshormonen vrij, deze gelukshormonen kunnen mensen met een depressie heel goed gebruiken. Hoe kan je ervoor zorgen dat je toch een beetje in de mood komt? Begin eerst met de kleinere intimiteitsmomenten. Denk hierbij aan elkaars hand vasthouden, elkaar knuffelen en elkaar zoenen. Omdat iemand met een depressie vaak denkt dat hij of zij geen liefde en aandacht waard zijn is dit een mooie zorghandeling om te laten blijken dat zij dit wel waard zijn. Je kan je partner bijvoorbeeld ook een massage geven. En vaak is dit voorspel van het voorspel.
  3. Communicatie- Communicatie is heel belangrijk. Blijf met elkaar praten en maak het bespreekbaar wanneer je ziet dat een partner zich terugtrekt. (Let wel op dat de partner zich niet schuldig gaat voelen dan is er weer een drempel waar die partner overheen moet). Maar niet alleen daarom is communicatie belangrijk praat met elkaar over seks. Stuur elkaar bijvoorbeeld sms’jes of appjes die gaan over seks zodat de partner met depressie alvast in de juiste mood kan komen. Je zal zien wanneer je de hele dag over seks praat je verlangen ernaar zal groeien.
  4. Maak tijd voor elkaar vrij– Dit is ook wel heel belangrijk tijdens deze lastige periode. Ik vond het heerlijk als we samen even alles konden ontvluchten. Een weekendje weg, gewoon even alle aandacht op elkaar.
  5. Doe of draag dingen waardoor je je sexy voelt- Dit is niet altijd even makkelijk aangezien het soms dagen kan duren voordat je weer uit het donker komt. Maar wanneer het zo is doe dan iets meer moeite, je zal zien dat het ook effect heeft op je zelfvertrouwen.

Gelukkig is deze nare periode weer voorbij en voel ik mij weer op en top vrouw. Ben ik weer zeker van mijzelf en kan ik weer contact maken met mijn liefde, emotioneel en fysiek.

En daarmee sluit ik mij blog af. Ik hoop dat jullie volgende week weer terugkeren.

Een lieve groet,

Cherry 🍒

Trending