Judgement day

Daar sta je dan weegschaal, ik vond het verschrikkelijk om je de vorige keer te horen huilen. Hopelijk doe ik je vandaag wat minder verdriet. Langzaam aan trek ik me badjas uit en schoffel ik naar de weegschaal toe. Ik laat een diepe zucht ontsnappen. Zal ik mijzelf en de weegschaal teleurstellen of ben ik goed op weg?

Opgelucht stap ik van de weegschaal ik ben inmiddels toch 2 kilo afgevallen.  Het gaat misschien wel niet zo snel maar het is toch twee kilo. Zoals ik al had uitgelegd in mijn eerdere blogs ik doe het op mijn eigen tempo. En dat lijkt toch te lukken. We gaan dus lekker op deze manier door. Nog 8 kilo te gaan! Ik ben niet iemand die elke dag op de weegschaal gaat staan. Dat hoeft overigens ook helemaal niet. Ik wil niet een persoon zijn die constant bezig is met getallen. Dus max 2x in de maand is voor mij meer dan voldoende. Ondanks dat ik wat kilo’s wil kwijt raken is voor mij het allerbelangrijkste dat ik gewoon lekker in mijn vel zit en me goed voelt. En als ik merk dat een shirt of een broek wat losser gaat zitten dan ben ik ook al tevreden.

Foto door Any Lane op Pexels.com
Foto door Andres Ayrton op Pexels.com
Foto door Polina Kovaleva op Pexels.com

Tips voor wegen op een weegschaal:

 • Weeg jezelf in de ochtend, op een vaste tijdstip. Ik kies zelf voor de woensdag maar een vrijdag wordt op het internet ook aangeraden.
 • Het beste moment is direct na het opstaan, als je net naar de wc bent geweest. En je nog niets gegeten en gedronken hebt.  
 • Weeg jezelf naakt.
 • Zet de weegschaal op een harde ondergrond.
 • Weeg niet tijdens je menstruatie!!!! Lang leven de hormonen, deze hebben echt wel invloed op je gewicht. Dus wacht een paar dagen tot na je menstruatie voordat je gaat wegen.
 • Ben je intensief gaan sporten? Wees dan niet getreurd als de weegschaal je een gewicht laat zien die je liever niet wilt zien. Dat komt omdat je spieren aan het vormen bent. Dus laat je hierdoor niet ontmoedigen, want je bent wél goed bezig. Je raakt je vet kwijt en krijgt er spieren voor terug.
 • Zet je weegschaal op een goede plek. Het beste is om je weegschaal op een harde egale ondergrond te zetten.
 • Verdeel je gewicht over beide voeten. Sta niet gebukt maar rechtop.

Wegen kan voor sommige mensen voor veel frustratie zorgen. Het getal dat de weegschaal laat zien kan iemands humeur behoorlijk beïnvloeden. Iemand kan net zoals mij vandaag trots zijn dat hij/zij is afgevallen. Of verdrietig omdat hij/zij is aangekomen. En je hebt mensen die elke dag even op de weegschaal gaan staan. Waarom? Omdat ze een stemmetje in hun hoofd hebben dat ze het toch even moeten checken. Ze zijn zo gefocust op getallen. Ben je hier gevoelig voor?  Doe dan de weegschaal weg er zijn ook andere manieren om bij te houden of je gewicht bent verloren.  Laat een weegschaal je leven niet beheersen. Leg de focus op gezonde voeding en gezondheid. Beweeg genoeg en laat die getallen los.

Tips voor wegen zonder weegschaal:

 • Voel je je fitter? goed voor jezelf zorgen zorgt voor meer energie, minder dipjes, beter slapen. Dat is een goede maatstaf voor het goed bezig zijn.
 • Maak een before foto. Misschien voel je je nu niet zo sexy als je voor de spiegel in je slip staat. Maar maak hem de foto toch maar wel en bewaar hem goed. Eéns in de zoveel tijd kan je deze er dan bijnemen om te kijken of je veranderingen ziet.
 • Let goed op je kleding. Een broek of shirt die losser gaat zitten, een riem die een gaatje strakker kan. Dat betekend dat je toch op de goede weg zit.
 • Een meetlint is ook heel handig. Naast je buikomvang kun je ook je benen en armen meten. Meten is weten. Wat je niet ziet in kilo’s, kun je wel zien in cm’s bijvoorbeeld als je meer bent gaan sporten.

Ik hoop dat jullie journey ook goed verloopt. En onthoudt wees niet te streng voor jezelf.

Een lieve groet,

Cherry ❤️

Trending