Terwijl de regen tegen het raam tikt en ik hier lig in de badjas van mijn hubby rolt er een traan over mijn wang. Ik wilde schrijven over de podcast waaraan ik had mogen deelnemen. Ik wilde schrijven over wat voor positieve week ik had gehad afgelopen week. Over hoe het gaat met mijn doelen en welke kant ik in wil slaan met mijn pagina en blogs. Maar nee, dat gaat mij vandaag gewoon niet lukken. Vandaag blog ik met mijn moeder hart.

Op het moment vindt ik het maar een ondankbaar beroep, mama zijn. De zoveelste ruzie met mijn puber en ik merk dat het mij niet in de koude kleren gaat zitten. Tijd voor deze mama om wat voor haar zelf te plannen en er even tussenuit te gaan en lekker op te laden. Even geen zorgen en verzorgen maar gewoon even alleen aandacht voor mijzelf.

Moeder zijn kan soms echt ontzettend zwaar zijn en daarom mogen wij mama’s dus ook best weleens egoïstisch zijn. We zijn namelijk niet alleen moeders en werkneemsters maar ook gewoon vrouwen. Mama me- time is nodig!! En eigenlijk moet ik het veel vaker in gaan plannen. Gewoon even de tijd om je hoofd lekker leeg te maken en niet naar dat gekibbel van de kinderen te hoeven luisteren. Waar je even niet wordt geconfronteerd met een kamer waar jouw gehele servies in is verzameld en de schone was die jij net op het bed had gelegd op de grond is gebonkt.


Mama me-time kan je op verschillende manieren indelen en ik kies ervoor om er even tussen uit te gaan. Maar er zijn ook mama’s die deze keuze niet hebben dan kan jij jouw mama-me time gewoon anders invullen. Zolang jij maar even de tijd voor jezelf neemt en dan bedoel ik niet die 5 a 10 minuten rust moment die je eindelijk een keer ongestoord op het toilet kan doorbrengen.  Mama- me time hoef je ook niet alleen door te brengen, je kan deze tijd ook doorbrengen met je partner, een vriendin of moeder. Zolang jij maar ontspant en doet wat jij wilt doen.

Wanneer je het gevoel hebt dat je behoefte hebt aan mama-me time geef hier dan ook zeker aan toe! Mama me- time heeft ook invloed op jouw gezondheid en voorkomt een mommy burnout.

Hier een aantal mama-me time tips:

  • Neem s ‘avonds  een warme douche of ga lekker in bad. Vergeet vooral niet om van te voren een ontspannende masker te nemen of gebruik te maken van een lekkere scrub.
  • Neem de tijd om in een dagboek of bulletjournal te schrijven.
  • Lees een boek of magazine en vergeet vooral niet om daar een bakje ijs bij te nemen.
  • Plan je eigen filmavond.
  • Even lekker onderuit en online shoppen, verwen jezelf.
  • Powernappies zijn zo belangrijk even 20 minuten opladen doet wonderen.
  • Ga er op uit met een vriendin, je moeder of partner.
  • Koop een mooi bosje bloemen voor jezelf, je hebt het verdient.
  • Trek even alleen de natuur in.
  • Plan regelmatig je eigen me-time in in je agenda !

Zo en nu ik dit weer uit me systeem heb gaan ik mijn weg naar de badkamer maar eens zoeken. Ga ik genieten van een heerlijke warme douche en daarna plan ik mijn mama-me time momenten voor de rest van de maand in 😊 Heb jij nog leuke mama-me time ideeën laat het mij dan vooral weten.

O en mocht je een podcast willen luisteren klik dan vooral op de link hieronder. Het gaat over therapie en de taboe hier omheen.

Lieve groet,

Cherry ❤️

Trending