Iedereen komt weleens op een punt in hun leven dat zij worstelen met hun zelfvertrouwen“.
Zelfvertrouwen; 
geloven in jezelf, je eigen kunnen, je eigen mening waarderen. 
Jezelf waarderen, houden van jezelf, jezelf accepteren zoals je bent. Weten dat je jezelf niet hoeft te vergelijken met anderen.

Ik was die dame die zich een lange tijd waardeloos voelde. Ik voelde me gewoonweg niet meer goed genoeg. Ik begon te veel gebreken in mij zelf te ontdekken en dit deed niet veel goeds voor mijn zelfbeeld. Ik was mijn eigen grootste vijand. Dat kritische stemmetje in mijn hoofd was constant aanwezig. Wat kon ik mijzelf goed beledigen en naar beneden halen. Dat stemmetje was totaal niet aardig voor mij. Zelfvertrouwen? Daar was totaal geen sprake van.

Zodra ik mijn social media opengooide werd ik geconfronteerd met mensen waarmee het goed ging. Mensen die gewoon hun leven “normaal” konden leven. Althans zo voelde het voor mij. Ik kwam vaak niet verder dan mijn huis, deed ik dit wel dan lagen de angstaanvallen alweer op de loer. Ik was nooit de persoon die keek naar of het gras groener was bij een ander. En ineens ging ik dat wel doen. Bizar, dat ik mijzelf ooit zo heb kunnen kwijtraken. Gelukkig is deze donkere fase in mijn leven voorbij. En ben ik weer meer dan trots op wat ik zelf heb en heb bereikt. Maar dat ging niet zonder slag of stoot ik moest ik wel aan de bak om mijn zelfvertrouwen op te krikken.

Ik wist dat voor het opbouwen van mijn leven en mijn zelfvertrouwen de controle bij mij en bij niemand anders lag. Ik moest mijn vertrouwen in mijzelf weer terug krijgen wilde ik mijn dromen en doelen bereiken. En wat ben ik goed op weg. Het kostte veel kleine stappen, maar zodra je de eerste stap heb gezet dan kan je de wandeling verder ook wel aan.

Vandaag deel ik 5 tips waarmee jij je zelfvertrouwen een boost kan geven.

  1. Positieve mindset– Wanneer je een negatieve mindset heb zal je ook alles negatief bekijken en zal je negativiteit aantrekken. Je zult je overtuigingen moeten veranderen. Dit zal niet altijd makkelijk verlopen. In het begin zal het moeilijk zijn om je hoofd leeg te maken van alle negatieve gedachten, maar je kunt geleidelijk een positieve mindset aannemen. Geloof je in positiviteit dan zal je positiviteit ontvangen. Naast dat je positief gaat denken moet je ook positief gaan handelen. Een kleine stap die al helpt is om de dag met positiviteit te beginnen, schrijf positieve woorden op een sticky note en hang deze op je spiegel. Want een ieder is magisch, speciaal en uniek op zijn of haar eigen manier en dat mag best uitgesproken worden. Je zult met de tijd merken dat er verandering komt in je gedrag en je meer vertrouwen zal krijgen in jezelf.
  2. Stop met het behagen van mensen– Ik wilde altijd aardig zijn voor een ander en merkte al gauw dat mijn balans verdwenen was. Ik was ineens een people pleaser geworden. Er was geen drempel meer. Ik accepteerde veel meer dan dat eigenlijk voor mij acceptabel was. En zette mijn eigen welzijn dus niet op de eerste plek. Een dikke vette NO GO. Als er iets is dat je niet wilt of kan doen voor een ander doe dit dan ook gewoon echt niet. Leg dit uit en kom voor jezelf op want alleen jij kan je eigen grenzen aangeven. Leef volgens je eigen regels, je hoeft niet in de normen van een ander te passen.
  3. Sta rechtop- De houding van een persoon zegt heel veel. Sta met trots, schouders recht, rug recht, nek recht. Je zal zien dat dit al veel verschil zal maken voor je eigen vertrouwen, je zal je al een stuk beter voelen dan wanneer je met hangende schouders staat als een slap hangende tulp.
  4. Ken je eigen waarheid– We kunnen de vijand niet verslaan zonder hem te kennen. Luister naar je eigen gedachtes, schrijf deze op in een dagboek. Je zal zien dat je jezelf steeds beter zal begrijpen. Je zal zien dat niemand van ons perfect geboren is en dat we hebben allemaal onze imperfecties hebben. Omarm deze imperfecties en leer ermee te leven. We moeten accepteren wie wij zelf zijn. Het heeft totaal geen nut om ons te vergelijken met een ander. Iedereen is uniek! We hebben allemaal sterke punten die ons speciaal maken, sterke punten, wat je jezelf, anderen en de wereld kan bieden
  5. Dress up!- Wanneer ik merk dat mijn zelfvertrouwen op een laag pitje staat dan besteed ik meer tijd aan me uiterlijk. Wanneer je je mooi aankleedt voel je je goed over jezelf en ik denk dat er meer vrouwen zijn die zich hierbij kunnen aansluiten. Je voelt je gewoon een stuk zelfverzekerder. En dat kunnen we juist op die dagen gebruiken!

“If you need something to believe in, start with your self”.

Zo dit zijn mijn 5 tips en ik kan eigenlijk nog wel doorgaan, maar laat me het ook leesbaar voor jullie houden haha. Wil jij aan je zelfvertrouwen werken en ben je nieuwsgierig naar nog meer tips, ga dan naar het contact formulier of laat een berichtje achter in de reactie.

Ik wens jullie nog een hele fijne dag toe en tot volgende week.

Een lieve groet,

Cherry 🍒

Trending