Site pictogram Cherry's journey

Blog #36 Licht kan niet bestaan zonder donker.

Advertenties

Wanneer je jezelf toestaat om emoties te voelen, is het een uitnodiging om te genezen van alles wat je in het verleden hebt meegemaakt.

“Wanneer je niet door de pijn durft te gaan zal je ook nooit echte vreugde ervaren. Emoties wegstoppen onder een valse grijns kan behoorlijk averechts werken. Het kan er voor zorgen dat je niet meer in contact staat met jezelf. ”

Voor aankomende week ben ik gevraagd om deel te nemen aan een podcast. De dame die mij heeft gevraagd; Graciella is 36 jaar jong en zij neemt je graag mee op reis door haar gedachten en ervaringen. Zij is een dame die ervan houdt om anderen te motiveren en te inspireren. Daarin kunnen wij elkaar de hand schudden. Voor mij een hele eer dat zij mij heeft benaderd. We gaan het hebben over het onderwerp therapie, wanneer en waarom ik hiervoor gekozen heb enzovoort. ( Link naar haar podcast en facebookpagina kan je terugvinden onder aan de pagina 😉)

Nu dat ik gevloerd ben door de griep en niet veel meer kan doen dan liggen, ga ik zelf ook weer even op reis door mijn eigen gedachten. Graciella heeft een deurtje bij mij geopend. En terwijl ik dit typ komt er een glimlach op me gezicht. Het voelt heel positief om hier open en rauw met iemand over te gaan kunnen praten en tegelijkertijd vindt ik het ook wel spannend. Ik zal namelijk weer een kwetsbare kant van mezelf gaan delen.

Ik kan het me namelijk nog heel goed herinneren dat ik een tijd lang elke keer zei “ik mis mezelf zo”. Soms blik ik even terug naar die periode dat ik echt het gevoel had mijzelf kwijtgeraakt te zijn. voelde gemis van het “ niet geleefde leven” maar ik miste ook het contact met mijzelf. Ik beschermde mijzelf door mij af te sluiten voor pijn en verdriet, maar daardoor sloot ik mij ook gedeeltelijk af voor positieve dingen. Er gebeurde zoveel negatiefs achter elkaar dat ik altijd op mijn hoede was en altijd dacht dat het positieve niet voor lang zou duren. Wat zat ik in een donker gat! Nu begrijp ik heel goed dat ik heel lang in een vicieuze cirkel rond ging. Want al die tijd was ik niet klaar om te helen en ik zat mijn eigen groei ontzettend in de weg. Het blijft soms zo onwerkelijk dat die kleine stapjes die ik toen nam nu zo’n groot effect hebben op mijn leven in de tijd van nu.

Voor een lange tijd waren mijn lichaam en geest niet meer met elkaar verbonden. De signalen die mijn lichaam mij eigenlijk afgaven dat het niet goed met me ging negeerde ik eigenlijk volkomen. Ik zat alleen nog maar in mijn hoofd, tot rust komen kon ik niet meer en het werd voor mij steeds moeilijker om te aarden. Na mijn stikervaring op de operatietafel en een heftige ruzie met mijn moeder wist ik dat er diepgaands echt iets moest veranderen. Ik moest door de pijn om echte vreugde eindelijk te kunnen ervaren!

Ik merk dat ik nieuwe energieën heb, mijn geest is zoveel vrediger en mijn beslissingen neem ik nu zoveel helderder. Ik ben weer bewust aan het leven. En dat allemaal door die emoties, die de pijn veroorzaakten weer op te zoeken. Die pijn zal er altijd blijven maar ze hebben niet meer zoveel impact op mij als toen. Het is nu pijn zonder kracht! Ik had zoveel energie verspild aan het verleden en het heden dat ik toen totaal geen aandacht had voor het nu.

4 September jongstleden was het precies 6 maanden geleden dat mijn ruim 1 jarig therapie traject erop zat. Vooral de eerste maanden dat ik op eigen benen stond waren ontzettend spannend. Maanden waarin ik me heel vaak onzeker heb gevoeld. Maanden waarin ik bang was om terug te vallen of zoals ik het in mijn ogen zag “falen”. Maar wauw als ik dan kijk naar waar ik nu sta ben ik zo verdomde trots. Hoe mijn denkwijze is veranderd, hoe relaxter ik ben en hoe ik nieuwe kansen weer met beide handen aanpak. Ik mezelf weer steeds meer onder mensen durf te brengen maar ook steeds meer op mijn eigen initiatief dingen onderneem.  Ik leef het leven i.p.v. dat het leven mij leeft! Ik kan nu veel rustiger om gaan met mijn gedachten, ik begrijp mijn geest steeds meer en ik weet nu hoe ik die kan trainen.

Er is een nieuwe evenwicht in mijn leven.

Zoals beloofd kan je de laatste podcast van Graciella terug vinden. Ook kan je haar terug vinden op Facebook ! Waarvan het zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen. Klik de link 😉

Lieve groetjes,

Cherry ❤️

Mobiele versie afsluiten