De weegschaal huilt!

Zoals ik vorige week dus al schreef. Het bijhouden van een voedingsdagboek kan behoorlijk confronterend zijn! Maar wat ik toch wel het meest confronterend vond was mijn gewicht toen ik vanochtend op de weegschaal stond. Ik moet max 10 kilo afvallen wil ik op mijn normale gewicht terug komen. Afijn, met het bijhouden van het voedingsdagboek is mijn eerste stap hiernaar toe gemaakt. Ik wist eigenlijk stiekem al dat er een aanpassing moet komen in mijn voedingspatroon. Ik sla te vaak een maaltijd over en regelmatig mijn ontbijt. Doordat ik maaltijden niet nuttig krijg ik tussendoor dus ontzettend trek en houdt dan te weinig rekening met wat ik naar binnen schuif. Ook doet mijn cola verslaving me niet veel goeds en water drink ik echt te weinig! Hier moet ik dus serieus mee aan de slag.

Wat is nu mijn volgende stap? Goede eetgewoontes aannemen. Hoe ga ik dat doen? Voor de rest van de week maak ik voor mijzelf een eetschema. Het avondeten eet ik met mijn gezin mee maar ik zal letten op de hoeveelheid die ik opschep. Boodschappen doen we meestal online dus ik wordt ook niet zo snel in de verleiding gebracht met al dat lekkers. Nu ik begin met een eetschema noteer ik ook weer alles in mijn voedingsdagboek. Want ook mijn kcal moet naar beneden en daar ga ik nu rekening mee houden. Ik moet trouwens even delen dat ik de eetmeter heel fijn vindt, wanneer ik mijn boek niet binnen handbereik heb dan ik het rechtstreeks in de app invoeren. Grappig eigenlijk dat ik bij me kinderen heel goed oplet wat ze eten en hoeveel ze eten en dat ik mijzelf gewoon vergeet.

Foto door Olya Kobruseva op Pexels.com

Cola verslaafd dat is misschien heel gek, maar het is echt zo! Ik sta op met cola en ga naar bed naar cola. En laat er nu in cola heel veel suiker zitten. Wist je dat een glas cola van 250 ml ongeveer 26 gram suiker bevat? Dat is bijna 7 suikerklontjes. Zeg hallo tegen jouw wandelende suikerbom. Hier moet ik ook mee stoppen. Ik weet nu al van mijzelf dat cold turkey niet zal lukken. Maar voor de aankomende week ga ik het minimaliseren naar 1 glas per dag en dan alleen bij het avondeten. Voor de rest wil ik zoveel mogelijk water drinken, hiervoor heb ik een app op mijn telefoon gezet die mij hieraan zal herinneren.

Naast dat afvallen begint met je voeding aanpassen mag beweging natuurlijk ook niet ontbreken. Ik heb een stappenteller op mijn telefoon en over het algemeen kom ik dagelijks ook wel aan die 7000 stappen die zijn ingesteld. Maar nooit heb ik er eigenlijk bewust bij stilgestaan hoeveel stappen je overigens per dag moet halen. Ik heb dus even het internet afgespeurd en kom dus uit op gemiddeld 10000 stappen. Oeps* dat zijn 3000 stappen te weinig per dag maar ik heb ook niet de hele dag mijn telefoon op zak. Deze week ga ik deze dus opnieuw meten. Wel ben ik begonnen met de naughtygirlfitness en wauw wat ben ik daar tevreden mee. Het is ook echt heel fijn dat ik daar een echt maatje in gevonden heb. Het maakt bewegen weer veel leuker , gezelliger en het motiveert. Lekker ongegeneerd met mijn billen schudden. Soms krab ik wel even op mijn achterhoofd met bepaalde bewegingen want deze ouwe mos is niet meer zo soepel als voorheen.

Tips voor afvallen:

  • begin met het bijhouden van eetdagboek
  • verander wat je kan in je voedingspatroon
  • maak een wekelijkse eetschema
  • drink zoveel mogelijk water, thee of koffie.

Ik heb nu mijn eerste bevindingen met jullie gedeeld en een aantal tips. Aankomende week begin ik weer met mijn volgende stap. Volgende week zal ik een pagina uit mijn eetdagboek met jullie delen en een weekschema. Het moet nu echt gebeuren…. gedag zeggen tegen die heerlijke vetjes van me.

Tot volgende week,

Cherry ❤️

Trending